MURCHISON FALLS NATIONAAL PARK OEGANDA

Kilometers lang adembenemende landschappen, 4×4 waggie, safari’s waar je de meest vette dieren in real life kan zien… We are talking real African wildlife here’. Ook dit kun je in de Parel, Oeganda, uitstekend doen. Dit keer beschrijven wij voor jou het meest bekende, maar zeker de moeite waard, Murchison Falls Nationaal park.

Van alle verschillende nationale parken die Oeganda kent is Murchison Falls Nationaal park het meest populaire nationaal park. Populair betekend niet persé massatoerisme of een saai platgereden park. Want wij zouden Charlie’s Travels niet zijn als we ook hier niet voor jou de meest off the beaten track plekjes & tripjes weten. Zet je safari hoedje op, soepele sneakertjes aan en je wegwerpcamera op zak, we gaan op safari.

Neushoorn trekking onderweg naar Murchison Falls Nationaal park

De meest logische startlocatie voor jouw ‘advonture de safaria’ in Murchison is Kampala, de bruisende hoofdstad van Oeganda. Je kunt uiteraard ruim 7 uur het zitvlees op je achterwerk testen en dit in één stuk rijden, maar… Op de weg naar Murchison is er een neushoornreservaat. De enige plek in Oeganda waar je neushoorns in het wild kan spotten. Dus waarom niet even uit de auto en ook deze wonderschone dieren met je blote ogen bekijken. Het neemt ongeveer 1.5 uur van je tijd in beslag ze te vinden omdat de neushoorns 24/7 beschermd en gemonitord worden vanwege hun kostbare hoorn. Dus is er een 100% garantie dat je ze gaat zien. Ze zijn niet de meest actieve beesten op deze aardbol dus ga tussen 8 en 10 uur ‘s ochtends of tussen 4 en 6 ‘s middags, want bewegende neushoorns zijn net wat leuker dan slapende.

Murchison Nationaal Park

Naast alle dieren die je bij een safari verwacht op het land en in het water heeft Murchison Nationaal Park ook een bos waar je chimpansees kunt spotten en een machtig mooie waterval. Boottripjes op de Nijl, gamedrives in het park, hike naar de waterval, nachtsafari en slapen tussen de dieren zit allemaal in het Murchison Nationaal Park optiepakket. Murchison Nationaal Park wordt verdeeld in 2 delen door de Nijl die dwars door het park loopt. Met een pontje kun je van de ene helft naar de andere helft. Ook zijn en is er hard gewerkt aan de wegen in het park, waardoor het goed mogelijk is om zelf, ALS je die goede auto hebt, door het park te tuffen. Let op; het blijft een natuurgebied en ik heb nooit gezegd dat dit zonder hobbels of modder zou zijn.

Overnachten in Murchison Nationaal park

Slapen in het park is vet, bijvoorbeeld in de Pakuba Safari Lodge. Of, voor de luxepaardjes onder ons is Paraa Safari lodge geweldig. Zwembadje, heerlijk eten, prachtig uitzicht, zeker het sparen waard. Want onvergetelijk vet is het om in het park te slapen en nijlpaarden om je banda te hebben lopen en/of ‘s ochtends de olifanten aan de nijl te zien drinken tijdens je ontbijt?

Lekker buiten het park slapen kan ook: voor het krieken van de dag je bedje uit om een ochtendsafari te maken & ‘s middags zetel je jezelf neer op een bootje. Want oh ja, de boottrip mag je niet missen.

Nachtsafari in Murchison Nationaal park

Als je hebt gespaard en in het park slaapt, maak dan ook wat ruimte en tijd voor dit nachtelijke avontuurtje. De night game drive. Bekijk het nachtleven van de wilde dieren samen met nee ranger en ik beloof je, je gaat me bedanken! Het nachtleven van het park is volgens sommige getuigen nog beter dan wat je overdag gaat zien…

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Wil jij oog in oog staan met alle leden van de BIG FIVE? Wij helpen je graag om dit te plannen! Je kunt zelf lezen over de meest vette avonturen in Oeganda om zo je tripje naar Oeganda maximaal te benutten. Let’s do this! Start hier je chat!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!