5 x Waarom Charlie’s Travels anders is dan elk ander reisbureau in Afrika

Uitgestrekte savannes. Een rode, Afrikaanse zon die goud licht op de baobab bomen werpt terwijl hij onder gaat. Rennende giraffen en gapende leeuwen die je bewondert door een verrekijker terwijl ‘The Circle of Life’ door je hoofd galmt. Je kont parkeren op een parelwit strand in de schaduw van een zacht wuivende palmboom. In de lucht springen met een Maasai-man, gewikkeld in kleurrijke doeken. Een weg banen door het groene, dampige oerwoud en slingeren aan lianen. Een hap nemen uit een sappige mango terwijl het sap langs je kin naar beneden druipt.

Zie je door de palmbomen de jungle niet meer?

Gefeliciteerd, jij wil op reis naar Afrika en hebt volgens ons het mooiste continent op aarde uitgekozen. De volgende stap is het daadwerkelijk boeken van je reis, maar wanneer je zoekt op ‘Reisbureau Afrika’ zie je door de palmbomen de jungle niet meer. Wij vertellen je vijf dingen die – vooral in combinatie – Charlie’s Travels anders maken dan elk ander reisbureau in Afrika. Gewoon om je keuzes wat makkelijker te maken!

1. We zijn ‘on the ground’ en weten waar we je heen sturen

Geen stoffig kantoor in regenachtig Nederland, met cheesy foto’s aan de muur van lachende mensen met safarihoeden op savanne. Wij werken vanaf het Afrikaanse continent! De meeste Angels zitten in Nairobi, het bruisende centrum van Kenia. Maar ook in Ethiopië, Oeganda en Zuid-Afrika zijn onze travel consultants en content creators aanwezig. Daarnaast heeft Charlie al onze reizen, routes en experiences zelf en samen met innovatieve bewoners ontwikkeld. Hij ging van de gebaande paden af: van onbekend Maasai-terrein tot de stranden van de Indische Oceaan. Hij bezocht boeiende plekken en babbelde met interessante mensen. Daar gaat hij gestaag mee door (check het Africa Inside Out project!), dus de mogelijkheden groeien als kool.

Het resultaat is dat wij als reisbureau helemaal in touch zijn met ons product. We zijn overal geweest, kennen de wegen, de hoteleigenaren en de gidsen persoonlijk. Niet alleen weten we door onze first-hand Afrika-kennis precies waar we je naartoe sturen, ook is jouw persoonlijke travel consultant dichtbij tijdens je reis. Ons team staat dus 24/7 voor je klaar wanneer jij hier off-the-beaten-track gaat!

2. Weg met de stereotypes: wij laten een ander gezicht van Afrika zien

Iedereen weet dat er in Afrika safariparken zijn, gevuld met wilde dieren. Dat er droogte is, hutjes met rieten daken en kinderen met hongerbuiken. Maar: Afrika is een continent met een oppervlakte van 30.370.000 km², verdeeld over 54 landen en 1216 miljard inwoners. Dat Afrikaanse plaatje wat gevormd is uit een samensmelting van Giro555 en de Lion King, gaat natuurlijk niet voor heel Afrika op.

Afrikaanse landen hebben eindeloos veel diverse gezichten. In landschap, in kunst, in cultuur en mensen. Dat is iets wat wij Charlie’s Angels dagelijks zien en meemaken omdat we hier wonen. Wij willen dat onze reizigers dit ook zien, ervaren, ruiken en proeven. Het is niet voor niets dat wij gespecialiseerd zijn in off the beaten track reizen. Wij springen met een grote boog om de stereotypes en het standaard safari-toerisme heen – alhoewel het spotten van leeuwen en olifanten natuurlijk niet mag ontbreken – en laten jou tijdens je reis kennismaken met het échte Afrika! Dat klinkt natuurlijk lekker algemeen, maar we laten het graag aan jou over om de invulling hiervan tijdens je reis zelf te ontdekken. 😉

3. We produceren super veel vette content: en jij ook!

We zijn dus on the ground in verschillende Afrikaanse landen, ontwikkelen zelf onze routes én proberen de meest diverse gezichten van de bestemmingen te laten zien. Bij elkaar opgeteld resulteert dat in supervette content. We schrijven blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen en maken tijdens onze zoektocht naar nieuwe routes mini-documentaires over de verhalen die we onderweg tegenkomen. Zo kan iedereen zien wat deze landen allemaal te bieden hebben. Ook de vriendjes en vriendinnetjes de in Kikkerland blijven kunnen door visuele inspiratie in gedachten afreizen naar de Afrikaanse landschappen.

Maar, Charlie’s content creators zijn niet de enigen die te gekke verhalen vertellen. Ook onze reizigers delen hun spannende en inspirerende verhalen die stereotypes ontkrachten. In foto’s, blogs, of zelfs een persoonlijke aftermovie hebben zij hun memorabele Afrika-reis vastgelegd. Check ze hier! Ze vertellen over hun bijzondere ontmoetingen, waanzinnige overnachtingen, onvergetelijke ervaringen en de geleerde levenslessen. Een goed voorproefje dus, en een lekkere stimulans voor de voorpret!

Waar wacht je nog op? Start een chat met onze Angels en begin aan de co-creatie van je leven!

4. We zorgen ervoor dat jouw reis een goede impact heeft

Wij houden van onze planeet en vinden daarom duurzaamheid belangrijk. Dat klinkt lekker hypocriet, want zelfs een peuter die nog in zijn broek poept weet tegenwoordig dat vliegen super slecht is voor het milieu. Wanneer wij jou op reis naar een Afrikaans land sturen, doen wij er dus alles aan om jouw footprint zo klein mogelijk te houden en te compenseren voor de C02 die bij jouw vlucht uitgestoten werd! Hiervoor hebben we zeer zorgvuldig een aantal projecten gekozen: bijvoorbeeld een organisatie die een mangrovebos plant aan de Keniaanse kust. Een Mangrovebos fungeert als een set transplantatie longen voor onze wondere aardbol. Zo zijn er meer van dit soort projecten waar jij in investeert zodra je bij ons boekt: en jij kiest waar je geld naartoe gaat!

Maar lief zijn voor de planeet gaat niet alleen over de natuur en het milieu. Het draait ook om de economische impact van toerisme, en de indruk die onze aanwezigheid achterlaat in een land waar we te gast zijn. Zo organiseren we onze reizen in samenwerking met lokale bedrijfjes en communities, zodat het kapitaal van toerisme verder reikt dan de commerciële plekken en niet verdwijnt in de verkeerde – of buitenlandse – zakken.

Ten slotte zijn lokale culturele waardes van intrinsiek belang, zowel voor de mensen zelf als voor de reizen die we willen aanbieden. Daarom geven we jou als klant een voorlichting over gedrag, gewoontes en fooien. We stimuleren culturele uitwisseling en vermijden stereotypering in onze content. We zijn als bedrijf dan wel jong, ruig en avontuurlijk, maar alleen met goede, respectvolle samenwerkingen kunnen we off the beaten track reizen blijven organiseren.

5. Onze reizen zijn als co-creatie op maat gemaakt

Standaard pakketreizen? Dat dachten we niet! Het is jouw avontuur. Met jouw wensen, inspiratie en ideeën, en onze kennis over het continent, gaan wij flink aan de naai om jouw reis als een maatpak om jou heen te bouwen. Zie ons niet als een reisbureau, maar als de facilitator van jouw avontuur! Alles is mogelijk: just give us a try! Natuurlijk zijn er veel meer reisbureaus in Afrika te vinden, maar ik denk dat als we de punten bij elkaar optellen, we kunnen concluderen dat Charlie’s Travels een uniek reisbureau in Afrika is!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

reizen airport
lustrumreis vrouwen savanna
usambara tanzania
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!