• Overnight hiking trip

    Als je dan toch moet wakker worden, laat het dan met een waanzinnig uitzicht zijn. Wij hebben de meest vette hikes voor jullie onderzocht, waar je óp de berg kampeert! Een stevige sneaker zal voldoen, maar wij geven jullie de kans om die bergschoenen nu zonder enige gene eindelijk een keer tevoorschijn te toveren.

    Krijg reisadvies op maat

Wij ontwikkelen de dikste hikes voor jullie!

Volledig back to the basic en into the wild! Spectaculaire bergen en slaap onder de sterrenhemel, in de ochtend word je wakker op een prachtige locatie!

BOMEN KNUFFELEN

Er zijn zoveel mooie mountain hikes, met de nodige gradaties in intensiteit, dat je er bijna stress van zou krijgen. Eén ding is zeker en dat is dat elke klim uit verschillende fases bestaat. Gek genoeg begin je altijd onderaan de berg, waar de helling van het pad nog genoeg ruimte laat voor een goede babbel. Hier ben je ook nog flink aan het smeren, omdat de begroeing nog niet zo dicht is. Vervolgens wordt het iets stijler, neemt de temperatuur buiten je lichaam iets af, maar druipt het zweet van je warme lichaam af. Je bent blij met de schaduw die je vindt onder bebossing.

Richting de top wordt de bebossing alleen maar dichter. Hoewel de temperatuur daardoor aangenamer wordt, is dit wel de fase waar de zwakkeren onder jullie beginnen te klagen en de frequentie aan pauzes toeneemt. Maar realiseer je dan, dit is het voorspel van de beloning die jullie zo op de top krijgen. Langzaam komen jullie steeds dichter bij de top en dan zie je het ineens lichter worden. Normaal wordt er gezegd “ga niet naar het licht”, maar hier wil je dat echt. Het dak aan bebossing boven jullie hoofd verdwijnt en de zon komt jullie tegemoet. Eenmaal boven is het een laatste stukje klauteren over de rotsen… en dan is de top bereikt! Het gevloek, het gezweet en de blaren zijn onmiddellijk vergeten. Het mooie is, deze beloning is een garantie, what a view!

HOE ZIET ZO’N HIKE ERUIT?

Afhankelijk van de hoogte van de berg en de moeilijkheidsgraad van de hike is het zowel praktisch als fantastisch om op de berg te kamperen. Om de eerste schrik weg te nemen: er is altijd een groepje behulpzame mannen die jullie camping gear mee de berg op tilt. Vanzelfsprekend, hoe langer de tocht omhoog is, hoe hoger je op de berg zal kamperen om een goede balans te vormen met het hiken de volgende dag. Doorgaans zal je niet veel langer dan 7 uur per dag hiken op de planning hebben staan. Na de eerste shift, komen jullie aan bij de camping spot waar de tentjes worden opgezet, het kampvuur wordt aangestoken een simpele, doch smakelijk maaltje wordt voorgeschoteld. Je bent gelukkig moe genoeg om makkelijk in slaap te vallen op je matje.

De volgende dag worden jullie waarschijnlijk vroeg wakker en zetten de toch na een stevig ontbijt door richting de top. Eenmaal op de top mag er even gechilled worden. Sta stil bij wat jullie met z’n allen hebben bereikt en geniet! Daarna worden jullie knieen en bovenbenen op de proef gesteld en is het tijd om af te dalen. Fijn te horen dat iedereen weer praatjes heeft, waar tijdens het laatste stuk naar de top niet veel meer hoorbaar was dan wat krakende takken en bladeren. Onderaan de berg kijken jullie nog even achterom… yes, die berg is in da pocket!

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!