De mooiste privé villa’s voor jouw dispuutreis in Afrika!

Poephutten en kamperen. Het feit dat Charlie lyrisch is over dit soort primitieve aangelegenheden betekent natuurlijk niet dat dit de enige optie is voor accommodatie. Don’t get us wrong: het is supervet om andere culturen en levenswijzen van zo dichtbij mee te maken, maar het blijft toch een vakantie weet je. Om de balans een beetje terug te brengen, en ervoor te zorgen dat je met je clubgenoten ook een paar keer lekker achterover kunt hangen, hebben we een paar fijne locaties op een rijtje gezet. Van oud-koloniale mansions waar je als real ladies kunt hightea-en tot boshutten waar aan het haardvuur wordt geweerwolfd, perfect voor een dispuutreis in Afrika waar ook de dames warm van worden.

Insta perfect pastel huis aan Lake Naivasha

Aan het kleine meertje naast Lake Naivasha, lake Oloiden, ligt Mundui House. Dit is een van de oudste huizen aan het meer en mag tot z’n bezoekers o.a. Ernest Hemingway en Winston Churchill rekenen. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat dit huis vooral lekker maakt voor jullie zijn de volgende drie dingen: de supergezellige en klassiek Brits-koloniale inrichting (denk: veel pastel en geschilderde rozen), het zwembad in de tuin waar je met uitzicht op het meer tot rust kunt komen, en last but not least: het feit dat dit huis midden in een wildlife conservancy ligt. Laat dit even bezinken. Jij bent de bezoeker hier in het leefgebied van zebra’s, buffalo’s, nijlpaarden, antilopes, giraffen en nog veel meer Afrikaanse bewoners!

Tropical hide-out onder de palmbomen

Deze strandvilla straalt een onvervalste ‘60s vibe uit. Felle kleuren, grote kussens, en veel open ruimtes. Zonnetje, zwembad, drankje – het leven wordt meteen een stuk aangenamer zodra je hier voet over de drempel zet. Los van wat het huis zelf te bieden heeft, ligt het op 300 meter afstand van het strand! En niet zomaar een strand. Het gezegde hier is “zet je horloge 30 jaar terug, je bent in Tiwi”. Met andere woorden: geen overhyped massa-toerisme hier, maar een relaxte vibe die is blijven hangen nadat dit ooit de favoriete hangout-spot was van de hippie-commune in Kenia.

Knus aan het haardvuur na een lange hike

Hout is sfeervol, heel deze lodge is van hout; deze lodge is sfeervol. Logica om een puntje aan te zuigen. Maar genoeg gekkigheid: als je een dag lang de benen en billen hebt getraind om Mount Kenya op te komen, dan is het best lekker om hier ontvangen te worden: open haard, fijne tapijten, lekkere bedden, en een uitzicht op al het omliggende groen en de nabije rivier. Los van dit alles geef je je karmapunten ook nog eens een goede boost: van de materialen waar het van gebouwd is, tot de manier waarop het water verwarmd wordt; alles aan deze lodge is eco.

Een luchtig strandhuis aan spierwitte stranden

Nog een beach crib, maar zeker de moeite waard! Deze laid back villa ligt in Watamu, a.k.a. ‘Italian Heaven’. Hier kun je je vol eten aan pizza, pasta, of alsnog voor een lekkere schotel seafood gaan. De villa zelf is gebouwd in Keniaanse stijl en is uitgerust met een mini-spa én mini-bar, zwembad, en overal loungeplekken om de laatste dagen van de dispuutreis in Afrika lekker uit te hangen.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Ik snap helemaal dat je nu een reis naar Tanzania aan het plannen bent! Ondertussen kun je ons alvast een berichtje sturen met alle travel details en samen zetten we een onvergetelijke Tanzania reis voor je in elkaar!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!