5x een balletje slaan tijdens je lustrumreis in Kenia

Apartheid, slavernij, kolonisatie, piramides en zelfs de oorsprong van de mens: als je de Afrikaanse geschiedenis een beetje kent, hoeven we je vast niet te vertellen dat het continent barst van de historie. Sommige gebeurtenissen in het verleden hebben zo’n invloed gehad op de Afrikaanse cultuur, dat je ze vandaag de dag nog steeds tegenkomt. Zo is golf één van de sporen die de Britse kolonisatie heeft achtergelaten op het Afrikaanse continent. Geloof het of niet, maar golf is een mega populaire sport in Oostelijk Afrika. Dus alle clubgenoten die nog geen week zonder hun club (in golftermen dan, hè) kunnen, hoeven zich geen zorgen te maken: tijdens de lustrumreis in Kenia kunnen jullie gewoon de baan op om een balletje te slaan. Waar je precies moet zijn? Wij zetten onze favoriete golfclubs in Kenia op een rij. Fore!

– door Lotte Bergmans

#1. Karen Country Club

Laten we beginnen met onze hometown Nairobi. Naast de vele nachtclubs in deze bruisende stad, is er hier ook een hele fijne golfclub te vinden: Karen Country Club. Dit is één van de oudste golfbanen van Kenia welke de naam te danken heeft aan schrijfster Karen Blixen – doet de film Out of Africa een belletje rinkelen? – die hier om de hoek woonde. Met de 18 holes die op de oude koffieplantage van Karen zijn aangelegd, is dit een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Charles golf

#2. Muthaiga Golf Club

We gaan de hoofdstad nog niet uit, want naast Karura Forest – het Vondelpark van Nairobi – ligt de prestigieuze golfclub Muthaiga. Door de leden zelfs omgedoopt tot de ‘Home of Golf’, omdat deze baan als eerste club van het land 18 holes had wat Muthaiga de pionier maakt van de golf in Kenia. Vele kampioenen werden hier al geboren dus mocht je nog een golfcarrière ambiëren, ben je hier aan het juiste adres. Bevalt de baan goed? Dan kom je hier aan het einde van de lustrumreis gewoon terug om weer een balletje te slaan! Iedere lustrumreis in Kenia begint én eindigt namelijk in Nairobi.

#3. Vipingo Ridge

Op naar de Keniaanse kust, want daar vind je Vipingo Ridge – de crème de la crème van de golfclubs in Kenia. Niet gek als je je hier afvraagt of je nou op golfbaan staat of dat je je in een natuurgebied bevindt. De vogels zoeven je hier namelijk om de oren en er is geen gebrek aan wilde dieren rondom de banen. Vipingo Ridge is maar liefst 2500 hectare groot en heeft twee golfbanen die – als allereerste in Oost-Afrika! – volgens de internationale standaard zijn gebouwd. Voor de kenners: hierbij worden de wereldberoemde USGA-specificaties gebruikt voor alle aspecten van de cursus.

#4. Sigona

In Kikuyu, een stadje op zo’n 20 kilometer vanaf Nairobi, vind je Sigona Club. Kikuyu ligt op dik 2300 hoogte waardoor het hier altijd lekker koel is (lees: perfect golfweer) en er ook veel regen valt. Vervelend kun je denken, maar je krijgt er wel een knalgroene baan voor terug. Daarnaast barst het er bij Sigona Club van de bomen en struiken die vrijwel altijd in bloei staan. Maar voor een mooie natuur zijn er wel beter plekken in Kenia natuurlijk dus terug naar golf: de beruchtste hole op deze baan is nummer zeven die 458 yards meet voor mannen en 485 voor vrouwen. Uitdagend is het dus zeker, succes!

#5 Vet Lab

Oké, nog eentje om het af te sluiten. We geven toe: als je de naam zo hoort, zou je eerder denken dat het om een snackbar of iets in die richting gaat. Niets is minder waar, want Veterinary Laboratory Sports Club is toch echt gewoon de naam van een golfbaan in Nairobi. Ooit opgericht als een recreatiegebied voor Schotse diergeneeskundige, vandaag de dag is het een complete golfclub met 18 holes. Omdat Vet Lab een openbare club is, zal een potje golfen hier weer een hele andere (en een meer Keniaanse) ervaring zijn dan bij andere clubs. Als jullie alle holes hier gehad hebben, plof je neer bij Shamba en is het tijd om de koude pils open te trekken. Cheers!

De mannen van JC Oboema gingen de baan op tijdens hun lustrumreis in Kenia. Benieuwd hoe dat was?

Doe maar decadent!

Op Keniaanse golfbanen is het de normaalste zaak van de wereld om begeleid te worden door een eigen caddie. Dit kost je nog geen tientje en is dubbel en dwars de moeite waard. Ze kennen de baan op hun duimpje en weten hoe je de holes het beste kunt spelen. De caddies spelen vaak zelf ook op een goed niveau dus schroom niet om ze om advies te vragen.

Heb je vragen aan onze lustrumexperts?

Zie jij het al voor je om samen met je jaarclub of dispuut een balletje te slaan tijdens jullie lustrumreis in Kenia? Of ben je benieuwd waar je op het Afrikaanse continent nog meer pareltjes van golfbanen kunt vinden? Chat met één van onze lustrumexperts om te kijken hoe jij een middagje (of twee) golfen kunt combineren met een lustrumreis naar Afrika en wie weet slaan jullie binnenkort wel een balletje tussen de zebra’s en giraffen.

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!