• Leven van de Maasai op Mount Suswa

    Mount Suswa ligt op 1,5 uur rijden van Nairobi en al ligt de grote stad zo dichtbij, de berg voelt echt als een niemandsland. Geen hike routes, geen richtingbordjes, geen wegen. Deze vulkanische berg wordt bewoond door een bevriende Maasai stam die op de uitgestrekte vlaktes rondom de binnen krater hun heil zoeken. Jullie zullen hier met motoren omhoog crossen en kamperen bij de Maasai!

    Krijg reisadvies op maat

Beklim Mount Suswa met de Maasai

Na een paar avonden feesten in Nairobi is het tijd om de natuur in te gaan! Na een paar uur rijden ben je zo in een prachtig stuk natuur, verlost van de bewoonde wereld.

OP DE MOTOR

Deze toch begint op de motor! Vanaf de uitgestrekte woestijnvlaktes klauteren deze brommertjes de berg op via de kleine paadjes. Via de buiten krater steek je over naar het plateau. Een schitterende motorrit van in totaal 90 minuten met uitzicht over de vulkanen van Mt. Suswa. Zelf crossen is natuurlijk ook mogelijk! Op diezelfde motortjes waar jullie mee de berg opklimmen scheuren gaat de Maasai achter de hyena’s aan. Gewapend met machetes worden deze beesten bejaagd. De Maasai en wilde dieren zijn een net als studenten en bier,  onafscheidelijk, totdat ze aan de cattle komen want zeg nou zelf jij wilt toch ook geen ander die aan jouw bier komt? Op mount Suswa geldt Oog om oog, geit om hyena.

SHINE OP MOUNT SUSWA

Voor je aankomt bij de Manyatta stop je bij de verborgen lava caves. Deze grotten lijken recht uit het Jungle Book te komen. Een afdaling via de met lianen begroeide rotsen leidt naar de ingang van gigantische ondergrondse balzalen. In deze grotten huist de halve dierenpopulatie van Suswa. Zo vind je hier de ‘Baboon Parliament’, een grote stapel stenen met een natuurlijke spotlight. Dit is de open vergaderruimte waar al generaties elke ochtend een troep bavianen samen komt om de dag door te nemen. Veel dieper in de grot houdt een gigantische piepende (stinkende!) vleermuizen populatie zich schuil. Een andere naburige cave is door de Maasai omgedoopt tot ‘The Leopards House’. Je raadt het al: als je geluk hebt kun je hier de lokale luipaard buurman of buurvrouw spotten, vaak met jonkies. Bang? Hoeft niet, Maasai slachten luipaarden zoals jij muggen neerslaat.

SLEEPOVER BIJ DE MAASAI

In de avond is er de optie om een geit te slachten om zo de eerste dag te vieren én de magen te vullen. Met name de warriors zullen hier heel blij mee zijn. Het slachten van een geit gebeurt normaal gesproken alleen tijdens special occasions, maar ook voor jullie krijgen de mogelijkheid om dit humane ritueel te zien, als je een sterke maag hebt tenminste. Heel zachtaardig wordt de geit gestikt, gestript en alles gaat op de BBQ of direct de maag in. Niks wordt verspild. Naast een kampvuur en onder een heldere sterrenhemel geniet je van de avond. We ouwehoeren met de Maasai en drinken Chai thee (vaak met wat meebrachte wiskey) en een bier. Op een gegeven moment duik je je bed in vol nieuwe ervaringen. Dit kan in een echte Maasai poephut met Westerse “standaarden” (een bed), of je zet zelf je tentje op in het camp.

MEER WETEN OVER DE SUSWA  EXPERIENCE? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Anderen gingen jullie voor!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!