Sharing = caring: deel je foto’s

Als er iemand een kampioen is in content poepen, is het onze Charlie wel. Hij is non-stop op reis om nieuwe plekken in het continent te ontdekken én deze vast te leggen. Maar we willen niet alleen Charlie zijn foto’s en verhalen delen, ook die van JOU! Iedereen ervaart een reis of land weer compleet anders. Dus onder het mom van ‘sharing is caring’: leg tijdens je lustrumreis in Afrika alle onvergetelijke herinneringen, geleerde lessen en mooie momenten vast en deel deze met ons! Wat we daarmee doen? Andere jaarclubs, disputen en besturen enthousiast maken om ook zo’n onvergetelijke (lustrum)reis te maken naar het Afrikaanse continent!

Sharing is caring! Leg alle mooie momenten tijdens jullie lustrumreis vast en deel deze pareltjes van foto’s met Charlie.

Foto’s en video’s

Het Afrikaanse continent barst van de fotowaardige spots. Of het nou adembenemende views zijn, fotogenieke mensen of de prachtige wildlife. Dat wil je natuurlijk aan het thuisfront kunnen laten zien wanneer je weer thuis komt van een geweldige lustrumreis. Vanzelfsprekend deel je ook nog een aantal jaloersmakende vakantiekiekjes met je achterban op Instagram. En dan heb je ook Charlie nog die maar wat graag ziet wat voor geweldige lustrumreis jullie hebben gehad op zijn zo geliefde continent. En daar gaan we het nu even over hebben…

Het mooie is dat je tegenwoordig echt geen peperdure camera met dikke lens nodig hebt om het plaatje er goed op te krijgen! Met een goede telefoon (die écht geen Iphone met driedubbele lens hoeft te zijn) kom je al een heel eind. Geen lomp ding om je nek, altijd binnen handbereik en – zonder eerst duizend instellingen te hoeven veranderen – maak je met één klik op de knop dé foto van die jagende cheetah op zoek naar zijn prooi. Hoe mooi die cheetah ook is, foto’s waar jij zelf op staat, zien we het aller- allerliefst. Dat ben jij en de rest van je jaarclub, dispuut of bestuur dus. Als jullie jezelf dan ook nog eens voor een prachtig Afrikaans decor parkeren, is het helemaal een schot in de roos. Dan heb jij alle herinneringen van de lustrumreis voor eeuwig vastgelegd en kunnen wij andere jaarclubs, disputen en besturen ervan overtuigen om ook het avontuur op te komen zoeken op het Afrikaanse continent.

Tips en tricks

 • Horizontaal wint het van verticaal, want daar kunnen we meer mee. Heb je nou een echte verticale uitblinker? Dan zien we die natuurlijk ook graag!
 • Een stuk of tien effecten en filters er overheen gooien? Als je ze op je eigen Instagram plaatst, snappen we dat, maar als je ze naar ons toestuurt hoeft dat niet. Wij gooien er dan nog zelf ons eigen sausje overheen.
 • Ehhh, is dat nou de Kilimanjaro? Zijn het de Taita Hills? Of toch de Loita Hills? We weten veel, maar niet altijd alles is te herkennen op een foto. Help ons een handje door locaties toe te voegen aan een foto.
 • Het is beter om 10 goede foto’s te hebben dan dat je 50 wazige, onduidelijke exemplaren hebt. Neem je tijd, als het kan dan natuurlijk.
 • Zitten er echt een paar topfotografen in de groep en kunnen jullie ook wel een beetje leuk lachen naar de camera? Dan willen we jullie fotoselectie best ruilen voor een gratis diner of avondje zuipen. Deal?

Waar we die content voor gebruiken?

Wees maar niet bang: we maken geen BN’er van je en je ziet jouw kop straks echt niet overal voorbij komen. We willen andere jaarclubs, disputen en besturen laten zien dat Afrika hét continent is voor de ultieme lustrumreis. Hoe kan dat nou beter met beelden van een echte lustrumreis? De foto’s gebruiken we op onze social media, zoals Instagram en Facebook, en ook op de website. Gewoon net zoals alle beelden die je op deze pagina ziet eigenlijk.

Social media

Klaar voor vertrek? Deel de Instagramaccounts van alle club- of dispuutsgenoten met ons, zodat we jullie op de voet kunnen volgens tijdens jullie lustrumreis. Of pak het als een heuse influencer aan en tag of noem ons in je post, om ervoor te zorgen dat we echt niets missen. Vinden we leuk!

INSTAGRAM @charlies_lustrumreizem

FACEBOOK Charlie’s Lustrumreizen

Foto’s verzenden?

 • Ga naar: wetransfer.com
 • Klik op ‘free’
 • Klik op ‘Voeg bestanden toe’ en selecteer de bestanden die je met ons wilt delen
 • Zet bij ‘e-mail naar’ [email protected]
 • Zet bij ‘je e-mailadres’ je eigen e-mailadres
 • Zet bij ‘bericht’ wie je bent en waar de reis naartoe was. Bijvoorbeeld: ‘Familie van Zanden in Kenia’
 • Klik op de knop ‘versturen’!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl