ECO-VERANTWOORD KAAPSTAD: EEN LIJST MET DO’S EN DONT’S

Ga je op reis naar Zuid-Afrika? Dan mag een bezoek aan de kosmopolitische stad Kaapstad absoluut niet op je itinerary ontbreken! Zoals je misschien al hebt gezien, vinden we duurzaamheid bij Charlie’s Travels erg belangrijk. Als aanvulling op dit lijstje hebben we daarom een rits ecologisch verantwoorde tips en tricks voor je op een rijtje gezet!

DO: Een bezoekje plegen aan de koddige pinguïns van Boulder’s Beach

Do: Een bezoekje plegen aan de koddige pinguïns van Boulder’s Beach.

Wie naar Simon’s Town (een half uurtje rijden vanaf het stadscentrum van De Moederstad) of Boulder’s Beach rijdt, kan duizenden pinguïns zien waggelen tussen de rotsen. Deze beesten zijn beschermd, en door een kaartje te kopen help je mee om ervoor te zorgen dat de vogels hier nog lang in het wild kunnen blijven leven. Charlie is er ook al eens geweest – check deze vlogs!

Don’t: vissen kijken in het Two Oceans Aquarium.

Hoewel kinderen dit aquarium te gek zullen vinden, zitten de dieren hier vast in watertanks – en dat terwijl er zoveel Zuid-Afrikaans natuurschoon in het wild te zien is!

Do: glijden op de rodelbaan van Belville

Je bent in de buitenlucht, hebt een te gek uitzicht en er is geen stroom nodig voor dit uitje naar de Cool-Runnings Tobogganing in Kaapstad. Met een sleetje knal je hier met hoge snelheid over de stalen baan, tot je vijf minuutjes later weer beneden bent. Je betaalt 150 tot 200 rand de neus en krijgt daar een dagkaartje voor terug, zodat je de hele dag kan blijven glijden!

Don’t: In de achtbaan van Ratanga Junction

Allemaal leuk en aardig, zo’n groot pretpark, maar je kunt je afvragen of je hier nou voor naar Zuid-Afrika bent gekomen. Enne.. Die achtbaan experience krijg je ook echt wel op de rodelbaan!

Do: paragliden boven Kaapstad.

In plaats van kerosine de stad in te pompen, kun je de stad ook op je gemak van boven verkennen, terwijl je aan een vlieger hangt! Er zijn meerdere plekken waar je erg mooi kunt paragliden: denk aan Signal Hill en Lion’s Head als startpunt. Zit je liever aan een touw vast? Dan kun je ook met een kabelbaantje van Ceres Adventures over water en bos zoeven. Bij Para Taxi kun je paragliden, ‘ziplinen’ doe je dus bij Ceres Adventures net iets buiten de stad.

Don’t: met een vervuilende heli de lucht in

Er zijn vele bedrijven die voor relatief weinig geld helikopter-tours aanbieden boven Kaapstad. Toch zijn deze tripjes, hoe kort ze ook mogen zijn (de meeste tochten duren zo’n tien tot vijftien minuutjes), erg slecht voor het milieu.

Do: Kaapstad al steppend, suppend of peddelend verkennen

Je leest het goed: er zijn nogal wat manieren om door of langs ‘CT’ te navigeren! Zo kun je ’suppend’ op een surfplank door de stad peddelen, is het mogelijk om een kano te huren en de stad vanaf de zee te bekijken én kun je, heel hipster-fähig, op een elektronische step door de stad crossen. Allemaal een stuk groener dan die toeristenbussen, taxi’s en Ubertjes..

Don’t: rondrijden in de on the beaten track toeristenbus

De rode toeristenbussen die je ook in Londen, Barcelona en Amsterdam tegenkomt, rijden ook in Kaapstad rond. Niet alleen zijn deze dingen extreem on the beaten track, ze zijn ook nog eens super milieu-onvriendelijk!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Zin in één van de bovenstaande activiteiten? Neem dan gauw contact op met onze reis-experts of check onze bestemmingspagina voor Zuid-Afrika! Ook kunnen we je aanraden om deze blogpost over Johannesburg even te checken. Veel reisplezier!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!