• Booming cities

    De grote, drukke steden zo snel mogelijk ontvluchten? Onzin! Nergens anders dan in een Afrikaanse hoofdstad vind je zoveel verschillende mensen en culturen bij elkaar. Af en toe gekke situaties gegarandeerd! Natuurlijk laat je je dan niet rondrijden in een busje met A/C en geblindeerde ramen. Do as the locals do, en beleef de stad zoals het hoort: door het drukke verkeer scheurend achterop de motor, of hangend uit een Matatu. Ontdek de booming cities!

    Krijg reisadvies op maat

In de stad, dáár gebeurt het!

Waar veel reizigers aankomen in een Afrikaanse hoofdstad denken ze maar één ding: zo snel mogelijk door, want het zou er niet veilig zijn, en wat heb je er verder te zoeken? Nou, genoeg! Van Nairobi tot Maputo of Addis Ababa tot Kampala: wij zijn fan. Juist aan het begin van je lustrumreis met gestrekt been erin, want nergens komen zoveel gezichten van een land bijeen als in de hoofdstad!

Zuid-Afrika
Marokko
Oeganda
Mozambique
Namibië
Ethiopië

Matatu city tour in Nairobi

Nairobi is een geweldige stad die bol staat van de tegenstellingen; enerzijds heb je hier heel veel ambassades, NGO’s, multinationals en dus een hoop expats waardoor je hier een hoop moderne clubs en restaurants hebt, en aan de andere kant heb je de minder welvarende buurten met hutje-mutje barretjes waar de locals Tuskers kunt drinken en nyama choma (geit) eten. De manier bij uitstek om je hier door de stad te vervoeren is de matatu: een gepimpte bus die hier als OV wordt gebruikt. Beeld je alles wat Xzibit bij Pimp My Ride heeft gedaan in, en vermenigvuldig dat met 10: belachelijke spoilers, uitlaten die nergens op zitten aangesloten, televisieschermen aan de buitenkant, een dikke geluidsinstallatie, noem maar op. Hiermee rijd je met je club, dispuut of bestuur de stad door en dompel je jezelf meteen volledig onder in deze bruisende, Afrikaanse hoofdstad. ‘s Avonds lekker uit eten en dansen in een van de vette clubs die Nairobi rijk is!

Boda boda tour in Kampala

Het verkeer in veel Afrikaanse steden staat vaak muurvast – daarom is de motor (‘boda boda’) the way to go! Dus hoe gaan jullie Kampala bekijken? Juist! Helm op, en laat je meevoeren door deze fascinerende stad. Buiten dat het verkeer al een ervaring op zich is, zie je tijdens de boda boda tour ook heel veel van de stad. In Kampala zijn genoeg bezienswaardigheden om de hele dag mee te vullen. Een voorbeeld is de gigantische moskee, Old Kampala Mosque (in een overwegend christelijk land) die Khadaffi heeft betaald. Het uitzicht van de minaret is waan-zin-nig! Daarnaast is er het stadcentrum met de Parliament Avenue, een plek voor met een gevarieerd aanbod aan architectuur met onder meer het Parliament Building en the White House. Ook interessant zijn de Kasubi Tombs, rijd met de boda langs een van de lokale markten, maar wat jullie ook doen: sluit de tour af bij een bar met uitzicht op het wespennest dat Taxi Park heet. Je pilsje heeft nog nooit zo lekker gesmaakt!

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Met tuk-tuk’s door Maputo

De hoofdstad van Mozambique ligt direct aan zee, en het is er eigenlijk altijd tropisch warm. Een groot deel van Maputo heeft nog een echte koloniale look: mooie, grote oude gebouwen, veel groen, brede lanen, standbeelden en artefacten van de onafhankelijkheidsstrijd. De stad staat bol van historie, heeft een strand maar vooral ook genoeg barren en restaurants om jezelf een poosje te vermaken. Wat je alleen echt niet mag overslaan: een city tour! Dit kan op verschillende manieren, met de tuk-tuk is absoluut het leukste. Rijd van de oudste achterbuurt Mafalala tot het historische downtown met onder andere een immens groot standbeeld van de eerste president, Samora Machel, en de lokale vismarkt waar je versgevangen vis kunt kopen (en laten bereiden!) voor een appel en een ei. Ondertussen rijden jullie over straten met namen als Mao Tse Tung Avenue. Van alle oude architectuur is het treinstation misschien wel het meest imposant! Eindig bij (volgens velen) de chillste plek van Maputo, Dhow. Dit is DE plek voor sundowners!

Urban Johannesburg

Ontdek de upcoming financial capital van Zuid-Afrika streetwise op een skateboard! Met skate guide Ayanda (zijn motto: “anyone can skate”) ontdekken jullie Joburg’s City Centre als locals en leren jullie meer over de indrukwekkende street art en de geschiedenis van de intense geschiedenis van Jozi en Zuid-Afrika. Soweto mag je eigenlijk ook niet overslaan, erg mooi om dit al fietsend te doen, beklim de hoogste toren van Afrika, het Carlton Centre, voor een waanzinnig uitzicht of spring met een elastiek aan je enkels van de Orlando Towers (voormalige koeltorens van een energiefabriek). Na een paar uur fietsen of skaten verplaats je je naar een biertuin bij Ubuntu Kraal Brewery, ga naar een soepele rooftop bar in de hipsterwijk Maboneng, de kunstzinnige buurt Braamfontein voor de oudste bar van Jozi of naar student district Melville om met tuktuk’s rond te rijden van een goede braai naar een dikke party!

Anderen gingen jullie voor!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!