• Waar ga je heen op lustrumreis?

    Beesten spotten, feestjes pakken, cultuur snuiven, hiken en chillen op het strand: in Afrika kan alles en heeft voor ieder wat wils. Dit maakt het de ideale lustrumreis bestemming! Bovendien is de kans groot dat jouw club of dispuut Zuid-Amerika en Azië inmiddels ook wel heeft uitgespeeld. Dus tijd voor iets nieuws: Africa is waiting for you! Samen met onze lustrumspecialisten stippelen we jullie ultieme lustrumreis uit. Waar wacht je nog op?

    Welk Afrikaans land past bij jou? Doe de test!

Custom-made lustrumreizen door de onderstaande landen!

Met Charlie’s Travels ontdek je het echte Afrika, vind je de beste feestjes en kom je op plekken die je niet met hordes toeristen hoeft te delen. Klik op een van de onderstaande landen om de ideale bestemming voor jullie Afrika-trip te ontdekken.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1

Marokko Kameelrijden

MAROKKO

Magisch Marokko: het land van de sprookjesachtige steden, berbers, muntthee en tajines. In slechts 3.5 uur vliegen, beland je in een totaal andere wereld.

2

Hammer Ethiopia

ETHIOPIË

Reizen naar Ethiopië worden vaak beschreven als een reis naar een andere planeet: Cultuur, indrukwekkende natuur en de beste keuken van Oost-Afrika. En vergeet de hete en indrukwekkende Omo vallei niet, hier zou de Homo Sapiens zijn ontstaan.

3

KENIA

Onze thuisbasis. Dit is de plek waar het avontuur vijf jaar geleden begon. In Kenia zijn wij op zoek gegaan naar buitennissige avonturen in het echte Afrika die je bij geen ander reisbureau zult vinden.

4

Oeganda Gorilla Trek

OEGANDA

De onontdekte groene parel van Oost-Afrika. Vaak overschaduwd door Kenia en Tanzania, maar geheel onterecht! De glooiende groene heuvels, dicht beboste jungle en de gorilla’s zullen voor altijd een speciaal plekje in je hart veroveren.

5

Auto met fietsen

TANZANIA

Safari walhalla: de fenomenaalste wildparken ter wereld! Daarnaast is Tanzania gezegend met het tropische eilandje Zanzibar… Safari Njema en dan van dat hagelwitte zand tussen je tenen, aan de altijd diepblauwe en warme Indische Oceaan.

6

MOZAMBIQUE

Mozambique is een mengelmoes van waanzinnige kustlijnen met uitgestrekte stranden, prachtige Portugese architectuur en verlaten wildparken waar je echt off the beaten track op safari kan.

7

RWANDA

Rwanda: het land van de duizend heuvels! In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is het veilig, ongelofelijk schoon, en goed georganiseerd – zeker voor Afrikaanse begrippen.. – om het nog maar niet te hebben over de indrukwekkende geschiedenis en natuur! Ook hier kan je op visite bij de familie Gorilla.

8

NAMIBIE

Van eindeloze zandvlaktes waar gigantische roodbruine duintoppen zomaar uit de grond schieten tot dichtbegroeide bush vol zebra’s, giraffen en olifanten en een lange ruige kustlijn. Totaal anders dan andere Afrikaanse landen.

9

charles foto railway

BOTSWANA

Van de Kalahari woestijn in het zuiden naar het moerasgebied de Okavango Delta en het enorme Chobe National Park in het noorden. Hier vind je echt het hele Afrikaanse dierenrijk!

10

braai in zuid-afrika

ZUID-AFRIKA

Onze zuiderburen hier eten geen Vlaamse frieten maar zetten in plaats daarvan de fik in de braai. Zuid-Afrika wordt door veel mensen gezien als de ultieme vakantiebestemming in sub-Saharisch Afrika, en met reden!

11

Baobab Madagascar

MADAGASCAR

Een van de grootste eilanden ter wereld en een hotspot in opkomst! Het land heeft een uniek ecosysteem, een rijke historie en is super off the beaten track en puur Afrika.

12

Swaziland

SWAZILAND

Het is ‘t kleinste landje in Sub-Sahara Afrika: Swaziland -of eSwatini zoals het sinds kort heet- is het vriendelijke broertje van Zuid-Afrika.

  Een belangrijke vraag! Voor een biertje uit de supermarkt kan je rekenen op ongeveer 1 – 3 euro. In een café of restaurant ligt de prijs over het algemeen rond de €2 – 5. In Afrika is men niet vies van een biertje, en wordt dit meestal in halve liters geserveerd! Let wel op dat dit per land in Afrika nog sterk kan verschillen. 

Dit is afhankelijk van het soort reis en de bestemming, maar over het algemeen gaat er inderdaad een tour leader mee op reis. Dit kan een collega van Charlie’s Travels zijn of een van onze lokale tour leaders die er voor zorgen dat het tijdens jullie reis nergens aan ontbreekt. In zuidelijk Afrika is het ook heel goed mogelijk om zelf te roadtrippen, en heb je niet perse een tourleader nodig maar hoe lekker is het om het logistieke gedeelte lekker uit handen te geven…

Maak kennis met ons team.  

Nee, jullie zullen geen ‘nep’ dorp bezoeken waar jullie uit de bus stappen, er voor jullie wordt gedanst en er geld wordt uitgedeeld. Bij ons ga je voor de authentieke ervaringen en krijg je inzicht in de verschillende culturen. Je gaat ECHT op stap SAMEN met de dorpsbewoners/ stam. Samen beleef je een avond rondom het vuur of ga je zelfs meerdere dagen op pad!

Nee hoor… Uiteraard verschilt dit per bestemming, maar wij zullen altijd de best mogelijke routes en opties bespreken. Er kan soms een wat langere reisdag in het programma zitten, die dan weer mooi wordt gecompenseerd met chill dagen.
 

Dit verschilt per bestemming, maar over het algemeen geldt dat er een aantal vaccinaties (zoals Hepatitis A en B) worden aangeraden, maar niet verplicht zijn. Het is wel belangrijk om een Gele Koorts vaccinatie te hebben gehad, indien je eerder in een ‘Gele Koorts land’ bent geweest. Check dit per bestemming bij de GGD en laat je goed adviseren!

Over het algemeen is dit een combinatie van bussen en busjes, maar dit verschilt per bestemming en programma. De bussen zijn zo gebouwd dat je zoveel mogelijk van de mooie omgeving ziet terwijl je op weg bent naar jullie volgende onvergetelijke plek.

Custom-made lustrumreizen door de onderstaande landen!

Met Charlie’s Travels ontdek je het echte Afrika, vind je de beste feestjes en kom je op plekken die je niet met hordes toeristen hoeft te delen. Ontdek jullie ideale bestemming voor jullie Afrika-trip.

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!