Hoe Vraag Ik Een Toeristenvisum Aan Voor Kenia?

Ticket naar Kenia geboekt? You go! Bereid je alvast voor op ongerepte natuur, cross die woestijn door op je motorbike en ontmoet die big five! In Kenia lijkt wel alles mogelijk, maar voordat jij hier je vakantie kunt gaan vieren, moet je nog wel even dat visum regelen. Uiteraard helpen wij je daar graag bij. Hieronder lees je alle ins en outs over de visum mogelijkheden zodat jij goed voorbereid Kenia kunt gaan ontdekken!

Het toeristenvisum aanvragen, de mogelijkheden

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je voor een toeristenvisum gaat. Mocht dit niet het geval zijn dan gelden er weer andere regels. Er zijn verschillende manieren waarop jij je toeristenvisum voor Kenia kunt bemachtigen: zelf online aanvragen of online aanvragen met hulp van een bureau

Charlie-Tribes

Online aanvragen

Wanneer je online het toeristenvisum aanvraagt, moet je er rekening mee houden dat je ongeveer tien werkdagen moet wachten op het krijgen van je visum. Meestal zijn dit een luttele 24 uur, maar officieel zijn het tien werkdagen. Neem dus ruim de tijd om dit visum geregeld te krijgen.

Ga naar http://ecitizen.go.ke, maak hier een account aan en volg alle stappen. Mocht je andere websites tegenkomen, check dan even bij de Keniase ambassade of het allemaal veilig is en het geen oplichters zijn. Op bovenstaande site kun je meteen voor het hele gezin of een hele vriendengroep makkelijk meerdere visa aanvragen. Vul het formulier helemaal in. Aan het eind betaal je $51.00 (ongeveer €45,50) per visum en krijg je een ‘REF NO’. Daarmee kun je de status van je aanvraag bekijken. Let hiermee op: je krijgt geen bericht wanneer je visum is toegekend (of niet), het is dus regelmatig zelf inloggen en checken! Je klikt na het inloggen op ‘Profile’ en bij ‘Approval’ staat dan na een paar dagen ‘Issued’. Als je visum is afgegeven, druk dan op ‘view’. En klik dan door op ‘download’. Dit is je bewijs van je visum en betaling; dat druk je af en neem je mee.

Een visumbureau inschakelen

Ben je hier onzeker over, dan raden wij het aan om een visumbureau in te schakelen die je Kenia visum aanvraag nakijkt en verbetert als het nodig is. Hou er wel rekening mee dat je dan net iets meer betaalt: ga uit van zo’n €74,95. Maar voor dat beetje extra weet je wel zeker dat alles helemaal geregeld is voordat jij met je voetjes op de rode, Keniaanse aarde terecht komt. Het gaat eigenlijk hetzelfde in zijn werk: ook hier vul je een vragenlijst in, dit keer lekker makkelijk in het Nederlands, en aan de hand van jouw antwoorden maken zij voor jou het visum in orde! Binnen een week heb jij hem in je inbox zitten en zo hoef jij ook niet de visumsite te blijven checken of je visum nu is goedgekeurd of niet.

Interesse in Kenia?

Wat heb je nodig voor je visumaanvraag?

1. Een Europees paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is na je uitreisdatum uit Kenia en een leeg blad in dat paspoort
2. Een retourticket
3. Een pasfoto
4. Een reisvoorstel of bewijs van betaling van Charlie’s Travels
5. Een creditcard of iDeal om af te rekenen
6. Een printer

Al honger gekregen naar een reis naar Kenia?check dan gauw wat je allemaal in Kenia kunt doen, of start een chat met één van onze Kenia-experts!

Na het landen

Hoewel je het visum al allemaal thuis in Nederland hebt geregeld, ben je toch verplicht om een “on arrival form” in te vullen. Vergeet niks, schrijf nauwkeurig en probeer die hanenpoten eventjes te vermijden om gezeur te voorkomen. Na het uitstappen hoef je alleen maar in de goede e-visa rij te gaan staan, langzaam vooruit te schuifelen, lachen naar de webcam en douanier en tot slot nog even je vingerafdrukken laten scannen voordat jij dan echt Kenia in mag lopen.

Single entry en een East Africa tourist visa

Het toeristenvisum dat je krijgt voor Kenia is altijd een single entry visum. Mocht je halverwege je trip naar Tanzania gaan en dan weer terug naar Kenia willen, is er een grote kans dat je opnieuw een visum voor Kenia moet aanvragen, maar aangezien je dan meestal over land gaat is dat makkelijker te doen “on arrival”. Daarnaast zijn ze er niet altijd zo strikt in en kan het zomaar zijn dat ze je gewoon weer op je oude visum naar binnen laten nadat jij even leeuwen bent gaan spotten in buurland Tanzania.

Ben je van plan om een combi-trip te maken (vet!) door Kenia, Rwanda en Oeganda? Dan kun je beter een T12 East Africa Toerist Visa aanvragen, deze is $100 en 90 dagen geldig. Je kan dan vrij reizen tussen deze drie landen en de grenzen zo vaak oversteken als jij nodig vindt, ideaal voor zo’n vette trip! Ook hiervoor heb je een retourticket, pasfoto, paspoort dat tenminste 6 maanden geldig is NA het verlaten van het land en met een lege pagina nodig.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl