HET BIJZONDERE VERHAAL ACHTER NAIROBI’S MOST INTERESTING STREET TOUR

Een van de meest bijzondere activiteiten die je in Nairobi kunt doen is de Nairobi street tour door CBD. Drie voormalige streetkids: Kissmart, Donga en Cheddaz, uit Mathare (één van de grootste slums van Nairobi) nemen je mee op pad. Van kinds af aan gingen ze de straat op in downtown Nairobi om te hosselen. Nu nemen ze je mee door de straten van CBD en vertellen ze jou hun verhaal en hun ervaringen van het leven op straat.

Het verhaal

Het verhaal liegt er niet om. Kissmart, Donga en Cheddaz zijn alledrie opgegroeid in Mathare, de op één na grootste sloppenwijk van Kenia, met een bevolking van meer dan 500.000 mensen. Ze leerden elkaar kennen in de straten van Nairobi: ‘’Toen we opgroeiden, kenden we elkaar vaag, zeker niet als goede vrienden. In de sloppenwijken groeit iedereen op in verschillende bendes, maar je bent allemaal verbonden’’. Door te stelen, smokkelen en dealen konden deze drie jongens overleven. Maar met een gedeelde passie voor muziek en dans kwamen ze in aanraking met de muziekschool van Nairobi. Daar kregen ze de kans om kennis te maken met verschillende instrumenten en het maken van muziek. Via hen ontvingen ze een studiebeurs voor de muziekacademie en leerden ze muziek maken en hun creativiteit te ontwikkelen. Op de muziekacademie ontmoetten de jongens de sociale entrepreneurs Gianmarco (uit Zwitserland) en Sriram (uit India) die potentie zagen in deze boys. Deze ontmoeting leidde uiteindelijk tot het begin van de street tours. Zoals Kissmart vertelde: ‘’De creativiteit en het geluk hebben zeker geholpen als een manier om uit mijn vorige leven te ontsnappen’’.

Foto: Cheddaz, Kissmart & Donga

Foto: Nairobi Street tour, samen op pad door CBD

Nairobi street tour

Ondanks dat deze boys opgegroeid zijn in een kansarme omgeving, hebben ze bijzondere vaardigheden ontwikkeld. Met kennis, unieke verhalen en een insiders-blik kunnen de mannen je namelijk het echte Nairobi laten ervaren. Deze inspirerende Nairobi street tour duurt ongeveer drie uur. Je raakt geboeid door hun meeslepende levensverhalen en bijzondere streetskills. Met deze street tour krijgen kansarme jongeren uit sloppenwijken de kans om een steady inkomen te verdienen en zichzelf als rolmodel op te stellen voor de andere jeugd.      

De docu

In de korte docu film zie je hoe Yuri met de mannen op pad is gegaan. Gefilmd door de ogen van Kissmart, Donga en Cheddaz krijgen we een inkijkje in hun leven, verleden en heden. Bijzondere en heftige verhalen over crimes, drugs en streetlife worden langzaam omgevormd tot hun kracht en opportunity. De drie mannen vormen een nieuwe familie gekenmerkt door positiviteit, muziek en liefde. Hiermee kunnen Kissmart, Donga en Cheddaz niet alleen een beter leven leiden, ze kunnen met dit eigen bedrijf ook andere kansarme jongeren van de straat inspireren tot een beter leven. Zoals de mannen zelf ook zeggen: ‘’When you see someone do it, it means you can also do it’’.

  

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Geïnspireerd om op pad te gaan met deze bijzondere mannen? Plan dan hier je reis met Charlie’s Travels en wie weet ontdek jij binnenkort het echte downtown Nairobi op een wel heel bijzondere manier. Of lees je eerst liever verder wat er nog meer mogelijk is in Kenia? Klik dan hier en check ook vooral deze blog over andere te gekke activiteiten in Nairobi.

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!