De 4 dikste budget lustrumreizen van Charlie’s Travels!

Klaar om vast een beetje in de sferen te komen voor jouw lustrumreis? Ontdek hier onze 4 vetste budget lustrumreizen onder de 1.500 euro. Het Afrikaanse continent is groot, veelzijdig en bruisend. Voor ieder wat wils dus. Deze reizen staan iets meer in het teken van wildkamperen en rondbanjeren in de uitgestrekte bush bush van Afrika.. Deze reizen zijn perfect voor de echte natuur lovers en actievelingen onders ons. Deze reizen zijn gebaseerd op een 10-daagse rondreis en zijn rond de 1.500 euro per persoon (afhankelijk van het aantal personen). Oké, ben je er klaar voor? Scroll door naar beneden en bekijk per reis het uitgebreide programma!

Te gekke reisprogramma’s!

Bij elke reis staat er een link naar een webpage waar je van dag tot dag het te gekke reisprogramma kan bekijken. Het staat bomvol met vette content die je een beeld geven van hoe die reis er dan ongeveer uit komt te zien. Een uitgebreide omschrijving van de dag en activiteiten, foto’s, filmpjes en als je echt de diepte in wilt gaan vind je in de attachment prachtige brochures van de experiences.

Neem lekker de tijd, ga ervoor zitten, je bent met gemak een uurtje zoet als je alle programma’s wilt doornemen en de filmpjes wilt bekijken. Ideaal voor in de ub als je even niet meer kan.

Kenia – bush to beach via Suswa

Check hier het reisprogramma!

Kenia, onze favoriet! Deze reis is zowel relaxt als avontuurlijk en zowel cultureel als off the beaten track. Heel dik! In Nairobi ga je met de Party Matatu downtown Nairobi verkennen tijdens een kroegentocht. Vervolgens ga je richting Naivasha voor een bootsafari op lake Oleidon en een fietssafari door het park. Probeer die zebra maar eens bij te houden op je fietsje. Hierna gaan jullie op de motor door de heuvels van Suswa naar een stam die ver ver weg van de bewoonde wereld leeft. Na een nachtje tussen het vee en bijzondere verhalen bij het kampvuur, gaan jullie weer verder naar het paradijs op aarde: Diani! Hier geniet je van parelwitte stranden, kraakhelder water, eindeloos veel cocktails en palmbomen. Hoe heerlijk is deze reis. Avontuur, cultuur, wildlife en maximaal genieten.

Oeganda – de pearl van Africa

Check hier het reisgprogramma!

De ‘Pearl van Africa’, welkom in Oeganda! De reis begint in Kampala, waar jullie flink gaan stappen en cultuur snuiven. Ga los op de Afrikaanse beats en laat ons maar eens zien wie de beste moves heeft. Jullie verlaten de hoofdstad weer en gaan de natuur verkennen. Spring achterop de motor en check de Crater Lakes, een bijzondere stukje natuur. Daarna gaan jullie op zoek naar de Chimpansees tijdens een trekking in de jungle van Queen Elizabeth National Park. Een hele bijzondere ervaring. Vanavond een kampvuurtje aan en lekker chillen met knorrende hippo’s op de achtergrond. Onderweg stoppen jullie ook nog bij de Ishasha vlaktes waar jullie de unieke ‘tree climbing lions’ gaan spotten. Na deze bizarre verschijning gaan we door naar Bwindi Impenetrable Forest, het oudste oerwoud met hoogste diversiteit aan flora en fauna. Er zijn veel avontuurlijke activiteiten mogelijk in de omgeving. Maar voor wie echt even flink doorspaart.. In dit gebied kan je een berggorilla trekking doen, een once in a lifetime experience. Dan door naar Lake Bunyonyi! Groen, vruchtbaar, bergachtig en een heerlijk meer waarin je kunt zwemmen. Hier gaan jullie een paar dagen vertoeven en dan zit de reis er helaas weer op.

Kenia – bush to beach

Check hier het reisprogramma!

We zijn weer terug bij Kenia! Er is namelijk nog een andere route die zich ook goed verleent voor een budget reis door dit prachtige land. Jullie beginnen de reis in Nairobi en na een paar avonden stappen en de cultuur te hebben verkend is het tijd voor een bijzondere experience. Jullie gaan namelijk naar Amboseli National Park waar jullie achterop de motor gaan genieten van een safari. Lekker rondcrossen terwijl er een giraffe met je meerent. Hoe dik is dat! Na de safari gaan jullie rondbanjeren in de jungle van de Taita Hills. Hier gaan jullie je conditie op de proef stellen en wordt het even afzien met zijn allen. Maar geloof ons, dat zorgt voor verbroedering. De prachtige uitzichten en bijzondere mensen maken het snel weer goed. Nog een nachtje op een hele bijzondere plek waar je nog meer van de Keniaanse cultuur ziet en natuurlijk afsluiten aan het strand! Hoe dik is dat. Een paar dagen vertoeven op een van de mooiste stranden ter wereld (vinden wij).

Zuid-afrika – Johannesburg – Kruger – Eswatini – St Lucia – Drakensbergen

Check het reisprogramma hier!

Oke, om het wel zo relaxt te houden duurt deze route iets langer dan 10 dagen.. Maar ook deze reis leent zich perfect voor een budgetreis. Zuid-Afrika, het land van de vele vergezichten. Het is namelijk erg goed ontwikkeld waardoor er veel verschillende opties zijn qua accommodaties en activiteiten. Voor ieder wat wils dus. Jullie beginnen de reis in het bruisende en creatieve Johannesburg. Hier kunnen jullie lekker stappen en de cultuur ontdekken. De perfecte basis voor een trip door Zuid-Afrika. Daarna door naar de bush bush voor een dikke selfdrive safari en slapen in de jungles van eSwatini. Vet! Jullie verlaten het kleine broertje van Zuid-Afrika weer en gaan door naar het hippo walhalla bij St. Lucia waar jullie deze bijzondere dieren kunnen aanschouwen. Dan door voor een surflesje bij de ruige kust van Durban. Hier kunnen jullie genieten van het backpackers paradijs. En jullie sluiten de reis af in de magische Drakensbergen. Hier gaan jullie hiken, paardrijden of simpelweg genieten van de rust. Echt een plaatje.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika