• Maji Moto hot springs

    Het is alweer eventjes geleden dat jullie de verharde weg verlieten om off the road gaan. Zo nu en dan komt er een Maasai-dorpje voorbij, her en der duiken er wat verdwaalde koeien en geiten op, maar verder is er niets anders dan zand en stof. De zon brandt dwars door het raam heen, de temperatuur in de auto stijgt met de seconde en je wordt steeds dorstiger. Dit is dus zo’n off the beaten track experience waar Charlie het altijd over heeft, denk je bij jezelf. De chauffeur vervolgt zijn weg door het dorre en droge landschap. Stofwolken komen tevoorschijn en dan… Dan doemt daar in de verste verte opeens een vruchtbare oase op. Het is een weelderige, groene jungle met in het midden de magische Maji Moto hot springs. Yes, you made it!

    Krijg reisadvies op maat

Terwijl jullie door het dorre, droge landschap rijden, doemt daar in de verte opeens een groene oase op: het zijn de magische Maji Moto hot springs

Maji Moto Charlie

Het verhaal van de Maji Moto

First things first, want hoe kan het dat er daar in dat dorre, droge landschap opeens een paar hot springs opduiken? Kleine aardrijkskundeles: onder onze voeten liggen aardplaten die continu bewegen en daaruit kunnen vulkanen ontstaan, zoals de fameuze Kilimanjaro die niet zo ver van de hot springs vandaan ligt. Door de ontstane breuk loopt er een ondergrondse stroom water vanaf de Kili naar deze plek in de middle of nowhere toe. Door dit water zijn er niet alleen een paar natuurlijke pools tevoorschijn gekomen, maar is er ook een groene mini jungle ontstaan, want ja: waar water is, is life! Door alle aardse krachten voel je de stroming ook goed wanneer je aan het badderen bent in de hot springs en dat zorgt voor echte wildwaterbaanvibes. Niet gek dat je even gaat twijfelen of je nou op lustrumreis in Tanzania bent of dat je je toch op familieweekend in Center Parcs bevindt.

Magische momenten

Afrikaanse massage overleefd? Check. Auto geparkeerd? Check. Paar euro entree betaald? Check. Reuze nieuwsgierig loop je de weelderige jungle in en dan sta je eindelijk oog in oog met de betoverende Maji Moto. De stralende zon weet zich door de palmbladeren heen te wurmen en schittert op het azuurblauwe water. Hoog in de bomen slingert een aapje van de ene naar de andere tak en dan is het ook jullie beurt om aan een touw te te gaan bungelen. Maji Moto betekent letterlijk heet water, maar wanneer je jezelf als een echte Tarzan in het kraakheldere water laat vallen, kom je er al snel achter dat de hot spring verrassend genoeg niet eens zo heel erg hot is. Het water heeft een chille temperatuur en dat is wat ons betreft alleen maar beter, want met de denderende hitte zul je wel behoefte hebben aan een beetje afkoeling.

Alles in één

Bij de Maji Moto hot springs is genoeg te doen om jezelf een halve dag te vermaken. Ga voor een lekkere snack (probeer chips mayai, zeker doen!) bij één van de lokale eettentjes en je kunt er zo weer een paar uur tegenaan. Ben je wel een beetje klaar met al dat zwemmen en slingeren? Dan is het tijd voor een lekker wellnessmomentje! Zoek een mooie steen uit waar jij jezelf gaat neerplanten en gooi die voeten maar in het heldere water. Het is even wennen wanneer al die kleine, schattige visjes massaal aan je tenen beginnen te knabbelen, maar daar krijg je wel wat voor terug: zeg maar doei tegen alle eelt!

Laten we wel eerlijk zijn: zo’n mooie plek als de Maji Moto hot springs blijft natuurlijk niet onontdekt. Hordes toeristen om je heen kunnen het tafereel een stuk minder magisch maken dus zorg dat je doordeweeks gaat en vroeg in de ochtend er al bent, want dat kan het zijn dat je de hot springs nog helemaal voor jezelf hebt.

Maji Moto
Maji Moto Charlie

MEER WETEN OVER DE MAJI MOTO HOT SPRINGS? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!