Gasten, zó overtuig je jouw clubgenoten om naar Afrika te gaan

Kut, je clubgenoten willen niet naar Afrika. Want ja, in de ogen van iemand die tot zijn 18e aan de navelstreng van z’n moeder vast heeft gezeten en bovendien nog nooit buiten Europa is geweest, is Afrika natuurlijk vre-se-lijk gevaarlijk. En dan heb je nog de rest van de club die vreest dat er geen pils of party te vinden is op het Afrikaanse continent. Daar zit je dan met een vette lustrumreis op papier, maar niemand die mee wilt. Oplossing: lees deze blog even door en je haalt binnen no time jouw hele club driedubbel over om op lustrumreis naar Afrika te gaan! – door Lotte Bergmans

Zo moeilijk zijn mannen nou ook weer niet: koude pils, stuk vlees op de bbq, mooie vrouwen en wat andere pure, mannelijke activiteiten. Dat is dan ook wat je kunt verwachten van een lustrumreis van charlie’s lustrumreizen.

Laten we beginnen met misschien wel het belangrijkste: pils!

Of je normaal nou Heineken, Amstel of misschien wel Grolsch drinkt: hier zijn het de ijskoude Tuskers die je achterover tikt. Minstens zo goed als zo’n Hollandse goudgele rakker én nog eens stukken goedkoper dan het bier in je oude vertrouwde kroeg. Van bush tot beach: waar je ook komt tijdens de lustrumreis, deze trouwe vriend zal altijd dichtbij zijn. Maakt het toch altijd meteen weer een stuk gezelliger.

 

Bij pils horen natuurlijk ook party’s. Laat de afrikanen daar nou eens heel goed in zijn…

Op het Afrikaanse continent bestaat echt iedere variant van feesten: kampvuur in de woestijn, steengoede festivals, poolparty bij jullie privé villa, daggeren en schuren in een foute club, dansen in een partybus of op een lekkere beach party. Geloof ons: waar je ook feest, je gaat pas naar bed als het weer licht wordt…

Of je hier een beetje op het strand kan chillen? Zonder ontvoerd te worden door somalische piraten?

Aber natürlich! Een aantal van onze ultieme lustrumreisbestemmingen, zoals Kenia, Tanzania en Mozambique, liggen aan de Indische Oceaan. Wat je van deze kust mag verwachten? Uitgestrekte bountystranden, felblauw water, wuivende palmbomen, verse kokosnoten en chille beach party’s. Allemaal zónder Pirates of the Caribbean-taferelen.

Naast al dat smeren, keren en consumeren mag er ook nog wel wat actiefs gedaan worden. We zeggen je: safari is écht niet alleen maar voor rijke pensionado’s.

Vergeet de safaribus met bejaarden! Tijdens een safari met Charlie’s Lustrumreizen race je met z’n allen op een motor over de Afrikaanse savanne om op zoek te gaan naar de Big Five. Als je deze hebt afgevinkt, droppen we je bij een bevriende Maasai-stam waar rauw en puur avontuur op je staat te wachten: overnacht in een kleihut, slacht een paar geiten en gooi deze – nadat je het bloed hebt opgedronken – op de bbq.

Oké, en naast geiten kun je hier ook gewoon chicks regelen!

Er gaat niks boven een lekkere, tropische verrassing! We waarschuwen je wel alvast: Afrikaanse vrouwen versier je niet, jij bent degene die wordt veroverd en opgevroten. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit tijdens een avondje in een donkere, lokale club. Niet zo multiculti ingesteld? Het barst hier van de expats dus je zou ook nog voor de dochter van de Amerikaanse ambassadeur kunnen gaan. Ben je meteen binnen!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika