• Hiken in de Usambara Mountains

    Als je denkt dat een lustrumreis alleen maar ultiem chillen is, heb je het mis. Gooi die wandelschoenen in de tas, want het is tijd om de beenspieren te trainen: op naar de Usambara Mountains! Een spectaculaire, knalgroene omgeving die jou tijdens een meerdaagse hike keer op keer weet te verrassen met iets nieuws. Van Tarzan-taferelen in de groene jungle, cultuur snuiven in schattige bergdorpjes, Oostenrijkse vibes hoog in de bergen tot aan mysterieuze momenten bij het aanschouwen van de ochtenddauw. Lekker divers dus!

    Krijg reisadvies op maat

Trek een paar dagen door de Usambara Mountains met je jaarclub of dispuut, ontdek de waanzinnige natuur en maak kennis met de lokale cultuur

Groen paradijs

Een meerdaagse hike door de Usambara Mountains is een typisch off the beaten track parel in Tanzania. Wees niet bang: niet alle bergen in Tanzania zijn van die reuzen als de Kilimanjaro. Het knalgroene Usambaragebergte heeft toppen van maximaal 2000 meter hoog en is een fijn toevluchtsoord na alle safari’s en drukke steden. Toeristen – en dus massa’s selfiesticks – zul je hier maar weinig tegenkomen. Wat dit betekent? Dat je het lokale leven en de prachtige natuur in dit gebergte op de meest authentieke manier zult beleven. Je zult zien dat alles een stuk mooier en leuker wordt als er geen tientallen andere ‘mzungus’ (blanken) om je heen dartelen. Het Usambaragebergte is niet alleen de place to be voor een waanzinnige hike, het is ook nog eens een super vruchtbaar – en dus belangrijk – gebied voor de boeren. Zo kom je hier enorme plantages tegen met thee, mais en sugarcane; een belangrijk ingrediënt voor alcohol in Tanzania. In heel Tanzania eten ze van de groentes die hier verbouwd worden! Dus één ding is zeker: verhongeren gaan jullie hier zeker niet.

MEER WETEN EEN HIKE IN DE USAMBARA MOUNTAINS KUNT  COMBINEREN MET ANDERE TYPISCHE EXPERIENCES? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Van dorp naar dorp

Met een goed gevulde buik begin je aan de tocht, helemaal klaar om van gebaande paden te gaan. Gelukkig kent het gebergte een chill klimaat en is het een stuk koeler dan in de rest van Tanzania. Perfect wandelweer dus! Lucky you, want na een paar meter worden jullie al getrakteerd op een waanzinnig uitzicht: de ochtenddauw hangt nog in de bergen en dat geeft een heel mysterieus beeld. Iedereen een mooie foto gemaakt? Top, dan kunnen jullie weer verder! De lokale bevolking kijkt wel even op wanneer zo’n grote groep mzungus opeens langs komt wandelen. Vriendelijk worden jullie begroet en schoolkinderen rennen massaal naar de weg toe om jullie een enthousiaste high five te geven. Na een paar huizen ben je bij het einde van het dorp. De zandweg loopt langzaam over in een smal bergpaadje waardoor de groep verandert in een lange rups. De route vervolgt zich door een groen, vochtig en weelderig oerwoud en wordt zwaarder. Je zweet op plekken waarvan je niet wist dat je daar kon zweten. Net op tijd komt het topje van de berg in zicht waardoor je blijft doorstappen. Eenmaal aangekomen op de summit ben je al het gezweet en geklaag vergeten: dit uitzicht maakt alles goed!

Dwars door de Usambara

Hele jaarclub of dispuut weer bijgekomen? Dan kunnen jullie weer verder, op weg naar nog meer mooie uitzichten. Wanneer je later door de prachtige vallei loopt en je nog een keer achterom kijkt naar de top van de berg, volgt een heel trots momentje: you did it! Moe en voldaan kom je aan bij de accommodatie waar ze met smart op jullie wachten. Even alle verbrande calorieën er weer aan eten (en drinken) en dan is het tijd om te slapen, want morgen gaat de wekker weer vroeg… Jullie hebben nog een paar intense dagen voor de boeg!

Wil je meer van het gebied zien, maar liever (deels) met de benenwagen? De lokale bevolking staat te trappelen om je achter op de motor of in een comfy busje van A naar B te brengen. Dit kun je per dag afstemmen met de gids! Jullie zullen niet de eerste zijn die op dag 3 de route iets inkorten.

JC africa inside out
Usambara cultuur

Met JC Eindbaas de bergen in

Wist je dat Charlie met zijn eigen JC Eindbaas op lustrumreis naar Tanzania is geweest én dat de mannen toen ook door de Usambara Mountains zijn getrokken? Afzien verbroedert, dat bleek wel. Maar gelukkig is al het gevloek en gezweet vergeten en zijn de mooie herinneringen (én deze geweldige beelden) het enige wat nog rest.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!