Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl

De Nijl is adembenemend en groots. De natuur eromheen is prachtig en de activiteiten die je er kunt doen zijn BRUUT. Spanning en sensatie dus… Hier lees je dé 5 off the beaten track activiteiten op en rondom de Nijl. Ben jij net als wij uit het avontuurlijke hout gesneden, hou jij van de adrenaline kick en heb je je zwemdiploma op zak… Brace yourself dan maar en lees over deze TOP activiteiten bij de Nijl.

Leuke feitjes over de rivier de Nijl

Met bijna 7000 kilometer aan lengte is de Nijl de (op één na) grootste rivier in de wereld. De Amazone in Zuid-Amerika denkt dit te winnen, maar niemand is hier echt 100% zeker van. De Nijl ontspringt bij Lake Victoria in Jinja te Oeganda, en gaat dan door tot Egypte waar hij vervolgens het water de Middellandse zee in laat. Deze rivier had vroeger enorm veel watervallen onderweg, maar door de Speke Dam in Jinja is het water gestegen en zijn er woeste stroomversnellingen ontstaan. De ideale plek voor unlimited avontuur. Hieronder de 5 meest avontuurlijke activiteiten rondom de Nijl.

Avontuur op de nijl: raften met een vleugje adrenaline!

Picture this: jij en je mede-avonturiers op een rubberbootje met peddels, zo’n 8 stoere strijders in totaal, die zich laten meevoeren door de opwindende stroomversnellingen van de Nijl. Brace yourself, want deze stroomversnellingen kunnen behoorlijk heftig zijn! Een helm op je hoofd en een zwemvest om je lijf zijn dan ook geen overbodige luxe.

Houd je stevig vast, want ergens halverwege de rit kan het zomaar gebeuren dat je uit de boot wordt gekatapulteerd, om vervolgens door een ander bootje weer te worden opgepikt. Het is allemaal onderdeel van de sensatie! En weet je wat het beste is? Er zijn verschillende niveaus waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van hoeveel actie je wilt. Hoe hoger het niveau, des te wilder de stroomversnellingen worden! Vergeet trouwens niet om alvorens dit avontuur jezelf goed in te smeren, want de meeste avonturiers die jou voorgingen kwamen terug als levende tomaten. 🍅

Hengel je eigen eten bij elkaar: ga vissen in de Nijl

Wist je dat de Nijl barst van het visleven? Natuurlijk kun je 100 dollar neerleggen, in je snelle motorboot stappen en met je supersonische hengel vis na vis uit het water trekken. Maar hé, waarom niet eens lekker off the beaten track gaan? Ga basic, ga op de Uganda Way! Stap aan boord van een zelfgemaakte houten vissersboot, met niets meer dan een eenvoudige draad en wat wormpjes. Simpelweg geweldig, toch?

De beste tijd om te vissen is rond 5 uur ‘s middags. Spring in die boot en hengel je eigen maaltijd bij elkaar. Geen ervaring vereist, alleen maar plezier! Na het vissen kun je met de vissers terug naar hun pittoreske dorpje en je eigen diner bereiden. Een onvergetelijke ervaring waar je nog vaak met een grote glimlach aan terug zult denken!

Benieuwd naar Oeganda?

Avontuur in oeganda: quad rijden aan de Nijl

Geen auto rijbewijs maar toch superhard langs de Nijl crossen? No problemo! Hop op een quad en beleef urenlang avontuur langs de waterkant. Veeg het stof uit je ogen terwijl je de adembenemende natuur bewondert. De offroad-ervaring wordt zoveel cooler op een quad, vooral na een regenbui. Denk je dat je jezelf op het juiste pad kunt houden terwijl je door glibberige modder ploegt? Let’s do it!

En weet je wat? Zodra je klaar bent, bedekt met modder of stof, is er niets beters dan een verfrissende plons in de Nijl! Dompel jezelf onder en spoel alle avontuurlijke gruis weg. Laat de golven je zorgen wegspoelen terwijl je geniet van het ultieme plezier in het water!

Relaxt op avontuur in Oeganda: ga paardrijden langs de Nijl

Wil je op een ontspannen tempo genieten van het prachtige uitzicht over de Nijl? Spring dan op de rug van een paard! Verken schilderachtige dorpjes langs de rivieroever en doorkruis adembenemende bergen die een extra dimensie geven aan je Nijl-ervaring. De duur van de ritten varieert, afhankelijk van je budget. Je kunt zelfs de nacht doorbrengen in de betoverende natuur, mits je wat knaken hebt gespaard!

Voor de echte adrenaline junks: kayakken op de Nijl

Kayakken op de Nijl is een uitdaging van formaat, maar voor degenen die de kunst onder de knie hebben, is het absoluut een must-do! Maar maak je geen zorgen als beginner, er zijn lessen beschikbaar met professionele instructeurs die je de kneepjes van het overeind blijven op de woeste Nijl leren. 

Je kunt ervoor kiezen om solo in een single kayak te stappen, of -als ultieme test voor je relatie of vriendschap- samen in een tandem kayak. Mocht er iets misgaan, houd dan je adem even in, want je wordt nooit aan je lot overgelaten. Er zijn altijd gidsen in de buurt die je snel weer op de been helpen! Bereid je wel voor op een flinke portie spierpijn in je armen, want kayakken op de Nijl vraagt om flink wat kracht en doorzettingsvermogen.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika