• Wine bike tour in Stellenbosch

    Wie Stellenbosch zegt, zegt wijn. Heel veel wijn. Het is dan ook not done om Stellenbosch te verlaten zonder tenminste één wijnproeverij te hebben gedaan. Gelukkig is dat voor de meeste mensen helemáál geen straf. De leukste manier om de verschillende wijnhuizen rondom Stellenbosch langs te gaan? Natuurlijk op z’n Hollands! Tijdens de wine bike tour rijden jullie lekker rozig van de ene wijngaard de andere in. Wel recht blijven fietsen, hè?

    Krijg reisadvies op maat

We doen het lekker op z’n Hollands in Stellenbosch. Spring op die fiets en rijd met je hele jaarclub achter elkaar aan, wijngaard in, wijngaard uit.

Meneer Van der Stel se Bosch

Stellenbosch is de place to be voor de kaaskoppen onder ons. Dit knusse stadje is namelijk de meest vernederlandste plek die je in Zuid-Afrika tegenkomt. Om de naam maar meteen even te verklaren: in 1670 ontdekte de gouverneur Simon van der Stel het dorpje Stellenbosch. Kort daarna vestigden de eerste Nederlanders zich hier en vandaag de dag kun je dat nog aan alles merken. Einde van de geschiedenisles, verder met de wijn. Stellenbosch vormt namelijk het hart van de West-Kaapse wijnvelden dus dat betekent maar één ding: wijn(huizen) in overvloed!

Van het padje

Charlie gaat met zijn reizen graag van de gebaande paden af. Nu geven we toe dat Stellenbosch – als onderdeel van de Garden Route – niet echt een off te beaten track is, maar je moet hier natuurlijk gewoon geweest zijn tijdens je lustrumreis in Zuid-Afrika. Dus hoe je off the beaten track in Stellenbosch dan maar moet bekijken? Juist: wanneer je op een doorgaande weg de afslag neemt om naar de zoveelste wijngaard te gaan. Bovendien zul je zelf aan het einde van de dag – en vele wijntjes later – hoogstwaarschijnlijk ook wel van het spreekwoordelijke padje zijn.

Wijn is fijn

Omdat Stellenbosch zo vernederlandst is, pakken we de wine tour ook lekker op z’n Hollands aan, namelijk op de fiets! Natuurlijk zouden jullie jezelf bij het eerste de beste wijnhuis in een stoel kunnen laten vallen om er de rest van de dag niet meer uit te komen. Toch zal je zien dat iedere wijnhuis én iedere wijn weer totaal anders is. Bovendien heeft dat hoppen nog een voordeel: voordat je van het ene wijnhuis naar het andere bent, heb je de wijntjes er alweer bijna afgefietst.

Een goede bodem is ook niet onbelangrijk tijdens de wine bike tour. Daarom zal er bij iedere wijngaard niet alleen een wijntje, maar ook een lekkere versnapering op jullie staan te wachten. Je pakt de proeverij natuurlijk als een echte wijnkenner aan: ruik, gorgel, smak en… drink genoeg water! Want geloof ons: met die zon op je kop stijgt de alcohol linea recta naar je hoofd. Een flinke kater morgen zou natuurlijk wat zonde zijn. Cheers!

Stellenbosch wijn
Stellenbosch
Charlie Stellenbosch

Vragen over de mogelijkheden voor een lustrumreis naar Zuid-Afrika? BEL +31 (0) 857430344 of stuur een chat!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!