Charlie’s Tribal Week

Yes! Natuurlijk beginnen we eerst in Nairobi. Hier is het hoofdkwartier van de tribe gevestigd. We gaan onze studentenstad ontdekken op een manier zoals alleen échte tribers dat kunnen doen. We nemen het OV over en scheuren in een matatu door de stad. Over het hoofdkwartier gesproken.. Hebben jullie het al gehoord? Er schijnt iets geks mee aan de hand te zijn. Ik hoorde geruchten: het zou behekst zijn sinds de aankondiging van een nieuwe Keniaanse Tribe. De andere tribes zijn nieuwsgierig en nemen contact op, op geheel eigen manier.

De eerste indruk

Zodra jullie, dames en heren, kennis hebben gemaakt met het hoofdkwartier van de Tribe, is het de tijd om het land te gaan ontdekken en kennis te maken met andere tribes. De dassen worden gestreken, de nagels gemanicuurd: we vertrekken richting de woestijn, waar we worden opgewacht door de Maasai Tribe. Zij nemen ons op motoren mee over de dorre vlakten, om kennis te maken met andere plaatselijke tribes.

Een goede eerste indruk is hier cruciaal. Als de eerste kennismakingsronde goed is gegaan, maken we samen een kampement. Vrouwen en mannen netjes gescheiden uiteraard. Hier worden inauguratie-rituelen opgevoerd en worden we steeds meer ‘part of the group’. Het uitwisselen van gedrags- en cultuurkenmerken is in dit stadium aan de orde. Pils en whisky helpt bij het proces om elkaar beter te leren begrijpen.

National Tribal Community Kenya

Van het dorre, woestijnachtige landschap gaan we door naar de kust. Het is in deze korte periode belangrijk om uitersten te leren kennen om daarna met Nederlandse redelijkheid een balans op te kunnen maken. We reizen af naar één van de mooiste plekken van de Keniaanse kust: Diani Beach. Aan de kust hebben de tribes een ander temperament. Deze tribes hebben ervoor gezorgd dat er tot nu toe zo min mogelijk buitenlandse, tribale invloeden Kenia hebben bevlekt.

Het is nu aan jullie: hier moeten jullie er als groep voor zorgen dat jullie worden toegelaten tot de National Tribal Community Kenya (NTCK). Dames, heren, zet je beste beentje voor en zorg er alsjebliéft voor dat dit geen afgang wordt. Als jullie hier eenmaal zijn geaccepteerd, is het tijd voor een feestje. HET IS JULLIE GELUKT! jullie zijn officieel de 44e tribe in Kenia, WHOOP WHOOP! Charlie’s Tribal Week loopt op een einde, maar niet voordat er keihard gefeest wordt op deze tropische plek. 

 

Ook voor ladies

PS: dames, mochten jullie nog niet overtuigd zijn om je ook bij Charlie’s Tribe te voegen, let dan even goed op. Waar men bij Afrika vaak denkt aan een rauw en mannig continent, weten wij als geen ander dat vrouwen hier ook goed kunnen vertoeven. Stel je perceptie bij, join the tribe en check deze video!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!