6 maanden stage lopen bij Charlie’s Travels in Nairobi!

Klaar met onze bachelor in Delft en tijd voor een leerzaam avontuur! Met volle overgave stortten we ons op de sollicitatie voor ‘’Complementair stage duo’’ in het Marketing Team bij Charlie’s Travels. Voor we het wisten stapten we een maand later op het vliegtuig naar Kenia voor een onvergetelijk half jaar. Allebei nog nooit stage gelopen binnen een bedrijf, en dan ook nog in Afrika! Wat hebben we geleerd? Welke gave tripjes hebben we gemaakt en wat nemen we mee naar huis? Lees ons verhaal!

– Julia en Merel

Leerzame stage bij Charlie’s Travels

Aangekomen in Nairobi werden we met open armen ontvangen door het Charlie’s team op de Jungle Villa. De fijne sfeer, open mindset, positiviteit en interesse in elkaar zorgden ervoor dat we ons heel gauw thuis voelden en er een nieuwe familie aan de andere kant van de wereld bij hebben gekregen! Een half jaar lang hebben we het Marketing Team versterkt met verschillende projecten. 

De focus van onze stage lag op het ontwikkelen van een tool voor lustrum reizigers waarmee ze de wensen van de hele groep in kaart kunnen brengen. Na 4 maanden hard werken is hier uiteindelijk de lustrum-reis-wijzer uit ontstaan! Tijdens dit project hebben we nauw samengewerkt met Charles en Sjoerd, de lustrumreis experts, en ook continu contact gehad met jaarclubs uit verschillende steden. We hebben kennis gemaakt met nieuwe programma’s (oa Typeform, Google Analytics, WordPress en zijn nu masters in Excel) en mochten onze creativiteit volledig de vrije loop laten.
Na de komst van de nieuwe CEO, Coert, zijn we de laatste 2 maanden fulltime bezig geweest met Travel Spirit. Dit is een nieuw programma waarmee Charlie’s Travels hun reizen gaat plannen en wij moesten zorgen dat de rest van het team dit makkelijk kon gebruiken. Het was leerzaam om als stagiaires hier het voortouw in te mogen nemen en ook anderen iets te kunnen leren! 

Eerste trip: Op motoren scheuren door de Magadi Desert!

Met onze neus in de boter gevallen maakten we meteen het eerste weekend één van de allervetste trips. Zelf op de motor crossen langs giraffen, zebra’s en flamingo’s, ‘s avonds party rondom een kampvuur in de woestijn en kamperen onder de mooiste sterrenhemel die je ooit gezien hebt. We maakten meteen kennis met off-the-beaten track! 

Safari’s: Masai Mara, Amboseli en Nairobi National Park

Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Een verrekijker is een onmisbaar item in je koffer naar Kenia. Een safari mocht natuurlijk niet ontbreken. Met onze haren in de wind, het zonnetje op ons gezicht, verkenden we samen met een ontzettend lieve wildlife gids van Masai Mara, Amboseli en Nairobi National Park. De Big Five is inmiddels afgevinkt!

Cultuur: Nai Nami Tour, Congolese Market, Party Matatu en Kiambethu Tea Farm

Downtown Nairobi, theevelden, een party Matatu…we hebben het allemaal meegemaakt. Onder begeleiding van de Nai Nami jongens uit de sloppenwijken van Nairobi gingen we hier op bezoek. Zij vertelden ons verhalen over hoe zij zijn opgegroeid, hun super fanatieke voetbalteam en hun toekomstplannen.

Nederland heeft de kwibus, Nairobi heeft de party Matatu! Discolampen, LCD schermen, boomboxen, bier, Afrikaanse tunes en billen schudden maar! Samen met het hele team van Charlie’s Travels hebben we de straten van Nairobi onveilig gemaakt in dit ontzettend vette vervoersmiddel en zijn de heupjes even goed gesmeerd. Een dag om nooit te vergeten! 

In een oude Engelse tea farm kregen we een rondleiding over de akkers, het medicinale bos en het prachtige huis. Natuurlijk hebben we thee (en stiekem ook een beetje wijn) gedronken, en genoten van een heerlijke 3 gangen lunch. Genieten met de hoofdletter G!

Hiken: Mount Longonot, Shimba Hills, Mount Suswa als voorbereiding op Mount Kenya!

Buiten de uitdagingen van onze stage hebben we ook nog heel wat echte bergen beklommen. We zijn begonnen met Mount Longonot, de Shimba Hills en Mount Suswa. Op een van onze laatste trips zijn we naar de top van de hoogste berg van Kenia geweest: Mount Kenya. De allervetste ervaring ooit! Wij volgden een serieus intens trainingstraject: 3 weken geen druppel alcohol gedronken en elk weekend hiken! Als een raket gingen deze meiden dan ook de berg op: een tocht door verschillende types landschappen helemaal naar de top. We kampeerden aan een meer waar we helemaal één waren met de ruige natuur. We vingen onze eigen vis, droegen die vervolgens twee dagen mee om uiteindelijk zelf te koken en lekker op te eten. Elke dag bewonderden we de mooie natuur en prachtige sterrenhemel, aten ‘s ochtends pap en uiteindelijk bereikten we de top!

Relaxen aan de Keniaanse kust: Watamu, Diani en Kilifi

Drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot! Niet onbewoond en ook geen eiland, maar kokosnoten in overvloed. Op deze parelwitte stranden aan de azuurblauwe zee is maar één ding van belang: smeren en keren. We dansten op festivals in Watamu, gingen jetskiën op de baai van Kilifi en aten ons tonnetje rond in de overheerlijke restaurants van Diani. Een ritje op een kameel over het strand kon natuurlijk niet ontbreken. Heaven is a place on earth. 

Remote werken: Jungle Villa, Honey & Dough, Jenga Leo

Work hard, play hard! Het was niet alleen maar feesten, we moesten ook hard aan de slag. Werken kan gelukkig goed op de Jungle Villa, het hoofdkantoor van Charlie’s Travels. Hier woonden en werkten we met andere Charlies Angels en na een half jaar voelt deze prachtige plek ook echt als thuis. In het geval dat er NOG HARDER gepompt moest worden dan we in de Jungle Villa al deden, is het in Nairobi super makkelijk om naar een co-working space of een café te gaan om te werken. Zo waren Jenga Leo en Honey & Dough onze favorieten!

Asante Sana Charlie’s Travels!

Je knippert twee keer met je ogen en dit prachtige avontuur is alweer voorbij. In zo’n korte tijd hebben we ontzettend veel geleerd. Een stage bij Charlie’s Travels heeft ons de mogelijkheid gegeven onszelf te ontwikkelen op zowel persoonlijk, als professioneel gebied. Terwijl je super vette trips kan maken en daarbij alle kennis van een reisbureau kan gebruiken, werk je aan je CV en persoonlijke ontwikkeling. Zo leerden we meer over marketing, allerlei software en wat er allemaal komt kijken bij het werken in een bedrijf. We leerden te werken met stand-ups, sprints en we sloten elke werkweek goed af met een vrijdagmiddagborrel! Door onze eigen weg te vinden in Kenia en allerlei avonturen te beleven, kunnen we nu de hele wereld aan. En man, man, man, wat is Kenia mooi! Het is een ontzettend leuke uitdaging geweest en we voelden ons al snel deel van de Charlies Travels familie. Komen we nog een keer terug? 100%!

WIL JIJ OOK STAGE LOPEN BIJ CHARLIE’S TRAVELS? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!