• Charlie & Jasper in gesprek: podcast over het kiezen van je eigen pad als millennial!

    Een man met een woeste baard en lange, wapperende haren, die met zijn felgekleurde pakkie met Afrikaanse print en een camera in zijn hand over het Afrikaanse continent stuitert. Zo kennen wij Charles. Onze Charlie, de founder, father en face van Charlie’s Travels. Maar ooit had Charlie een keurig geschoren koppie, had hij een masterdiploma rechten in zijn zak, rook hij naar dure cologne en leek hij in de wieg gelegd voor een leven op de zuidas.

Dat hij besloot off the beaten track te gaan en toch heeft gekozen voor avontuur in Afrika, vond Jasper Scholten, schrijven van het boek ‘Millennial Mysterie’ behoorlijk inspirerend, dus nodigde hij Charlie te gast uit voor zijn podcast. Hoe hij Charlie het hemd (met Afrikaans printje) van het lijf vroeg over het volgen van je hart en het business-leven in Kenia, kun je in dit blog terug luisteren! In ruil was het onze beurt om ook Jasper wat vragen te stellen.

Check Jaspers website op: www.jasper-scholten.nl

Hoi Jasper, wie ben jij eigenlijk?

“Ik ben Jasper Scholten en ik ben millennial expert. Ik geef met name trainingen en lezingen bij organisaties om advies te geven met betrekking tot millennials op de werkvloer. Hoe kun je de samenwerkingen met andere generaties verbeteren? Hoe kan talent ontwikkeld worden? Ik merk dat het verzuim en verloop onder millennials op de werkvloer heel hoog is. Daar kom ik dan bij kijken!”

Ok, nice. En je hebt dus een boek geschreven?

“Yes. Ik schreef het boek: “Het millennial mysterie” omdat ik de twee kampen in het leven van veel millennials wilde begrijpen: het stresskamp vs. het ‘is-dit-het-nou?!’-kamp. Er zitten naar schatting van ArboNed 100.000 van de 3,1 miljoen Nederlanders thuis vanwege te veel stress. Aan de andere kant zijn er zat twijfelaars en job-hoppers met een quarterlife-crisis die zich afvragen: ‘is dit het nou?’ Een onderzoek van Monsterboard toont aan dat 85% van de millennials twijfelt over zijn of haar werk- en privéleven. En ik wil begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn en de mogelijke oplossingen! Want ja, dit is een maatschappelijk probleem waarbij antwoorden te vinden zijn binnen het gebied van psychologie, sociologie en neurologie. Antwoorden die nog niet werden gegeven, en waarmee ik mensen door middel van mijn boek probeer te helpen!”

Waarom heb je Charlie geïnterviewed?

“In mijn podcast ‘Het millennial mysterie’ ga ik dieper in op vragen en thema’s die spelen in het leven van de twintiger en dertiger van nu. Dat is onder andere: je hart volgen, ondernemen, wonen en werken in het buitenland, de work-life-balance. Charles is eigenlijk een rolmodel die al deze zaken vervult. Je had verwacht dat hij nu op de Zuidas zou zitten met zijn master in rechten, maar toch toonde hij het lef om zijn eigen pad te bewandelen. Inspiratie die ik graag met de wereld en andere millennials deel!”

En waar gaat die podcast dan precies over?

“Ik was heel benieuwd naar hoe hij zijn pad heeft gevonden. Welke obstakels kom je tegen? Hoe ben je bij je keuzes gekomen? En wanneer je zo lang buiten Nederland woont, hoe kijk je dan aan tegen de Nederlandse cultuur en cultuurverschillen? Ook hebben we het natuurlijk gehad over een stukje duurzaamheid. Hoe ga je als reisorganisatie om met overtoerisme en cultuurveranderingen? Hoe zorg je ervoor dat toerisme geen negatieve impact heeft? Het resultaat kun je horen in de podcast!”

Bedankt, Jasper!

Heb je effe? Luister dan hierboven de podcast van een uur!

Of heb je daar geen tijd voor als drukke millennial die toch al overuren draait? Geen probleem, we hebben een strakke inhoudsopgave voor je samengesteld zodat je kunt doorspoelen naar de stukjes die jij interessant vindt!

0:00 – 09:00 // Hoe is Charlie in Kenia beland en hoe is het grote Charlie’s Travels-avontuur begonnen?

09:55 // Hoe zet je een business als ‘mzungu’ die niet helemaal de Afrikaanse mores kent? En hoe groeit zo’n eenmanszaakje uit tot een groot bedrijf?

19:50 // Back to nature: het zijn in het ongerept wild, hoe je eigen baan in te richten, en een nieuwe experience willen ontwikkelen waarin de digital detox centraal staat!

25:00 // “Wat is de keerzijde van toerisme?” Het veelbesproken onderwerp ‘Duurzaam toerisme’ onder de loep.

30:30 // Waar begin je als je off the beaten track routes wilt ontwikkelen in afgelegen gebieden met de lokale bevolking?

34:00 // “Dat betekent dat je ook nog even blijft?” Charlie over de toekomst!

37:00 // Wat is het grote voordeel van niet in je thuisland zijn?

41:00 // Hoe kijkt Charlie naar plekken als de Zuidas waar mensen druk aan hun carrière timmeren terwijl hij in zijn mansion in Nairobi tussen de palmbomen zit te werken?

44:55  // “Wat zijn reizen die je echt kan aanraden?” Charlie over ‘slow travel’ en het nieuwe luxegoed: “menselijk contact”.

51:10 // Hier vertelt Charlie over het maken van een duurzame impact en White Supremacy.

54:00 // Over de work-lifestyle community met werk-woon-hubs verspreid over het gehele continent!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Voor meer info over wat Jasper allemaal in zijn schild voert, bekijk je hier zijn website. Meer weten over Charlie’s Travels? Lees hier waarom Charlie’s Travels anders is dan elk ander reisbureau in Afrika, of neem hier een kijkje achter de schermen. Liever gewoon een reisje naar Afrika maken? Start een chat met één van onze Travel Designers!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

reizen airport
lustrumreis vrouwen savanna
usambara tanzania
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!