10 x de beste clubs in Oost-Afrika

Diepe beats drillen door je lijf en een zweetdruppel kruipt door je nek naar beneden. Billen zo rond als appels bouncen omhoog, omlaag en opzij en sterke mannenheupen draaien flexibel heen en weer. Het nachtleven in Oost-Afrika is legendarisch. Het is bruisend, sexy en ritmisch. Het is van maandag tot en met zondag. Van sundowner drinks tot de vroege shots wanneer de zon op komt. Het is springen in de lucht en twerken op de grond. Iedereen danst, iedereen zweet en personal space bestaat niet. Zodat jij ook dit gestoorde nachtleven kan beleven, zette ik de tien beste clubs in Oost-Afrika voor je op een rij. Gooi je bier maar achterover en je billen in de lucht!

1. Bubbles O’learys: club in Kampala, Oeganda

Laten we aftrappen met de meest fameuze club in dé party Capital van East-Africa, Kampala. Van origine is Bubbles een Ierse pub, maar is tegenwoordig een begrip in het nachtleven van Kampala. Half binnen, half buiten, overdekt door takken van reuzachtige bomen, pompen hier de hits de hele nacht door. Bubbles is een vrij gestoorde club waar alles door de beugel lijkt te kunnen. Als je een stuk of twaalf Tequila shots achterover tikt om vervolgens stomdronken op de tafels te dansen, zal niemand verbaasd opkijken. Deze club staat ook bekend om de jaagspelletjes die worden gespeeld en de paringsdansen die worden gedanst. Denk maar aan mannen (beetje op leeftijd), schurend tegen de konten van Oegandese meiden in glitterjurkjes met een kindermaatje. Of knappe, Oegandese mannen met dreadlocks en zwijmelende, (vaak Europese) chicks aan hun gespierde arm. Als je wil scoren, ga je naar de Bubbles!

bubbles

2. The Alchemist: club in Nairobi, Kenia

Bij the Alchemist in Nairobi is het een bonte verzameling van hipsters, expats en reizigers. Deze club is hot & happening en iedereen met een beetje tunes in zijn butt gaat hier heen. Get low op de R&B nights en hobbel heen en weer op reggae. Of wil je liever hakken op techno? The Alchemist has it all! Maar ook de cultuursnuivers onder ons kunnen hun hart ophalen in de Alchemist. Er worden bijvoorbeeld films vertoond of vlooienmarkten georganiseerd. Deze club is fijn als je heimwee hebt, want door het aantal blanke bezoekers lijkt het soms net alsof je in Nederland bent, maar dan met palmbomen en een lekkere temperatuur!

Alchemist

3. Havoc Nightspot: club in Dar es Salaam, Tanzania

Als je in Dar es Salaam bent en je hebt zin om met jezelf te pronken in je mooiste kleren, breng dan vooral een nachtelijk bezoekje aan Havoc Nightspot. Deze club lijkt een shiny spaceship van elitaire aliens. De glazen, ronde ramen geven uitzicht over de skyline van Dar es Salaam, en de lichtgevende disco vloer nodigt je uit om je meest sexy dancemoves te showen. Loesoe in de Sky met diamonds on your neck! 

The Havoc

4. Guvnor: club in Kampala, Oeganda

Ben je in de hoofdstad van de Pearl of Africa en heb je zin om te stappen op je torenhoge hakken? Guvnor is een populaire club onder Oegandese celebrities met grote zonnebrillen op hun neus en oogverblindend bling-bling rond hun nek. Bij aankomst staan er shiny wagens op de parkeerplaats en wandel je over een rood lopertje om even te poseren voor het vogeltje. Zorg dat je een VIP tafel reserveert waar je een dikke fles drank bij krijgt, voor het extra exclusieve gevoel. Het leuke is dat je weinig buitenlanders tegenkomt en er vooral afrobeat wordt gedraaid!

Guvnor

5. Signature: club in Kisumu, Kenia

In het levendige Keniaanse stadje Kisumu, waar onze eigen Charlie zijn avontuur ooit begon, ontbreekt het ook niet aan dampende nachtclubs. Signature staat altijd stampvol, dus aan fysiek contact met je aantrekkelijke mede-nachtdieren kom je niet tekort. Deze club is heet en sexy, maar niet trashy. Dans de nacht door op Nigeriaanse beats terwijl allerlei soorten lichaamsdelen ritmisch tegen je aan schuren. Als je tijdens het ochtendgloren voldaan en met gloeiende wangen de club uit strompelt, weet je dat stappen in Nederland nooit meer hetzelfde zal zijn.

The Signature

6. Cholo’s: club op Zanzibar, Tanzania

Een groot deel van Oost-Afrika grenst aan de Indische Oceaan en heeft bloedmooie kustlijnen. Een club op het strand mag dus niet aan dit rijtje ontbreken. Als je toevallig op Zanzibar bent, een eiland in Tanzania met misschien wel de mooiste stranden ter wereld, breng dan een bezoekje aan Cholo’s. Dit is een zanderige, houten, back to bounty club rechtstreeks op het strand. Bij Cholo’s kan je terecht voor koude, sundowner biertjes en cocktails, onderuitgezakt in een luie strandstoel. Maar natuurlijk kan je ook de hele nacht op blote voeten dansen met zand tussen je tenen. In Cholo’s vind je veel top-40 hits en toeristen met stijve heupjes, maar dat vergeet je al gauw met een nachtelijke duik in het warme oceaanwater.

Cholos

7. The Bourbon: club in Jinja, Oeganda

In Jinja, een stad in Oeganda, ontspringt de op één na langste rivier ter wereld: de Nijl. Midden in de weelderige bush, aan de ruige oevers van de Nijl, vind je deze verstopte partyparel. Cocktails die je wegdrinkt als limo, ijskoud bier, goede feestjes met een bruisende mix van Afrikaanse en Westerse muziekstijlen . De Duitse jonge eigenaar Tobias is een echte gin liefhebber, en zorgt dat dit rijkelijk in tropische mixjes vloeit door de Bourbon. Je kunt hier komen om te mediteren op rivier geluiden, onderuitgezakt een koud drankje te drinken, of om doorgehaald pootje te baden tijdens de zonsopgang.

Bourbon

8. The Square: club in Kampala, Oeganda

Ben je nou perongeluk in het vliegtuig naar Berlijn gestapt? No worries, je bent gewoon in Oeganda, ook al heeft deze club in het midden van een industrieterrein dezelfde rauwe vibe. The Square zit bovenop het dak van een industrieel gebouw zodat je de heuvels van Kampala kan zien oplichten in de nacht. The Square is eigenlijk niet echt een club, maar meer een event-space waar pompende EDM feesten worden gegeven en hipster Oegandezen – maar vooral expats – hun biertjes drinken. Populaire, vaak vrouwelijke DJ’s draaien dan de hele nacht hypnotiserende tribal house terwijl zich op de betonnen dansvloer heuze dance battles voordoen. Ook wordt deze industriële ruimte gebruikt voor allerlei andere evenementen: van swingende reggaebands tot kunstzinnige fotografie exposities.

Square

9. Gipsy Bar: club in Nairobi, Kenia

Gipsy Bar in Nairobi is fout, flashy maar zeker ook fun. Half buiten en half binnen, lopen en dansen hier een grote mix aan expats, toeristen, Kenianen en prostituees. Vanwege dit laatste kan Gipsy Bar ook wel bekroond worden tot de bar der zonden. Met name omdat je als LGBTQ ook lekker jezelf kan zijn in deze club, terwijl dit eigenlijk illegaal is in Kenia. De regels lijken dus enigszins te ontbreken, en daarom is Gipsy Bar de ideale plek om je prettig gestoorde alter ego naar buiten te laten.

Gipsy

10. Sheba Lounge: club in Mombasa, Kenia

In deze club met Ethiopisch thema in het bruisende Mombasa aan de Indische Oceaan, kan je goed loungen. Je ademt de geurige rook van de waterpijpen, en voor wat afwisseling de frisse lucht van het dakterras. Dinsdag of zaterdag? Hakuna Matata, bij Sheba Lounge kan je bijna elke dag wel terecht en het is er nooit leeg. Hip, grote cocktails, mooie mensen met nog mooiere booties en lekkere beats. Wat wil je nog meer?

Sheba

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika