5 off the beaten track activiteiten bij de Nijl in Oeganda

De Nijl is adembenemend en groots. De natuur eromheen is prachtig en de activiteiten die je er kunt doen zijn BRUUT. Spanning en sensatie dus… Hier lees je dé 5 off the beaten track activiteiten op en rondom de Nijl. Ben jij net als wij uit het avontuurlijke hout gesneden, hou jij van de adrenaline kick en heb je je zwemdiploma op zak… Brace yourself dan maar en lees over deze TOP activiteiten bij de Nijl.

De rivier de Nijl

Met zijn 6000 KM is de Nijl de (op één na) grootste rivier in de wereld. De Amazone in Zuid-Amerika denkt dit te winnen, maar niemand is hier echt 100%  zeker van. De Nijl ontspringt bij Lake Victoria in Jinja te Oeganda, en gaat dan door tot Egypte waar hij vervolgens het water de Middellandse zee in laat. Deze rivier had vroeger enorm veel watervallen onderweg, maar door de Speke Dam in Jinja is het water gestegen en zijn er woeste stroomversnellingen ontstaan. De ideale plek voor unlimited avontuur. Hieronder de 5 meest avontuurlijke activiteiten rondom de Nijl.

Raften op de Nijl

Niet zo off the beaten track, wel heel erg vet om een keer op de Nijl gedaan te hebben. Op een rubberbootje met peddels, vaak met een mannetje of 8 laat je jezelf meenemen door de stroomversnellingen van de Nijl. Deze kunnen behoorlijk heftig van kracht zijn en daarom moet je een helmpje op en zwemvest aan. Het zou zomaar kunnen dat je ergens halverwege uit de boot wordt geslingerd en 1 van de andere bootjes je weer oppikt. Er zijn verschillende grades (categorieën) waaruit je kan kiezen, dit heeft te maken met de actie die je wil, hoe hoger, hoe heftiger de stroomversnellingen zijn. Smeer je goed in, want de meeste toeristen in Jinja zijn na een dagje raften op de Nijl te herkennen aan hun tomaten uiterlijk.

Vissen in Oeganda in de Nijl

Er zwemt enorm veel vis in de Nijl. Uiteraard kun je 100 dollar betalen en op je motorbootje met je supersonische hengel vissen uit de Nijl sleuren, MAAR, waarom niet eventjes off the beaten track? Go basic, go the Uganda Way! In een houten, zelfgemaakte vissersboot, met een draad en wormpjes. We love it. De beste tijd om te vissen is vanaf 5 uur ‘s middags, stap in de boot en hengel je eigen maaltijd bij elkaar. Ga na het vissen met de vissers terug naar hun dorpje en bereid je eigen diner. Een te gekke ervaring!

Quad rijden aan de Nijl

Geen auto rijbewijs maar toch superhard langs de Nijl crossen? Ook dit kan… Op een quad kun jij voor een aantal uren scheuren langs de Nijl. Veeg tussendoor het stof uit je ogen en bewonder de prachtige natuur. De off road experience is zoveel cooler met een quad, zeker als het geregend heeft. Denk jij jezef on track te kunnen houden door de glibberige modder? Lets do it! En als je nou klaar bent, onder de modder of stof zit, is er toch niets fijner dan een flinke plons in de Nijl!

Kayakken op de Nijl

Kayakken is vet moeilijk, maar de mensen die het goed onder de knie hebben komen graag naar Oeganda om hier te Kayakken op de Nijl. Een van de meest gewilde plekken om al je skills te showen. Voor de beginners onder ons zijn er lessen met professionele instructeurs die je leren hoe je jezelf overeind kan houden in de onstuimige Nijl. Je kunt dit alleen doen in een single kayak of -als ideale test voor je relatie of vriendschap- in een tandem kayak. Gaat het mis, houd je adem in voor een paar seconden, je wordt nooit alleen op pad gestuurd. Er zijn altijd gidsen die vlak bij je varen en je binnen een mum van tijd weer overeind hebben! Ps. bereid je voor op een flink portie spierpijn in je armen!

Paardrijden langs de Nijl

Wil je op een wat relaxter tempo genieten van het uitzicht over de Nijl, spring dan op de rug van een paard. Rij met je ros door de dorpjes aan de voet van de Nijl en over de prachtige bergen wat nog net even een vettere dimensie aan je Nijl-uitzicht toevoegt. De ritjes zijn, afhankelijk van hoeveel knaken je hebt gespaard, een aantal uur en je kunt zelfs overnachten in de natuur! 

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Ben jij na het lezen van deze blog net zo enthousiast over de Nijl als wij? Check dan hier alles over Oeganda of start je hier je live chat  met een van onze travel designers voor die tailor made off the beaten track trip richting Oost-Afrika. 

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!