Oproep aan de oude garde

Het lijkt zó voor de hand liggend: je bent in je 5e of 6e jaar met je club op reünistenreis geweest naar een ver overzees oord, er zijn herinneringen voor het leven gemaakt, en er wordt dan ook nog vaak over gesproken als je na je fulltime studentenleven terugkijkt met je clubgenoten. Dat was ook het doel toch? Je verenigingsleven zorgt voor contacten, vrienden, en herinneringen voor het leven. Belangrijker nog dan deze herinneringen ophalen, is het creëren van nieuwe! Dit doe je niet door met z’n allen een weekendje naar Texel of Renesse te gaan, met de aanhang mee en iedereen die met een schuin oog toch met het werk of thuis bezig is. Meer drastische maatregelen zijn required..

Tsja dames en heren, ik hoop niet dat dit rond jullie 28e of 29e al de sentimenten zijn, maar lang zal het niet meer duren. Het studentenleven met je huis en club lijkt lang verleden tijd, maar geloof ons als wij zeggen: dit hoeft niet zo te zijn! Klaar voor een nieuwe reünistenreis naar Afrika?

Choose Africa!

Laat ik voorop stellen dat leeftijd maar een getal is, en het aantal lustrumreizen wat je hebt gemaakt is natuurlijk ‘hoe hoger, hoe beter’. Misschien worden lustrumreizen ook wel beter naarmate jullie ouder worden: je bent meer belezen, hebt meer ervaring, wellicht zelfs een bredere kijk op de wereld! En precies daarom stellen wij Afrika voor. Stel jezelf de diepere vragen terwijl je ontspannen op het strand ligt en babbel wat over de toekomst aan het kampvuur met een whisky’tje erbij; niet elke dag hoeft in het teken te staan van domweg zuipen en feesten. Tuur over de Afrikaanse vlakten en spot de dieren uit al die BBC docu’s die je tegenwoordig ‘s avonds op de bank kijkt. Wat is het leven mooi hè? Na deze diep filosofische ervaringen moet je natuurlijk wél bijkomen met een koude rakker.

“Zo! Even 10 dagen los van vrouw, kinderen en baas – even stofhappen met uitzicht op de Kilimanjaro…”

De koning(in) te rijk

Uitgaan hier in Afrika is ook een heel andere ervaring. In Nederland zul je toch voorzichtiger zijn geworden met het stappen. Je bent immers ouder, dient je meer volwassen te gedragen en overal ligt publieke schaamte op de loer. Nou, welkom in Afrika! Hier in Nairobi, Kampala of Mombasa zul je je baas niet tegen het lijf lopen en waan je je met je club de koning te rijk. Over de koning(in) te rijk gesproken; je toegenomen leeftijd zal je hier geen parten spelen. Je ziet er westers uit, dus genoeg types die je onverdeelde aandacht willen… of met je willen trouwen. Blijkt die leeftijd toch maar weer eens een getal!

“Vers vlees van het open vuur, terwijl hij thuis waarschijnlijk een magnetronmaaltje van de Plus erin gooit, ‘meneer de BBQ-fan’ ”.

Let’s Go!!

Dus, waar wachten jullie nog op. Trek met je club dwars door de woestijn of slaap met de Maasai onder de mooiste sterrenhemel die je kunt bedenken. O ja, fijn detail: vluchten zijn niet duur en over een jetlag hoef je je ook al geen zorgen te maken. Vlieg op een vrijdagavond heen, zet 10 dagen lang de bloemen buiten, en maandagavond ben je weer terug. Nogmaals: zonder jetlag! Laat het herinneringen ophalen wachten tot je pensioen, en kom met ons nieuwe herinneringen maken in een nieuwe reünistenreis naar Afrika!

Safari Njema, see you in Africa!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Ik snap helemaal dat je nu een reis naar Tanzania aan het plannen bent! Ondertussen kun je ons alvast een berichtje sturen met alle travel details en samen zetten we een onvergetelijke Tanzania reis voor je in elkaar!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

2 meisjes op motor met gele helm
Game Drive in Amboseli National Park
Ololokwe jaarclub
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!