• Eilandhoppen met de traditionele dhow

    Ai, ai kapitein! Dobber met de dhow, een idyllische, houten zeilboot, langs de prachtige kust van Mozambique of ga de zee op vanaf Kenia en Zanzibar. Huur een eigen schipper én privéchef af, zodat jij je over niet anders dan je tanline druk hoeft te maken. Op de onbewoonde eilanden vind je geen hippe strandtenten of beachboys, slechts wat palmbomen, zeesterren en schelpen.

    Krijg reisadvies op maat

Dhow-safari langs de tropische kust van Oostelijk Afrika

Na alle avonturen in de bush, is het tijd voor wat relaxation op de beach. Een lustrumreis naar Mozambique is niet compleet zonder de dhow-safari, maar ook vanaf Kenia en Zanzibar kun je de blauwe zee bevaren met de idyllische dhow. Zet die zonnebril op je neus, smeer je tere huidje in en je bent klaar om het water op te gaan!

Zen en safari

De dhow is dope. Geen lustrumreis naar de Afrikaanse kust is compleet zonder een een tripje met deze traditionele, houten zeilboot. Oké, de dhow komt af en toe meer in de buurt van een vlot en ziet misschien er ietwat gammel uit, maar laat je daar niet door afschrikken. Die dingen zijn geweldig om langs de tropische kust van Kenia, Zanzibar of Mozambique te dobberen. Wat je je dan bij zo’n dhow-safari moet voorstellen? Sluit je ogen en stel je voor: het geluid van het golvende water en krakend hout, de zon die op je huid brandt en een zacht briesje dat langs je gezicht strijkt. Je voelt dat je bijna in slaap valt, maar dan is daar die clubgenoot die schreeuwt: BIERRRR!

Bestemming onbekend

Bekijk de Keniaanse kust eens vanuit een ander perspectief. Vanuit Diani of Lamu ga je de zee op en laat je je door een eigen schipper de azuurblauwe Indische Oceaan bevaren. Zet een duikbril op je kop, stop die snorkel in je mond en neem een duik in het diepe, heldere water. Felgekleurde, tropische vissen en een prachtige koraal zijn de enige dingen die je nog ziet.

Vanuit Mozambique brengt de dhow je naar eilandjes die stuk voor stuk allemaal het toneel voor Expeditie Robinson hadden kunnen zijn. Vanuit de kustplaats Tofo kun je bijvoorbeeld naar Pig Island. Een eiland met een handje vol mensen en zoals je vast al verwacht, heel veel varkentjes. Wat je daar kunt doen? Niet veel meer dan een beetje tannen, schelpen zoeken en melk uit een kokosnoot slurpen. Oftewel, de place to be om even helemaal bij te komen van alle avonturen tijdens jullie lustrumreis.

De keuze is reuze. Ook vanaf het kustplaatsje Vilanculos kun je de oceaan op om twee eilanden van de Bazaruto Archipel te bezoeken. Op Bazaruto – het grootste eiland – en Ilha de Benguerra vind je luxe resorts, lokale communities en paarden. Paarden?! Ja, als je even de prins(es) op het witte paard uit wilt hangen, kan dat hier. Galoppeer op de rug van het paard over de uitgestrekte, witte zandstranden. Voel de wind door je haren gaan en geniet van een geweldige sundowner.

Sun & seafood

Lijkt dit je allemaal wel leuk, maar denk jij nu: help, ik kan helemaal niet zeilen! Of misschien kun je het stiekem wel, maar wil je gewoon even helemaal niks doen. No stress, er gaat een ervaren schipper mee die de touwtjes in handen houdt en jullie de zee overvaart. Als je je tijdens de dhow-safari nou over niets anders dan je tanline zorgen wilt maken, neem je ook nog een privéchef mee aan op de boot die een lekker maaltje kan bereiden. Vers gevangen seafood, direct uit de zee op jouw bordje. Het enige dat nog mist, is koude pils. Natúúrlijk is dat ook meegenomen aan boord.

MEER WETEN OVER DE DHOW-SAFARI IN MOZAMBIQUE? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!