• Zuid-Afrika

    “Al een paar keer ben ik naar Zuid-Afrika afgereisd om mooie routes uit te stippelen, vette experiences uit te proberen en chille accommodaties te testen. Het land van de surfers, pensionado’s, wijnliefhebbers, natuuraanbidders, maar ook de ultieme bestemming voor lustrumreizigers. Zuid-Afrika is het perfecte Afrika-instapmodel: hip, modern, lekker georganiseerd en goede wegen. Die cultuurshock zal dus wel meevallen. Daarnaast weten ze hier ook heel goed hoe pils smaakt én hoe je een feestje bouwt. Zeer lustrumreis-proof dus als je het mij vraagt.”

    – Charlie

    Krijg reisadvies op maat

Zuid-Afrika

“Al een paar keer ben ik naar Zuid-Afrika afgereisd om mooie routes uit te stippelen, vette experiences uit te proberen en chille accommodaties te testen. Ze weten hier heel goed hoe pils smaakt én hoe je een feestje bouwt. Zeer lustrumreis-proof dus als je het mij vraagt.”

– Charlie

Krijg reisadvies op maat

Hoe lustrumreis-proof is Zuid-Afrika?

Chille beach vibes
Lekkere party’s
Booming cities
Wildlife spotten
Hiking
Cultuur snuiven

EXPERIENCE MANNEN

EXPERIENCE VROUWEN

Waar ligt Zuid-Afrika?

Hoe lustrumreis-proof is Zuid-Afrika?

Chille beach vibes
Lekkere party’s
Booming cities
Wildlife spotten
Hiking
Cultuur snuiven

Over Zuid-Afrika

Cliché, maar waar: Zuid-Afrika heeft echt alles. Het land is niet alleen gigantisch groot, maar ook gigantisch vet. Van avonturiers en sportievelingen tot aan luilakken en luxepoesjes: iedereen kan zijn hart ophalen in Zuid-Afrika. Een rijke historie (waar wij Nederlanders ook een groot onderdeel van zijn geweest), een indrukwekkende ruige en rauwe natuur en daarnaast zijn er met  de enorme kustlijn ook genoeg chille beach en surf vibes te vinden in dit land.

Zuid-Afrika heeft de perfecte mix van avontuur, natuur en cultuur. De grote steden zoals Kaapstad en Johannesburg zijn hip, artsy en de place to be voor wat interessante geschiedenislessen, maar ook voor chille barretjes en clubs. Want ook op culinair gebied is het geen straf om op naar Zuid-Afrika te gaan. Waar wij Hollanders de bitterballen in de frituur gooien, zetten ze hier de braai (bbq) in de fik. Daarnaast exporteert Zuid-Afrika na Frankrijk de meeste wijn ter wereld. Dat wordt wijnen wijnen wijnen, cheers!

Ook heel fijn aan Zuid-Afrika: geen tijdsverschil betekent geen jetlag. Do I need to say more? Ga Charlie achterna en ontdek alle pareltjes van Zuid-Afrika tijdens je lustrumreis.

Wist je dat we met de Battle of Africa ook door Zuid-Afrika zijn gereisd?

1
2
5
6
7
8
9
1

Bike tour Soweto en City tour Joburg

2

Hike en kamperen in Cederberg

3

Wine bike tour in Stellenbosch

4

Game drive in Krugerpark

5

Avonturen in Drakensberg

6

Watersporten rondom Kaapstad

7

Surfen in Umzumbe

8

Lion’s Head beklimmen

9

Boottocht op St. Lucia

10

Malolotja

BEKIJK ONZE VOORBEELDREIS:

Beste reistijd

Januari t/m juni, september t/m december

Tijdsverschil

0 uur zomertijd, +1 uur wintertijd

Vluchttijd

Vanaf 11 uur vliegen

KEUZESTRESS

Je wilt voor je dispuut/ club/ bestuur natuurlijk wel DAT ene land die perfect bij jullie past!  Als je kijkt naar de landen profielen hieronder… Welke zou jij naar rechts swipen?

Chille beach vibes
Lekkere party’s
Booming cities
Wildlife spotten
Hiking
Cultuur snuiven
Afrika landkaart met Kenia ingekleurd
Chille beach vibes
Lekkere party’s
Booming cities
Wildlife spotten
Hiking
Cultuur snuiven
Afrika kaart met Namibië ingekleurd
Chille beach vibes
Lekkere party’s
Booming cities
Wildlife spotten
Hiking
Cultuur snuiven

Over Swaziland

Het is een van de kleinste landen van Afrika: het koninkrijk Swaziland, of Eswatini zoals het tegenwoordig heet. Het extreem groene land wordt omringd door Zuid-Afrika en Mozambique en is daarom perfect te combineren met een lustrumreis naar deze landen. Ga op avontuur in Swaziland na een safari in het Krugerpark en sluit de lustrumreis af aan de tropische kust van Moz. 

Swaziland is dé bestemming voor de waaghalzen onder ons. Doordat het land minder druk en toeristisch is dan de buurlanden Zuid-Afrika en Mozambique, vind je hier nog een ongerepte natuur. Glooiende groene heuvels, enorme watervallen, hoge bergen en spannende stroomversnellingen: in het Malolotja Nature Reserve leer je je eigen krachten pas echt kennen! Hike door de bergen, neem een duik in de potholes en geniet van grandioze uitzichten. ‘s Avonds zet je in de rotsen je tentje op en sluit je de dag af bij het kampvuur met koude pils en sterke verhalen.

Wist je dat één van de proeven in de Battle of Africa zich afspeelt in de Malolotja?

Waarom Charlie’s Lustrumreizen?

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ SNAPPEN DAT PILS KOUD MOET ZIJN

Al onze Travel Consultants hebben zelf volle bak van het studentenleven genoten en weten precies wat jullie zoeken in een lustrumreis!

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!