Stranden van Zanzibar: wat zijn de verschillen en welk strand kies je?

Azuurblauwe zee, parelwitte bounty-stranden, tropische palmbomen en een heerlijke cocktail bij het zwembad, wat wil je nog meer? Dit is de definitie van het woord ‘paradijs’! Het prachtige Tanzaniaanse eiland Zanzibar heeft veel te bieden: indrukwekkende cultuur, fascinerende historie, interessante religie. Maar waar velen voor komen zijn toch de schitterende stranden!

Het prachtige Tanzaniaanse eiland Zanzibar heeft veel te bieden: indrukwekkende cultuur, fascinerende historie en interessante religie.

Op Zanzibar is genoeg te ontdekken!

Op het eiland Zanzibar hoef je je niet te vervelen. Ga op verkenningstocht en geniet van de prachtige Indische Oceaan! Een dikke shoutout naar Claudy, hieronder op de foto: het nieuwste lid van het Charlie’s Travels team. Zij heeft 1.5 jaar op Zanzibar gewoond en kent het eiland dus door en door. Hier de favoriete stranden van een echte insider:

Noordkust: Nungwi Beach & Kendwa Beach

Dit is de plek op Zanzibar waar het toerisme begonnen is en dat is aan alles te merken. De hoeveelheid hotels, toeristen, beachboys en restaurants is overduidelijk groter dan op andere plekken op het eiland. Het strand is hier prachtig! Het grootste verschil met de rest van het eiland is dat hier de zee niet zo ver gaat tijdens laagwater. In het noorden kun je rustig de gehele dag door zwemmen in de azuurblauwe zee.

Zuidkust: Kizimkazi Beach

Kizimkazi staat bekend als vissersdorpje en is de beste plek om dolfijnen te spotten! Door deze twee activiteiten kun je je al een beetje voorstellen hoe de kust eruit ziet. Veel vissersbootjes die af en aan varen, drukte rondom de pier en een hoop visnetten – gecombineerd met een flinke geur van vis. Maar geen zorgen, deze plek is ook voor de minder doorgewinterde zeelieden prima vertoeven. De meeste hotels hier hebben een perfect onderhouden privéstrand, waardoor je al snel alleen waant op een paradijselijk onbewoond eiland.

Kizimkazi staat bekend als vissersdorpje en is de beste plek om dolfijnen te spotten!

Oostkust: Matamwe, Kiwengwa, Pongwe, Paje & Jambiani

Jambiani, de voormalige thuishaven van Charlie’s new angel Claudy, is uiteraard de topper van allemaal! Maar de gehele oostkust is een droom. Iets wat ze allemaal gemeen hebben is dat er tweemaal per dag hoog- en laagwater is. Tijdens laagwater moet je ver lopen wil je tot een diepte komen waar je kunt zwemmen. Dit is op sommige plekken meer dan 1 kilometer! Dat neemt niet weg dat het een schitterend plaatje oplevert. De eb- en vloedtijden zijn op internet te checken, zodat je weet wanneer je maar beter in het zwembad kunt gaan zwemmen en wanneer je een duik in de zee kunt nemen.

Jambiani is nu nog minder toeristisch

Jambiani is het minst toeristisch en is dus het minst aangetast door mega hotels. Nog vele palmbomen staan overeind aan het strand en je wordt niet lastig gevallen door beachboys. De overige dorpjes bieden daarentegen meer restaurants en een grotere variatie in hotels. Zanzibar ontwikkelt in snel tempo en hotels springen als paddenstoelen uit de grond. Onze voorspelling is dat Jambiani over een kleine vijf jaar wel eens tot de grote toeristische hotspots kan behoren!

Hidden Gem: Michamvi Sunset Beach

In het zuidoostelijke hoekje ligt de Michamvi peninsula. Doordat het in de inham ligt, biedt het elke avond een schitterende zonsondergang! De zee is hier erg ondiep en tijdens hoogwater voelt het als een heerlijk warm bad waar je jezelf in kan dompelen. Dit strand verschilt met de rest van het eiland, het zand is zo wit, fijn en zacht, dit vind je nergens anders! Het zand is alleen zó fijn dat het lastig is het uit je handdoek te wassen. De relaxte vibe, een leuk strandtentje, het strand en een romantische zonsondergang maakt Michamvi by far mijn favoriete strand! Zelfs de moeite waard voor één avondje!

De zee van Michamvi Beach is erg ondiep en tijdens hoogwater voelt het als een heerlijk warm bad waar je lekker in kunt dobberen!

Reflect your respect

Het overgrote deel (98%) van Zanzibar gelooft sterk in de Islam. Dit maakt dat de lokale mensen vrij conservatief zijn. Natuurlijk zijn er al decennia lang toeristen op het eiland en vind je niet veel lokale mensen op de stranden. Maar wanneer je besluit een dorpje in te gaan of een village tour te doen, wordt het erg gewaardeerd wanneer je respectvol gekleed gaat. Dit betekent niet dat vrouwen in een lange jurk moeten, maar je zult merken dat lokale mensen het erg waarderen als mannen en vrouwen de schouders en knieën bedekken.

Ook naar de stranden van Zanzibar?

Raak je in de verleiding om deze tropische stranden zelf uit te testen, en wil je weten wat er nog meer te doen is in Tanzania? Lees hier wat je allemaal in dit prachtige land kunt ontdekken. Sla ook vooral Charlie’s nieuwe Tanzania-avonturen niet over en check snel Africa Inside Out’s derde hoofdstuk Northern Tanzania!! Nog enthousiaster? Neem dan vooral hier of via de chat hieronder contact op met een van onze Charlie’s Angels!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl