De 6 most kick-ass motorsafari’s in Afrika

Het is februari 2014. Een jonge en fris geschoren Charlie scheurt op de motor door Afrika, op zoekt naar nieuwe en bijzondere plekken; de ongebaande paden. Dit is het begin van zijn grote liefdesavontuur met Afrika, waaruit de baby Charlie’s Travels is geboren. En nog geen vier jaar later zijn motorrijden en motorsafari’s een onmiskenbaar onderdeel van reizen met Charlie’s Travels. Afrika ontdekken per motor, kan het nog vetter?

Crossen door het uitgestrekte en verlaten Afrikaanse landschap is iets wat wij Charlie’s Angels ook heel graag doen. Rijden over weidse vlaktes, langs kleine stadjes met wildlife om je heen: dit is het échte avontuur! Ook de minder getrainde coureur hoeft niet te vrezen: achterop de motor bij getrainde local drivers kun je dit gevoel net zo goed ervaren. De mogelijkheden zijn eindeloos. In deze blog delen we de top 6 motorsafari’s in Afrika. Get ready, gear up and, ladies and gentlemen… start your engines!

Nummer 6: Route R62 – Zuid-afrika

We trappen af op de R62 in Zuid-Afrika. De wijnliefhebber kan zijn geluk niet op in dit prachtige land. De Cape Wine Route brengt je langs de meest bekende wijnstreken zoals Stellenbosch, Paarlen Franschhoek. Maar voor de motor liefhebbers onder ons is de Route R62 bestempeld als het paradijs. Lange asfaltwegen onder de Afrikaanse zon, prachtige landschappen en weinig verkeer. But remember: don’t drink and drive!

Nummer 5: Amboseli National Park – Kenia

Denk je Amboseli, dan denk je wildlife. Die vage kennis heeft vast al eens opgeschept over die game drive in dit national park – waar je vrijwel alle grote grazers tegen gaat komen. Maar die vage kennis wist vast niet dat je ook een gave motorsafari kunt doen. Je mag misschien dan niet zelf rijden (alleen achterop met een guide), maar meerijden met een kudde zebra’s over de uitgestrekte Keniaanse vlaktes kunnen niet veel mensen zeggen! Eat that, vage kennis.

Nummer 4: Mt. Kilimanjaro – Tanzania

Je kunt uren rijden zonder je een minuut te vervelen in Tanzania. Maar de meest bijzondere kenmerkende is toch wel de weg naar Afrika’s hoogste berg. Als je de tijd hebt, neem dan de route van de Indische Oceaan naar de naar Kilimanjaro. In een aantal dagen rijdt je van tropische stranden, door savannes, langs bergen, plantages, vulkanen, slaperige dorpjes en wilde dieren. Wat stond er nog meer op je verlanglijstje?

Nummer 3: Allée Des Baobabs – Madagaskar

‘Just smile and wave, boys. Smile and wave.’ Iedereen kent Madagaskar van de heerlijke gelijknamige animatiefilm. Maar wat je niet in de film terug ziet, is de prachtige wegen die dit eiland rijk is. Als je op zoek bent naar een reis vol bijzondere avonturen, unieke natuur en de meest zeldzame dieren, pak dan je motor en tel je kilometers over de prachtige verharde én onverharde wegen. Madagaskar. Do I need to say more?

Nummer 2: Lake Victoria – Oeganda

Vier landen in zo’n 2300 kilometer: een rondje om het prachtige groene hart van Afrika. Lake Victoria, de bron van de Nijl. In een aantal dagen doorkruis je Oeganda, Rwanda, Tanzania en Kenia. Je rijdt door groene jungles en natuurgebieden aan de westkant van het meer, door prachtige savannes ten zuiden in Tanzania en je bezoekt het mooiste park van Kenia: Masai Mara. De laatste jaren zijn de landen sterk in ontwikkeling en dat merk je aan de verrassend goede asfaltwegen. Eindeloze fata morgana’s.

Nummer 1: Magadi – Kenia

Een van onze persoonlijke favorieten is toch wel de gave tocht door de Magadi-woestijn naar Lake Natron. Je scheurt over de kurkdroge grond, opengebarsten en gespleten door de snikhete Afrikaanse zon. Wolken stof waaien op door de wind en kleine tornados van stof schieten achter je wielen vandaan. Vergeet niet een goed mondkapje of een doek voor je mond, want je hapt zo een zandkasteel naar binnen. Na een barre tocht kom je aan bij het opmerkelijk rode Lake Natron, waar je met mazzel net zo rode flamingo’s kunt spotten en jezelf even heerlijk kunt afspoelen.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl