• Matatu city tour

    Een zwaar gepimpte bus met idiote spoilers, dikke uitlaten, grote televisieschermen en een belachelijke geluidsinstallatie. We hebben het over de Matatu, de disco bus die in Nairobi in het OV wordt gebruikt. Een typisch gevalletje van ‘niks is te gek’.

    Krijg reisadvies op maat

Dompel jezelf volledig onder in het bruisende Nairobi tijdens de Matatu city tour

Veel reizigers slaan de Afrikaanse hoofdsteden het liefst over, want: het zou er niet veilig zijn en wat heb je er te zoeken? Heel veel! Scheur de stad door in de crazy Matatu en ontdek de vele gezichten van Nairobi én de Keniaase cultuur.

Ook Charlie ging voor een rondje met de Matatu

BRUISEND NAIROBI

Dat je altijd moet proberen om Afrikaanse hoofdsteden te skippen, is een grote misverstand. Sterker nog, er niks beter om je lustrumreis te beginnen in een bruisende stad en je onder te dompelen in de Afrikaanse crazyness. Oké, we zijn misschien bevooroordeeld, maar neem nou Nairobi, onze hometown: een geweldige stad met vele gezichten. Aan de ene kant luxe clubs en hippe restaurants, aan de andere kant barretjes waar nyama choma (geit) de specialiteit is en nog heel veel daar tussenin. Genoeg te beleven dus.

MET DE MATATU MEE

Vergeet de taxi, fiets of tuk-tuk: Nairobi ontdek je met de Matatu, een zwaar gepimpte bus die hier als ov wordt gebruikt. Je komt er maar moeilijk omheen: met zijn felgekleurde tekeningen en dikke beats die eruit komen, valt de Matatu wel op. Nee, in Nairobi kennen ze geen degelijke stadsbussen, de Kenianen nemen hier iedere dag de rijdende disco naar het werk. Beetje gek misschien, maar de Matatu bezit daadwerkelijk alle ingrediënten voor een te gekke party. Elk exemplaar is voorzien van dikke bumpers, sicke spoilers, flitsende verlichting, een gruwelijke muziekinstallatie en ook altijd nog een aantal televisieschermen. Dus: laad die sixpacks Tusker in, trek je feestpak aan en rijd met je club, dispuut of bestuur de stad door. Voldoende cultuur gesnoven voor deze dag? Rijd door naar een van de vette clubs die Nairobi rijk is en dagger door tot in de vroege uurtjes. De ultieme introductie tot de Afrikaanse cultuur!

Vragen over de Matatu city tour of de andere experiences? BEL +31 (0) 857430344

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!