10 beste Instagram spots in Oeganda

Toen mijn moeder mijn leeftijd had, reisde ze in haar eentje door Afrika. Wanneer ze zin had om op te scheppen over haar avonturen tegen de saaie thuisblijvers, moest ze een brief schrijven. Met pen en papier. Ja echt, en het kon dan zomaar twee maanden duren voordat de post op de deurmat viel… – door Tinke Douma

Instagram spot in Oeganda #10: onderaan de Sipi waterval

Wanneer je richting het oosten van Oeganda rijdt, vergeet dan niet de Sipi Falls te bezoeken. Dit bergachtige natuurgebied staat bekend om de koffieplantages en de denderende watervallen. De hoogste van de Sipi Falls is zo’n 100 meter en kan je bezoeken met een georganiseerde hike. Onderaan de waterval kun je op de rotsen klauteren of poedelen in het meertje waar het water ter aarde stort. Het water is ijskoud en de rotsblokken zijn glad, maar ja, je moet toch wat over hebben voor zo’n vette insta foto!

Instagram spot in Oeganda #9: in de kano op Lake Bunyonyi

Lake Bunyonyi, een meer in het zuidoosten van Oeganda met wel 29 bijzondere eilandjes, wordt ook wel het Zwitserland van Afrika genoemd. Wij, Charlie’s Angels, bekronen dit gebied dan ook als één van de mooiste in Oeganda en mag daarom absoluut niet van Instagram bucketlist ontbreken! Laat iedereen zien hoe avontuurlijk je bent door in een uitgeholde boomstam over het meer te kanoën. En vergeet niet om je heen te kijken!

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #8: KLEURIGE FRUITMARKTEN

Deze foto is makkelijk gemaakt, want in Oeganda stikt het van de kleurige en geurige fruitmarkten. De eindeloze stalletjes met allerlei tropische fruit- en groentesoorten bieden de perfecte mogelijkheid om wat meer kleur in je instagram feed te brengen. Tip: als je een foto maakt bij een stalletje, koop daar dan ook gelijk wat fruit of groenten. Is wel zo aardig tegenover de verkoper en bovendien zijn de romige avocado’s en mierzoete ananassen om je vingers bij af te likken! (Oh, en ook nog gezond. #healthylifestyle)

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #7: OP DE EVENAAR

Deze spot is erg populair onder de fotograferende vakantiegangers, en is daarmee de Oegandese toren van Pisa. Maar hoe vaak krijg je nou de kans om op de enige, echte evenaar van onze wondere aardbol te staan, met je ene voet in het noorderlijk en je andere voet in het zuidelijk halfrond?! In Oeganda kan dit, dus laat deze kans niet lopen. Laat je innerlijke, kunstzinnige fotograaf naar buiten, mijd de afgezaagde peace-vingers en wie weet komt hier wel een super vette foto uit!

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #6: ZIWA RHINO SANCTUARY

Oeganda is met alle fotogenieke parken een uitstekend land om op safari te gaan. Met je hoofd in een safari hoed uit het dak van een dikke jeep, turend door een verrekijker met leeuw op de achtergrond. Dat dit een mooi plaatje is, kan je zelf ook wel bedenken. Het enige lid van de Big Five die je helaas niet meer in het wild kan spotten in Oeganda, is de witte neushoorn. Deze wonen nu beschermd in Ziwa Rhino Sanctuary. Samen met een gids banjer je door de bosjes op zoek naar deze bedreigde pracht dieren. Hou je camera maar vast bij de hand!

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #5: SSESE EILANDEN

Witte stranden, kraakhelder water, wuivende palmbomen, tropische cocktail in je hand… Ehm… In Oeganda? Absoluut! Het land ligt aan de oevers van Lake Victoria, het grootste meer in Afrika. Vanaf Entebbe pak je de boot naar één van de Ssese eilanden die met de tropische vibe zo in de Caraïben had kunnen liggen. Ga naar Bugala of Banda island, parkeer je kont op het warme zand en maak al die zielepoten in de Nederlandse regen stikjaloers! Tip: neem je foto tijdens het golden hour, wanneer alles goud kleurt door de ondergaande zon.

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #4: LAKE MBURO

Op zo’n vijf uur rijden van de hoofdstad Kampala vind je Lake Mburo National Park. Het bijzondere aan dit safaripark is dat je er op z’n oerhollands doorheen kan fietsen. Hierdoor kan je de wilde beesten haast aanraken, omdat ze niet angstig weg hollen voor het geronk van een 4×4 motor. Wie wil er nou geen foto met een schattige baby zebra op Instagram?

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #3: MIHINGO LODGE

Als je dan toch in Lake Mburo bent voor de zebra-selfies, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Mihingo Lodge. Deze lodge heeft de infinity pool uit je dromen, met uitzicht op de uitgestrekte Afrikaanse savannes. Vergeet dus niet je mooiste badpak of zwembroek op je paklijst te zetten, want een betere spot in Oeganda om je Instagram feed te pimpen vind je niet!

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #2: DAKTERRAS VAN FIVE HORSEMEN

Ook in Kampala, de bruisende hoofdstad van Oeganda zijn er veel Instagram-waardige spots. De uitzichten over de groene heuvels rondom elke hoek zijn kenmerkend voor de stad. Maar als je echt een vette view wil om mee te poseren (en ook een beetje om te bewonderen natuurlijk), ga dan naar het dakterras van de ‘Five Horsemen’. Hier komt menig hip gekleed Oegandees en expat bij elkaar om heel nonchalant sundowner drinks te doen, vergezeld door het a-dem-benemende uitzicht over de stad. Een tip is om dus tijdens de zonsondergang te gaan. Let wel op het tegenlicht! 😉

INSTAGRAM SPOT IN OEGANDA #1: KIDEPO VALLEY NATIONAL PARK

In Oeganda zijn er dus veel mooie safariparken, maar welke is nou meest Instagrammable? Mijn stem gaat uit naar Kidepo Valley National Park, helemaal in het noorden van het land tegen de grens met Zuid-Sudan (maar zo’n veertien uurtjes rijden vanaf de hoofdstad Kampala. Dat heb je toch over voor die perfecte Instagram picca?) Naast dat hier met gemak bijna alle wilde dieren te spotten zijn die je maar kan bedenken, is het ook het meest ongerept en off-the-beaten-track. Desolate vlaktes met ruige bergketens en verdwaalde palmbomen en cactussen, waar je vaak de enige in niemandsland bent. De natuur is allemachtig prachtig en jouw Instagram foto ook!

ZELF DE PEARL OF AFRICA ONTDEKKEN EN VASTLEGGEN?

Check snel onze Oeganda-pagina voor alle highlights en unieke experiences, lees hier over vette off-the-beaten-track accomodaties in Oeganda. Of check dit blog wanneer je wil weten wat voor moois er allemaal in de hoofdstad Kampala te doen is.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika