• Kampala Boda Tour

    Als je denkt dat citytrips en Oostelijk Afrika niet samengaan, heb je het goed mis. Oké, de steden zijn hier een pietsie drukker en chaotischer dan een Parijs, Milaan of Barcelona, maar dat betekent juist extra veel avontuur. Want natuurlijk lopen jullie niet als kudde schapen achter een tourleader (mét vlaggetje) aan en ook de segway zal niet te pas komen. Nee, sightseeing in Kampala doe je helemaal stijl: het is tijd om jullie jaarclub of dispuut te transformeren tot een heuse motorbende. Spring met z’n allen op de boda – de Afrikaanse motor – en ontdek het hectische, maar vooral bruisende Kampala. Dat wordt hotspots afvinken als een malle!

    Krijg reisadvies op maat

Spring met z’n allen op de boda, zigzag door het chaotische verkeer en scheur langs alle hotspots die Kampala te bieden heeft

Boda Kampala

Op safari met de boda

Vergeet de benenwagen, fiets of touringcar, want Kampala ontdek je volkomen in urban style met het populairste vervoersmiddel van de stad: de boda. De naam van deze Afrikaanse motor is eind 20e eeuw ontstaan toen chauffeurs op brommers mensen gingen vervoeren tussen de grens – border to border – van Kenia en Oeganda. Vandaag de dag zoeven deze gevaartes je altijd en overal om de oren en wij snappen wel waarom de boda zo favoriet is. Het verkeer in Kampala staat vaak muur- en muurvast, maar met de motor slalom je zo langs alle toeterende auto’s en zigzag je eenvoudig door de file heen. De locals gebruiken de boda dan ook niet alleen maar om mensen te vervoeren. Kijk niet gek op als er een eentje langs je scheurt met een complete inboedel erop of wanneer iemand een volledig kippenhok – inclusief een handjevol kippen – van A naar B brengt.

Hotte hotspots in Kampala

Een ritje op de boda in het chaotische verkeer van Kampala is natuurlijk al een hele ervaring op zich, maar daarnaast zie je tijdens de boda tour ook nog eens superveel van de stad. Bereid je maar voor op een hele grote portie cultuur en geschiedenis deze dag, want Kampala barst van de bezienswaardigheden waar je een hele dag (of zelfs twee) mee kunt vullen. De boda drivers kennen de stad op hun duimpje en weten precies waar je heen moet. Zoef over de zeven heuvels waarop Kampala is gebouwd, wurm je door de kleinste straatjes en ervaar het echte Oegandese leven, je kijkt je ogen uit! Rijd langs de gigantische Old Kampala Mosque, breng een bezoekje aan de drukke Owino market – één van Oost-Afrika’s grootste markten – of ga voor een goede dosis architectuur naar de Parliament Avenue met onder andere de Parliament Building en de White House. Ook leuk om even een kijkje te nemen bij het chaotische taxi park. Op dit plein staan hon-der-den busjes hutje mutje tegen elkaar met hun neus allemaal een andere kant op.

Last stop: bierrr

Alle highlights van Kampala afgevinkt? Dan is het tijd om de dag af te sluiten met een ijskoude Nile Special, de lokale favoriet. Voor een overvloed van barren en restaurantjes op een rij moet je in Kabalagale zijn. Vraag de boda drivers om jullie op die plek te droppen, of drink nog een biertje met ze: cultural mixing ten top! Kampala is een bruisende stad waar van maandag tot en met zondag wat te doen is. Onze Angels zijn on the ground in Kampala en weten je precies te vertellen wanneer en waar de meeste heupen heen en weer bewegen.

Boda tour
Kampala Boda Tour

Benieuwd hoe een lustrumreis naar Oeganda eruitziet? Bekijk onze voorbeeldreis naar Oeganda en Rwanda en check welke experiences er naast de boda tour nog meer mogelijk zijn. Meer weten? Chat direct met één van onze lustrumexperts!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!