Moshi, het charmante stadje aan de voet van de Kilimanjaro

Nieuwe tracks creëren en standaard routes op de schop nemen is de reden dat ik een reisbureau ben gestart! Urenlang kan ik verwonderd naar landkaarten kijken en me een voorstelling maken bij gebieden die ik nog niet heb gezien. Jaren geleden heb ik de motor in Zanzibar op de boot gegooid terug naar het vasteland, en ben ik via Moshi, door de bergen teruggereden naar Kenia.

Van Amboseli richting Tanzania

In het Usambara-gebergte werd ik verwelkomd en rondgeleid door Charles en Olivier, die daar op een houtfabriek werkten. Nieuwe ontdekkingen delen met reislustige avonturiers is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Inmiddels hebben een goed aantal CT-reizigers de bergen getrotseerd! We laten Kenia achter ons. Pionierend steken we vanuit Amboseli door naar Tanzania.

Aan de voet van de Kili

Voordat een fysieke ontbering in de bergen de lachende mannengroep nader tot elkaar brengt, borrelen we onszelf moed in aan de voet van de Kilimanjaro. Nu we toch op brommer-rij-afstand van Moshi zijn, trappen we ‘m aan en verkennen we dit charmante stadje met een Afrikaans-gezellige sfeer. Dit is het startpunt voor de Kili-klimmers en safari-gangers.

KNUS

Overal vind je mensen op straat en er zijn tal van goede restaurants en toffe barretjes! Moshi is een knus stadje dat me veel aan mijn ouwe stadsie Kisumu doet denken. Het leven van alledag trekt aan ons voorbij, bij zonsondergang drinken we een biertje op de ouwe spoorweg met uitzicht op de Kili, en ’s avonds wachten we ouderwets lang op ons eten. TIA ?

Al dagen konden we ‘m zien vanuit de verte, maar nu zijn we echt aangekomen aan de voet van de machtige Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. In dit tropische gebied wandel je door de koffieplantages en regenwouden en ontmoet je megaveel mensen uit communities die hier wonen en werken.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika