Ultieme lustrumreis bestemmingen in Afrika voor vrouwen!

Afrika. Het ligt loom en zwoel in de mond, en het triggert bij velen het avontuurlijke gen. Maar what to do wanneer je als vrouw met je hele jaarclub voet zet op de Afrikaanse bodem? Het houdt namelijk zeker niet op bij tijgeren door het regenwoud of geitenbloed drinken onder de sterrenhemel… Naast de ‘standaard’ highlights zoals safari heb je hier een portie hotspots die jouw Afrika lustrumreis onvergetelijk maken. Women, brace yourselfs!

1. Yoga op het strand, yoga op een rooftop, yoga op een paddle board. Yoga overal.

De parelwitte kustlijn van Kenia tot aan Zuid-Afrika trekt yogi’s aan van over de hele wereld, en dient als een warme baarmoeder voor meerdaagse yogasessies. Met een stijve overwerkte Jaarclub is dit de ultieme bestemming om met gespreide benen op een yogamat (of paddle board) te ontspannen. Voor de ultieme yoga diehards: elk jaar wordt er 1-5 November het Lamu Yoga festival georganiseerd.

2. Slapen in een openlucht toren

Dit is een must visit voor elke dames Jaarclub die voet zet in Kenia. Hier slaap je in een buitencabine, met uitzicht op de Indische Oceaan en jungle achtige taferelen. Als een ware Jane in de bomen dommel je hier in onder de sterren.

3. Eten en drinken voor een prikkie

Vergeet de biologische calorie arme quinoa schotels: in Afrika even geen dieet. Kip met friet in het binnenland en reusachtige seafood platters aan de kust. Hier komt je avondmaal kersvers aanlopen in de hand van een knappe rasta visser. En om het weg te spoelen heerlijk (billige) cocktails op het strand met uitzicht op een mooi zuipfestijn.

4. Surfen van Kenia tot aan Zuid-Afrika

Waar stille azuurblauwe wateren de stranden in Kenia en Tanzania zich beter lenen voor kitesurfen kun je in Mozambique en Zuid Afrika de ruige golven trotseren. Water condities terzijde: je kunt aan de hele Oost Afrikaanse kust spierwitte lege stranden verwachten.

5. Goed doen

Jezelf volproppen met verse vis, helemaal het leplazerus zuipen met cocktails en tan tan turn op het strand is een ding, maar wie neemt moet ook geven. Zet je reis in perspectief met een dagje vrijwilligerswerk in een weeshuis. Charlie’s Travels heeft connecties met weeshuizen die echt goed doen, en alle hulp goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld het weeshuis New Life Home Trust. Hier worden weeskindjes opgevangen en worden jullie met open armen ontvangen.

6. Legendarische lustrumreis outfit

Vergeet knorrige met JC logo bedrukte jaarclub trui of petjes, wij zorgen dat jullie je reis afsluiten in ultieme matching jurken in Kitenga print. Bij aankomst in Nairobi staat er een tailor klaar om jullie maten op te nemen en voor de laatste avond sta je te poseren voor een groepsfoto in Afrikaanse print. Daarnaast is Afrika de ultieme plek om massaal in te slaan voor je kamer in Amsterdam. Manden, schalen, sieraden, je kunt het zo gek niet bedenken!

7. JE EIGEN PRIVÉ EILAND MET VILLA

Als je effe geen trek hebt in anderen dan huur je gewoon een eiland en resort af. Met grote groepen ligt er een wereld voor je open in Afrika, met name met laag seizoen.

8. AFRIKAANS FEESTEN

Hier geen overcrowded full moon parties. In Afrika wordt er anders gefeest. In Nairobi sta je in een club te twerken en vraagt elke welgeklede rijke Afrikaan om je hand. Aan de kust sta je mee te deinen op live reggae met je voeten in de branding. In Zuid Afrika kun je uitgedost met je jaarclub op Africa Burn staan en het nieuwe jaar luidt je in in Kilifi, waar elk jaar het Kilifi New Years festival plaats vindt. Tropische setting, creatieve sfeer, Afrikaanse hipsters – los in de jungle? Oh, en in Afrika is het zonnetje er altijd bij! Vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika