10 redenen waarom Afrika juist nu het continent is voor je lustrumreis!

Ja, je staat te popelen he?! Geen gekke baravonden, geen feestjes na dat ene zware tentamen en voorlopig geen lustrumreis plannen. Weet je dat laatste wel zeker? Want het kan! We gaan je er nu van overtuigen waarom je toch vast je gave lustrumreis voor volgend jaar kan gaan plannen. Afrika is namelijk bij uitstek het perfecte continent voor jouw lustrumreis in deze nieuwe wereld. We zijn ons meer dan ooit bewust van de bijzondere positie die wij innemen als bedrijf. De behoefte aan vrijheid en het ontwijken van de massa tijdens reizen, heerlijk! Off the beaten track! Haal de avonturier in jezelf naar boven en ontdek waarom het super slim is om Afrika als continent te overwegen voor je lustrumreis, juist tijdens corona!! Lees de tien redenen hier:

10 redenen waarom Afrika juist nu het continent is voor je lustrumreis!

Ja, je staat te popelen he?! Geen gekke baravonden, geen feestjes na dat ene zware tentamen en voorlopig geen lustrumreis plannen. Weet je dat laatste wel zeker? Want het kan! We gaan je er nu van overtuigen waarom je toch vast je gave lustrumreis voor volgend jaar kan gaan plannen. Afrika is namelijk bij uitstek het perfecte continent voor jouw lustrumreis in deze nieuwe wereld. We zijn ons meer dan ooit bewust van de bijzondere positie die wij innemen als bedrijf. De behoefte aan vrijheid en het ontwijken van de massa tijdens reizen, heerlijk! Haal de avonturier in jezelf naar boven en ontdek waarom het super slim is om Afrika als continent te overwegen voor je lustrumreis, juist tijdens corona!! Lees de tien redenen hier:

10 redenen waarom Afrika juist nu het continent is voor je lustrumreis!

1# Social Distancing? Hakuna Matata!

Het continent Afrika is onwijs groot, uitgestrekt en desolaat! Dus maak je hier maar geen zorgen over. Na Azië is het het grootste continent ter wereld. Nou denk je misschien maar in Azië leven ze hutjemutje op elkaar, in veel van onze lustrum bestemming is dat niet zo. De steden zijn dichter bevolkt, maar daarbuiten leef en reis je meer in de natuur. Lekker veel bush bush, wetlands, jungle en wildparken. Even voor je beeldvorming… In Nederland leven wij met ruim 410 mensen per vierkante kilometer samen. In Kenia is dat bijvoorbeeld maar 83, in Zuid-Afrika 45 en in Namibië 3! Ja echt! Namibia is een prachtig land (2.5x de grootte van Duitsland) en met haar 2 miljoen inwoners is het een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Social distancing is hier lastig niet te doen 🙂

2# Focus op de natuur

Omdat Afrika bekend staat om haar prachtige natuur. Zijn reizen naar dit continent ook meer gefocust op natuur en outdoor avonturen dan op steden & cultuur. Lekker rondbanjeren in de jungle met je vrienden of op safari in je eigen bakkie. Tuurlijk moeten wij onze reizen ook andere passen op de 1.5m en social distancing, maar in mindere mate dan op andere bestemmingen waar de focus meer op steden, party en culturele highlights ligt.

2# Focus op de natuur

Omdat Afrika bekend staat om haar prachtige natuur. Zijn reizen naar dit continent ook meer gefocust op natuur en outdoor avonturen dan op steden & cultuur. Lekker rondbanjeren in de jungle met je vrienden of op safari in je eigen bakkie. Tuurlijk moeten wij onze reizen ook andere passen op de 1.5m en social distancing, maar in mindere mate dan op andere bestemmingen waar de focus meer op steden, party en culturele highlights ligt.

Hiking
Hiking

3# De safety stamp 

Naast de ruimte is het hier minstens zo veilig als in Europa, zo niet veiliger. De inwoners volgen de adviezen van de overheid op en stellen veiligheid en hygiëne voorop. Zo hebben, Kenia – Oeganda – Zuid-Afrika (Western Cape) – eSwatini – Rwanda – Namibië – Tanzania, de World Travel and Tourism Council’s (WTTC) Global Safety Stamp gekregen. Dit houdt in dat de overheid adequaat gehandeld heeft en scherpe protocollen heeft opgesteld om het virus tegen te gaan, zodat jij veilig op reis kan! Ik kan je wel vertellen…. Veel landen in Europa hebben deze stempel niet. Daarnaast trainen wij onze partners & reizigers om ze te leren hoe ze het beste kunnen omgaan met grotere groepen. Zie hier hoe je incheckt bij een accommodatie & hier hoe je inkopen doet in Keniaanse supermarkt.

4# De Afrikaanse corona-aanpak 

Je kan dus wel stellen dat de corona-aanpak in Afrika goed heeft uitgepakt. Een besmettelijk virus is ook niet nieuw in Afrika dus they know what to do! Door het adequaat handelen van de overheid zijn de aantallen besmettingen in Afrika stabiel gebleven. In Afrika zijn sinds februari ongeveer 1,4 miljoen gevallen en 34.000 doden. Deze cijfers zijn vele malen lager dan ergens anders ter wereld. De relatief jonge bevolking heeft ook bijgedragen aan het lage aantal gevallen. Critici zeggen dat gebrekkig testen de cijfers beïnvloed maar ze hebben geen hogere cijfers in sterftegevallen en ziekenhuizen lopen ook niet over. Lees hier een artikel van de bcc over Afrika’s corona aanpak & ontwikkelingen.

5# Nu nog meer waar voor je geld 

Eerlijk is eerlijk: er wordt nu heel weinig gereisd! Pluk daar nu juist de vruchten van. Je krijgt (nog) meer waar voor je geld! … Het is echt zo, die zuurverdiende centen van ome duo worden goed besteed. Het aanbod is namelijk hoog en de vraag laag.. Volgens mij hoef je hier geen economie student te zijn om te snappen wat we daar mee bedoelen. We zijn druk bezig geweest met het maken van duurzame prijsafspraken met onze lokale partners. Deze tijdelijk afspraken moeten het toerisme weer een swing geven. Daarnaast zit je vaak privé in de accommodatie of kunnen we villa’s en lodges voor jullie boeken die normaal ver buiten je budget lagen. 

Bonuspuntje WEINIG ANDERE TOERISTEN!

Er zijn vrijwel geen andere toeristen.. Dat is natuurlijk overal in de wereld zo. Maar we kunnen je wel vertellen dat een safari in de Serengeti zonder andere toeristen, ECHT heel bijzonder is. Dat ga je nooit meer van je leven meemaken. Alleen jij met je maten, een paar verdwaalde olifanten en een luipaard die op jacht is. Hoe goed klinkt dat? Of een parelwit bounty strand zonder andere toeristen. Zo heb je constant het gevoel alsof je op een onbewoond eiland bent met je beste vrienden. 

Ontdek wat jouw ultieme lustrumreisbestemming is!

Elephant Kilimanjaro

6# Je reis heeft nooit zo sterk bijgedragen aan het behoud van wildlife en natuur!

Ook zal je reis ook nog goedkoper uitpakken. Het is namelijk zo dat de nationale parken erg te lijden hebben bij het gebrek aan toerisme. Daarom hebben veel overheden de park fees (vaak 1 van je hoogste kostenposten van een reis) verlaagd om meer toeristen te trekken zodat er inkomsten zijn en de lokale bevolking niet gaat stropen. Enerzijds wordt jouw reis dus goedkoper, anderzijds help je de natuur & de wildlife nu echt mee door op reis te gaan! Wanneer jij op safari gaat, betaal je bijvoorbeeld indirect voor het tegengaan van stroperij en behoud van een gezond natuurreservaat. Zo zie je maar, de natuur heeft je harder nodig dan je denkt..

7# De zorg

Ook de zorg in Afrika scoort punten. Omdat wij natuurlijk niet willen dat er iets met jullie gebeurt. Hebben wij, voor het onwaarschijnlijk geval dat je corona krijgt op vakantie, uitgezocht wat te doen. Hoe zit het nu met de gezondheidszorg op locatie? De ‘private owned’ ziekenhuis en andere zorginstellingen in Afrika zijn in lijn met de Europese maatstaven en in alle grote steden te vinden. Check wel even je zorgverzekering. Wij zijn on the ground aanwezig en kunnen intensieve 24/7 begeleiding geven. Mocht je dus in de onwaarschijnlijke situatie terechtkomen dat je medische hulp nodig hebt…. dan begeleiding wij je tijdens dit proces!

OK OK, AFRIKA dus check! En jullie als reisorganisatie dan?!

Naast dat het continent zich bij uitstek leent voor social distance travel en je niet hoeft in te leveren op de kwaliteit van je programma, integendeel zelfs, die wordt gek genoeg nu alleen maar beter, hebben wij als touroperator gek genoeg ook het perfecte DNA voor deze nieuwe manier van reizen:

Lustrum boot

8# Off the beaten track

Off the beaten track travel, we hebben massatoerisme altijd vermeden. Je verblijft niet in resorts maar in kleinschalige accommodaties en brengt veel tijd door in de natuur. Lekker genieten van de rust in de volledige vrijheid en ongegeneerd biertjes drinken rondom het kampvuur. Heerlijk!

9# Geen middle man, we ontwikkelen zelf al onze routes & experiences

We hebben onze reizen volledig kunnen aanpassen naar de nieuwe maatregelen en zien toe op de naleving van de maatregelen omdat we sinds jaar en dag al onze eigen routes & activiteiten ontwikkelen en organiseren! Dit in tegenstelling tot veel andere reisbureaus die werken met een tussenpersoon.

10# Super flexibele boekings- en wijzigingsvoorwaarden 

Flexibele boekingsvoorwaarden en geen financieel risico! Omdat we niet met tussenpersonen werken maar direct met onze lokale partners zijn we in staat om jullie hele gunstige boekingsvoorwaarden te geven waardoor er nagenoeg geen financieel risico meer bestaat in deze toch onvoorspelbare tijden!

Kortom:

Je kan juist nu een waanzinnige reis naar Afrika maken, met het gegeven budget kan je nu nog meer mooie dingen zien, en wij als reisorganisatie zijn de partij om zo’n reis in deze tijd te maken! Schroom niet contact met ons op te nemen om de opties te bespreken:

Benieuwd wat jouw ultieme lustrumreisbestemming is?!

Benieuwd wat jouw ultieme lustrumreisbestemming is?!

OPZOEK NAAR VERMAAK TIJDENS DEZE CORONA-WINTER?
DROOM WEG BIJ JE LUSTRUMREIS MET ONS VIDEOKANAAL CHARLIE’S & CHILL!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!