Op vriendenreis naar Afrika, deel 1: Nairobi

De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Kenia! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel één!

“Wel goed op je bagage letten, he?! Voor je het weet ben je het kwijt.”

“Pas je wel op met eten op straat? Dat is hartstikke gevaarlijk.”

“Je mag daar echt geen water uit de kraan drinken hoor. Dus ook geen ijsblokjes in je drankjes!”

Gin-tonic met kip

We zijn nog geen half uur geland, of we stonden ondanks de goedbedoelde adviezen van Nederlanders al met een ijsgekoelde gin-tonic kip te eten bij een food truck in downtown Nairobi, terwijl wij onze bagage aan een paar wildvreemde Kenianen hadden afgegeven.

Party Matatu-tijd

Door het warme en vertrouwde welkom van het team van Charlie’s Travels met een bucket vol koude biertjes en een bus met wifi en keiharde muziek, hebben wij alle adviezen van het thuisfront direct in de wind geslagen. Met als gevolg een hele mooie eerste avond diep in het hart van Nairobi. Onze 4e vriendenreis is met een big bang begonnen!

De motor op

De volgende ochtend werden wij wakker met een ietwat droge mond en pijnlijke kop (van de jetlag denk ik) in onze goed-voor-elkaar eco-lodge. Buiten stonden 14 Kenianen met ronkende motoren op ons te wachten voor een dagje Nairobi zoals alleen de locals dat kennen.

Nairobi op de motor verkennen

Achterop de motoren hebben we alle delen van de stad gezien en alle sociale klassen van de stad bezocht. Een pils in de semi-slums, rijdend door de echte sloppenwijken op weg naar een luxe lunch in het zakendistrict en een borrel bij een van de drukste markten van de stad.

De hippe hoofdstad

Ik denk niet dat er een betere manier is om in korte tijd zoveel van een stad als Nairobi te zien. Aan het einde van de dag werden we afgezet bij een hele relaxte cocktailbar waar ons avondprogramma kon beginnen. Deze tweede avond was iets minder ‘streetfood’ en speelde zich meer op plekken af waar de Westerse expats uit Nairobi ook rondhangen. Uiteindelijk geëindigd in een openlucht-club met live-muziek en hele goeie Afrikaanse dagger-vibe en dito dames.

De volgende dag kon de vakantie echt beginnen, maar was de jetlag bij de meeste van ons nog niet helemaal verdwenen…


Video door Video Bros

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Wil je ook met je vriend(inn)en op vriendenreis in Kenia? Check dan onze lustrumreispagina, onze bestemmingspagina voor Kenia of start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier. #travelwithfriends

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!