• Kanotrekking Lake Bunyonyi

    Tijd om in beweging te komen. Spring met z’n allen in een uitgeholde boomstam en verken het magische Lake Bunyonyi: vaar langs glooiende, groene heuvels, spot kakelbonte vogels en neem een duik in het spiegelgladde meer. De nacht breng je door in een homestay op een van de eilandjes. Speel een potje voetbal met de locals, geniet van een vers gevangen diner en luister naar sterke verhalen bij het kampvuur.

    Krijg reisadvies op maat

Spring met je hele jaarclub of dispuut in een uitgeholde boomstam en dobber over het spiegelgladde Lake Bunyonyi, op naar de homestay van vannacht!

Bunyonyi

Het spiegelgladde Lake Bunyonyi

Het is hoe dan ook een van onze lievelingetjes als het gaat om mooie natuurspots: Lake Bunyonyi. Als je dit spiegelgladde meer zo ziet, zou je bijna denken dat je in Zwitserland bent beland, maar het ligt toch echt in het zuidwesten van Oeganda. Het uitgestrekte meer wordt omringd door groene, glooiende heuvels en de zon die op het water weerkaatst, levert magische gezichten op. Lake Bunyonyi betekent letterlijk ‘plek van vele kleine vogels’, oftewel de natte droom voor de vogelliefhebbers onder ons. De fel gekleurde vogeltjes vliegen je om de oren dus vergeet die verrekijker niet!

Aan boord van de boomstam

Het meer is bloedmooi en daarom niet onontdekt gebleven bij toeristen, maar Charlie zou Charlie niet zijn als hij ook hier wel weer een echte off the beaten track experience heeft bedacht. De leukste manier om dit meer én haar 29 eilandjes te ontdekken? Met de kano! Nee, niet zo’n lelijk plastic ding – dat zou een verkachting zijn van de natuur – maar in een uitgeholde boomstam die perfect in het plaatje past. Gooi je spullen in de boot, pak de peddels erbij en je bent klaar om die armspieren eens goed te gaan trainen. Kano over het meer, dobber langs groene eilandjes en zet koers richting de eindbestemming van vandaag: Tom’s Homestay. Tom woont met zijn familie op één van de eilandjes in dit prachtige meer en bij hem zullen jullie de nacht gaan doorbrengen.

Live with the locals

Bereid je voor op een nachtje bij de eilandbewoners én hun kippetjes. Een lustrumreis naar Oeganda is nou eenmaal niet compleet zonder een echte local experience en deze ga je bij Tom’s Homestay hoe dan ook krijgen. Zorg dat je ‘s ochtends nog een douche neemt en dat je powerbank vol is, want hier is geen elektriciteit of stromend water. Ja, jullie gaan hier even helemaal back to basic!

Neem bij aankomst een frisse duik in het meer om al het zweet van je af te spoelen, net zoals de locals dat iedere dag doen. Een volle dag kanoën gaat je niet in de koude kleren zitten dus jullie zullen vast honger hebben. Vanavond staat er Nyama Choma – geit van de bbq – op het menu. Deze moet alleen eerst nog wel even aan ‘n eind gebracht worden en de liefhebbers (met een sterke maag) mogen hierbij helpen. Nadat jullie allemaal de geit achter de kiezen hebben is het tijd om naar het kampvuur te verplaatsen. Trek die blikken maar open en kom maar door met alle sterke verhalen. Die heeft Tom er genoeg… Slaap lekker!

Kano Bunyonyi
Voetbal locals

MEER WETEN OVER DE KANO TREKKING OP LAKE BUNYONYI? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!