Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Lustrumreis... wat is dat nou weer? Je hebt de term vast wel vaker horen vallen bij jouw jaarclub of dispuut, en dan die vraag van de luco om maandelijks een bedrag over te maken voor een episch avontuur met je club. Wij begrijpen jouw nieuwsgierigheid naar waar dat geld naartoe gaat. Want laten we eerlijk zijn, elk dubbeltje dat je investeert, kan niet in een lekker koud pilsje worden gestopt. Je leest hier alles over de betekenis van een lustrumreis.

Wat is een lustrumreis?

Samen met je beste vrienden van je jaarclub, dispuut of vereniging breng je veel tijd door in je eigen stad, maar soms snak je naar het ontdekken van nieuwe horizonten. Als die drang er is, dan is het tijd om een lustrumreis te plannen. Maar wat houdt dat precies in? Een lustrumreis is meer dan alleen een uitje naar de hoge Veluwe: het is een unieke reiservaring die jullie band versterkt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan.

Hoe duur is een lustrumreis?

Wat moet dat kosten dan? Wel, het organiseren van een lustrumreis met je jaarclub, dispuut of vereniging biedt een uniek voordeel: je kunt deze reis helemaal zelf samenstellen. Jullie bepalen niet alleen de bestemming, maar ook de activiteiten die jullie gaan ondernemen. Bij Charlie’s Lustrumreizen stellen we, samen met jullie, de ideale lustrumreis samen op basis van jullie wensen, behoeften en verwachtingen. En omdat jullie zelf kiezen waar jullie naartoe gaan en wat jullie gaan doen, hebben jullie ook volledige controle over het budget van jullie reis!

“Een lustrumreis is een unieke reiservaring die jullie band versterkt en herinneringen creëert die een leven lang meegaan.”

Wat is een lustrum?

Ja, leuk die lustrumreizen – maar wanneer spreek je nu precies van een lustrum? Het lustrum is ooit begonnen als een Romeins offerfeest en is nu om de vijf jaar een megafuif bij studentenverenigingen. Elke vijf jaar na de oprichting is het tijd om iets te vieren, of het nu het vijfde, tiende, vijftiende, of zelfs het twintigste jaar is. We noemen dat het ‘lustrum vieren’. En dan hebben we het over een ‘lustrum’, wat eigenlijk twee dingen betekent: een periode van vijf jaar én het groots aanpakken van het einde van die periode. Denk aan legendarische activiteiten zoals lustrumfeesten, diners, gala’s en, jawel, lustrumreizen.

Met Charlie’s Travels op lustrumreis

Maar hoe ziet zo’n lustrumreis met Charlie’s Travels er nu uit? Onze lustrumreizen naar Afrika zijn een mengelmoes van diverse activiteiten. Denk aan dansen op Afrikaanse beats en het ontdekken van exotische bieren, tot het beklimmen van vette bergtoppen en chillen op bountystranden aan de Indische Oceaan. Avonden vol feesten en het spotten van leeuwen vanuit je eigen auto in safariparken en conservancies. Oh, en niet te vergeten: kamperen bovenop een berg, waar je met je beste vrienden proost op de prachtige uitzichten.

“Jouw volgende lustrumreis bestemming: Africa awaits voor een onvergetelijk avontuur met jouw jaarclub, dispuut of bestuur.”

We brengen je naar de meest authentieke plekken, zodat je écht kennismaakt met de Afrikaanse cultuur. Maar ook is er tijdens jouw lustrumreis alle ruimte om een bezoek te brengen aan de meer populaire bestemmingen en hotspots. Of je nu kiest voor Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania, Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, eSwatini of Mozambique, bij Charlie’s Travels maken we er een onvergetelijk avontuur van voor jouw jaarclub, dispuut of bestuur. Africa awaits!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika