Travel Story: JC Alpha goes Kenya

De mannen van JC Alpha gingen op lustrumreis naar Kenia. Tijd om een boekje open te doen over hun avonturen met Charlie’s Travels: van beesten spotten, pilsen en crossen tot aan tal van andere typisch Keniaanse taferelen. Benieuwd naar het verhaal JC Alpha? Ga er lekker voor zitten en scroll snel naar beneden.

We worden wakker. Ditmaal niet door het luide gekakel van onze fantastische koks of het gezaag van onze zwaarlijvige clubgenoot, maar door het ochtendgloren. Eén iemand is echter al wakker, want die heeft de moeite genomen om een onwijs goede Canon mee te nemen en is elke dag voor zonsopgang al plaatjes aan het schieten. Het is hier een real life ansichtkaart; aan de linkerhand reikt het ochtendlicht over de vlakten waar we de voorgaande dagen gereden hebben, recht vooruit liggen heuvels (joekels van bergen, voor Hollandse begrippen) en Tanzania ligt aan de eindeloze horizon aan de rechterhand. Het was prachtig om een paar nachten in tentjes te slapen op een zoutvlakte en rotsheuvel zonder enige bebossing in de wijde omtrek.

Vooruit met de geit

Nog vers in ons geheugen liggen de escapades van onze geitenslachters: ik-zag-dat-beest-echt-niet-hoor-motorgek en Goatface Killah die op brute wijze ons avondmaal heeft klaargemaakt. Even later zitten we weer op onze 150cc motoren en scheuren we weg uit het lokale Maasai dorpje. Onderhand voelen we ons als veteranen op onze stalen rossen (wat in werkelijk voor slechts een enkele geldt) en rijden we de savanne weer op. Waar we gisteren een aantal wildebeests in volle vaart met ons mee zagen sprinten, rennen er nu struisvogels voor ons uit over de vlakte. Het hoogtepunt wordt pas echt bereikt wanneer we met z’n elven in een losse V-formatie van grofweg 30 meter breed over de savanne cruisen: giraffen galopperen statig mee aan onze linkerhand en een groepje zebra’s rechts van ons.

De toerist uithangen

Hoewel unaniem verkondigd werd dat de Magadi motorsafari het mooiste onderdeel van onze reis zou zijn, is het totaalplaatje uieindelijk hetgeen wat het onvergetelijk maakt. Allereerst zijn we in Nairobi geweest, hebben we Lake Naivasha bezocht en een mountainbike tour gedaan door Hell’s Gate National Park. Nairobi alleen al is voor de meesten onder ons een compleet andere wereld en dat betekent dat je heerlijk de toerist kan uithangen. Met alle enthousiaste lokale kiddo’s op de foto gaan, een viewpoint bezoeken op het heli-pad van een wolkenkrabber in CBD, de lokale cuisine nuttigen en lokale kroegen aantikken, een twerk sessie ontvangen in de nachtclub en onze gids het hemd van haar lijf vragen over de verbijsterende levensstijl, gewoonten en gebruiken van het Keniaanse volk.

Inburgeren

Wanneer we starten met de Magadi motorsafari zijn we al compleet ingeburgerd door de verhalen van onze gidsen en de Maasai waar we samen een geit mee verslonden hebben onder de Afrikaanse sterrenhemel. Door deze taferelen hebben we ons in de Taita Hills iets fatsoenlijker en respectvoller kunnen profileren dan in de eerste week van de reis. Zo hebben we hier een zeer sportieve pot gevoetbald tegen de lokale 12-jarige kids, waarbij wij zeker niet 12 tegen 11 opgesteld stonden en hen absoluut louter uit respect hebben laten winnen. Ook hebben we geen van deze avonden een sleutel gejat uit de hotelreceptie en is er ook geen lokale jongedame om 5 uur ‘s nachts bij al onze kamers langsgeweest om deze sleutel terug te krijgen zodat ze haar eigen kamer weer in kon.

Maximaal chillen

De laatste week vertoeven wij in een prachtige villa aan Diani Beach. Hier hangt een wat meer toeristische sfeer, met tuktuks die dit stelletje bleekscheten van beachbar naar lokale club en later weer naar de villa brengen. Het is heerlijk om aan het strand te windsurfen (met kitesurfen voor de echte sportievelingen… geen van ons dus) en naar de beschermde marina te varen voor een snorkel- en braaksessie. Ook hier zoeken we nog lokale restaurants op en tikken we later weer een nachtclub aan. Bij het eerste restaurantje bestaat de cuisine uit een heerlijk assortiment aan krab, vis, calamaris en ander zeevoer. In de lokale club hebben ze ook een interessant assortiment, doch ietwat prijzig, al zijn de drankjes niet duur.

De balans opmaken

Al met al is het een zeer actieve vakantie geweest in Kenia met bootje varen, fietsen, hiken, rotsklimmen, motorrijden, pols gymnastiek, windsurfen, duiken, snorkelen, wandelen en voetballen.
We spotten giraffen, zebra’s, impala’s, blauwaapjes, bavianen, wildebeests, waterbuffels, nijlpaarden (ja, échte), olifanten, flamingo’s, pelikanen en overig ongeïdentificeerd gevogelte, een grote verscheidenheid aan vissen, geiten, Hollandse én lokale koeien, kippen, struisvogels, nyala’s en woestijnvossen.

Een geslaagde reis dus: we zien elkaar over 5 jaar weer!

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Tofo: Het Paradijs In Mozambique

Oeganda: 5 off the beaten track activiteiten bij de nijl