• De weg naar nu

  Afrika is divers en heeft zoveel te bieden, toch is toerisme extreem traditioneel en standaard. Voor je het weet beland je in een fantasieloze safari-lodge-strand reis. Mooi, maar wij vinden dat het beter kan! Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden.

  Anno 2018 is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door heel Oost-Afrika! Samen met een professioneel internationaal team met dezelfde avontuurlijke mentaliteit organiseren wij, vanuit onze jungle-villa in Nairobi, Kampala en Kaapstad, unieke reizen over het hele Afrikaanse continent!

  Zelf zit ik niet meer zo veel op kantoor maar trek ik heel Afrika door om nieuwe reizen te ontwikkelen. Hoe Charlie’s Travels tot stand is gekomen lees je hieronder!

 • De weg naar nu

  Afrika is divers en heeft zoveel te bieden, toch is toerisme extreem traditioneel en standaard. Voor je het weet beland je in een fantasieloze safari-lodge-strand reis. Mooi, maar wij vinden dat het beter kan! Wij kiezen ervoor buiten de gebaande paden te treden.

  Anno 2018 is Charlie’s Travels uitgegroeid tot een reisbureau gespecialiseerd in tailor-made, off the beaten track reizen door heel Oost-Afrika!

 • 19 juni 1989

   

  Hallo wereld!

  Op deze zomerse maandag floepte ik uit mijn moeder. Door de datum en het geboortetijdstip noemden de Luo-stammen in Kenia mij 24 jaar later ook wel: Charles Odiambo!

 • 2003

  Voor de 1e keer op reis buiten europa, in Tanzania!

  Fantastische reis met de familie gemaakt naar de noordelijke safariparken en Zanzibar. Elf jaar later zou het inzicht komen dat we deze reis niet ECHT iets van Afrika hadden gezien anders dan dieren en strand…

   

  2003

 • 2007

   

  Studeren in Utrecht

  Goed om het papiertje te halen, maar al gauw werd duidelijk dat ik niet gepassioneerd was over het Recht…

 • 2012 - 2014

  En ondertussen...

  Tijdens mijn studententijd heb ik kleine bedrijfjes gehad waardoor de lust om te ondernemen verder werd aangewakkerd.

   

  2012 - 2014

 • 2014

  Terug naar Afrika!

 • 2014

  Afgestudeerd!

  Op zoek naar meer werkervaring en een mooi avontuur! Afrika it is! Als stagiair ging ik in Kisumu, een gezellig Afrikaans stadje aan Lake Victoria, aan de slag bij een financiële dienstverlener in de mobile banking hoek…

   

  2014

 • 2015

   

  Verliefd op Kenia

  Ik werd verliefd op Kenia en wilde blijven, maar de landkaarten maakte me nieuwsgierig. Ik wilde het land en het continent verder ontdekken. On the side organiseerde ik safari’s voor expats en volunteers. De eerste vrienden en familie kwamen op bezoek en ik liet ze mijn Kenia zien: niet de toeristenattracties, maar het echte Kenia! Iedereen was laaiend enthousiast. Ik werd niet wild van financiële dienstverlening, maar wel van reizen: gestopt bij de financiële dienstverlener en fulltime op Charlie’s Travels gaan richten!

 • 2015 - Q1

  Een motor gekocht!

  2015 - Q1

 • 2015 - 2016

   

  Ontdekken en opzetten

  Op de brommer reisde ik twee jaar rond door Oost-Afrika: Kenia, Oeganda, Rwanda, Tanzania en Ethiopië. Ik leerde de landen goed kennen, maakte vrienden, ging samenwerkingen aan en zette nieuwe off the beaten track routes uit die mensen het echte Afrika lieten zien. On the road, vanaf mijn laptop!

 • 2017

  De jungle villa

  Mijn reizigers waren laaiend enthousiast over deze nieuwe manier van reizen en raadde me aan bij hun vrienden. Mijn inbox stroomden over van de aanvragen en kon het in mijn eentje niet meer bijbenen. De Jungle Villa was geboren: een compound in de bossen van Kenia van waaruit we met een groot team konden wonen en werken en vanuit waar we nieuwe reizen konden blijven ontwikkelen.

  Jungle Villa Nairobi

   

  2017

 • 2018

  Expeditie Africa Inside Out gaat van start!

 • 2018

  Twee nieuwe kantoren: Oeganda en Kaapstad!

  Het continent is groot & divers: om nieuwe, unieke routes te blijven uitzetten moet je on the ground zijn. Hiermee is de ambitie geboren om met alle Angels een work lifestyle community te creëren, waarin we in verschillende regio’s op het continent kunnen wonen en werken. Zo is er altijd een “thuis” en warm welkom. Dit jaar werd ons team versterkt door Angels wonend in Ethiopië, Tanzania en Madagaskar.

  Charlie's Angels Oeganda

   

  2018

 • 2018 - Q2

   

  Corporate Social Responsibility

  Als bedrijf heb je een maatschappelijke functie. Wij zien eerlijk zaken doen met elkaar als de weg vooruit! Met off the beaten track reizen proberen we een positieve economische impact te maken bij lokale partners & gemeenschappen. Verlies ook niet de culturele impact uit het oog als je mensen voor het eerst blootstelt aan toerisme: reizen is een cultural exchange die beiden kanten in werkt. We compenseren alle Co2 uitstoot van vluchten en transport door lokale bebossing-projecten te ondersteunen. Hoe op een goede, duurzame manier zaken te doen is een ongoing process waarvoor mensen binnen het team voor de ontwikkeling hiervan verantwoordelijk zijn gesteld!

 • 2018

  Afrika-fanaten

  In twee jaar tijd groeide het bedrijf van een eenmanszaak naar een team van 35 Afrika-liefhebbers, allen gepassioneerd over hoe we met onze verhalen en zelfontwikkelde routes het echte Afrika laten zien en ervaren!

   

  2018

 • 2020

   

  De West-Europese markt veroveren

  We willen off the beaten track-Afrika niet alleen voor de bewoners van ons kleine Kikkerlandje houden. De komende jaren willen we meer West-Europese landen kennis laten maken met onze manier van reizen! Een logisch gevolg van meer reizigers: nieuwe routes en experiences blijven ontdekken!

 • 2023

  Blijven ontdekken

  Het Afrikaanse continent telt 54 landen en is enorm divers. Vijf jaar na de geboorte van de Jungle Villa in Nairobi willen we Charlie’s Travels’ werk en reis hubs over het hele continent hebben: Noord, Oost, Zuid, West en Centraal. Om men bekend te maken met de pracht van deze verschillende culturen en landen, blijft Charlie’s Travels zich ontwikkelen en zullen we altijd met nieuwe routes op de proppen komen! We willen on the ground zijn, om de #1 specialist te zijn als het aankomt op off the beaten track reizen door Afrika!

  2023

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!