Een pan-Afrikaanse kneiter voor op je zomer-playlist

Ja, jambo! De zomer staat weer voor de deur, dus het is tijd voor een Afrikaanse track die je alvast een beetje in de stemming brengt. Luister hieronder naar Aida Sock en Admow’s track ‘Kiding Kiding’!

Aida & Admow

Hoewel Aida Sock en Admow beiden Senegalese artiesten zijn, is het nummer een tof voorbeeld van een pan-Afrikaanse kneiter. Niet alleen is Admow geboren in Zambia en van Senegalees-Congolese afkomst, ‘Kiding Kiding’ is geproduceerd door de Oegandese Masterboy.

Een beetje van alles

Je zou dus kunnen zeggen dat deze Afrikaanse hit zowel west- als oost-Afrikaans is – een beetje Zambiaans, Senegalees, Oegandees en Congolees. En hoewel het eigenlijk geen naam mag hebben, is er ook een Nederlandse connectie te ontdekken: ‘Kiding Kiding’ is namelijk de eerste single van Aida Sock, die beroemd werd door John de Mol’s ‘The Voice Afrique Francophone’.

Wolof, Engels én Kiswahili

In de song zitten maar liefst drie talen verwerkt: je hoort stukjes Wolof (een taal die veel in Senegal gesproken wordt), Engels én Kiswahili. Zo kun je, helemaal na het lezen van deze blogpost, bijvoorbeeld verstaan dat Admow een paar keer ‘nakupenda sana’ zingt: ‘ik hou erg veel van je’. ‘Kiding Kiding’ betekent trouwens ‘mijn lover’!


(via OkayAfrica)

Meer chille Africa Vibes in je playlist?!

Weten welke nummers je verder op je playlist moet zetten? Of wil je gewoon een Spotify-lijstje van één van onze Afrika-kenners opslaan?! Neem dan even contact met ons op!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Magadi motor
Kili sneeuw
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!