Cultuur Snuiven

Inheemse stammen, historische steden en het koloniale verleden: Afrika heeft een enorme diversiteit aan cultuur. Denk aan de felgekleurde kleding, te gekke muziek en crazy Afrikaanse dansmoves. Daar kunnen wij Nederlanders nog iets van leren. Genoeg cultuur te snuiven dus in het Afrikaanse continent. Uiteraard onder het genot van een ijskoude Tusker, Nile Special of Castle.

Krijg reisadvies op maat

Afrika heeft een enorme diversiteit aan cultuur.

Ethiopië
Marokko
Kenia
Rwanda
Tanzania
Namibië

INHEEMSE STAMMEN

Tribal Trek

Niet voor pussy’s: het kost je zo’n 3 tot 5 dagen zweten en vloeken om de Loita Hills door te komen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen: je bent natuurlijk met je club/dispuut/bestuur, maar ook een aantal Maasai warriors, geiten en ezels zullen je vergezellen om al je shit te dragen. ‘s Avonds bij het kampvuur, wanneer je een stuk geit naar binnen probeert te werken, zullen je nieuwe Maasai vrienden het ene na het andere heldhaftige verhaal vertellen, helemaal mooi! Slapen doe je onder de sterrenhemel, terwijl de Maasai warriors jullie tentenkamp met speren beschermen tegen rondlopend wild. Deze trek is zeker niet voor watjes, maar al wandelend door de indrukwekkende natuur inclusief een dikke zwanus en stoffige zweetsnor weet je het zeker: dit is verbroedering ten top!

Verblijf in Tom’s Homestay

Een beetje primitiviteit tijdens de lustrumreis kan geen kwaad. Op een afgezonderd eilandje in Lake Bunyonyi, Oeganda, vind je Tom’s Homestay waar een echte back to basic ervaring op je staat te wachten. Neem een powerbank mee en douche nog even goed voor vertrek, want hier hebben ze geen elektriciteit of stromend water. Een grote portie mannelijkheid (ja, ook bij chicks) komt naar boven wanneer je het diner gaat voorbereiden. ‘s Avonds eet je namelijk Nyama Choma – geit van de bbq – die je eerst zelf aan ‘n eind mag brengen.

Ook de tocht naar Tom’s Homestay toe is al een ervaring op zich. Met je logeertasje in de kayak peddel je over het meer en kom je langs wat interessante spots. Zo kun je Punishment Island bekijken, waar vroeger zwangere ongetrouwde vrouwen werden achtergelaten om te sterven. Ga langs bij een basisschool om wat echte Oegandese cultuur te snuiven of bezoek Sharp’s Island; hier woonde vroeger een Engelse missionaris.

AFRIKAANSE CITYSAFARI’S

Nai Nami Tour Nairobi

Een bijzondere ervaring is de Nai Nami tour door het central business district (CBD) van Nairobi. Kissmart, Donga en Cheddaz uit Mathare (de op een na grootste slum van Kenia) nemen je 3 uur lang mee op pad door hun stad. Deze 3 gasten hadden een aantal jaar geleden nog een totaal ander leven: door te dealen, stelen en smokkelen konden ze overleven. Al wandelend door de wijk waar ze vroeger mensen beroofden, vertellen ze je nu hun schokkende levensverhalen, shocking! Verder zit er ook nog een heel mooi idee achter deze tour: Kissmart, Donga en Cheddaz proberen hiermee kansarme jongeren uit sloppenwijken ook weer te helpen. Bizar, boeiend en bijzonder!

Kampala bodasafari

Achterop de boda boda zigzag je behendig om alle toeterende auto’s heen en ontdek je alle markten, kerken, moskeeën en tempels die de stad rijk is. Cultuur in overvloed! Je snuift de geschiedenis en diversiteit van de Oegandese hoofdstad op en geniet met volle teugen. Deze stad is chaotisch en hectisch, maar bovenal heel bruisend. Het nachtleven leent zich dan ook perfect voor wat vermenging in de cultuur. Ontdek alle hotspots en sluit de tour af met een ijskoude Nile Special. Een dag zonder pils, is een dag niet geleefd.

Wandeltour Mombasa

Veel mensen slaan Mombasa zo snel als ze kunnen over. Maar ben je er toevallig en heb je nog energie en tijd om toch even de stad in te duiken? Doe het! Charlie heeft een wandelroute ontwikkeld die langs alle highlights van de stad gaat. Zie de Tusks, Uhuruu gardens (met duizenden vleermuizen in de bomen!), Shree Cutch Satsang Swaminarayan Temple (10 punten voor het goed uitspreken hiervan) en diverse markten. We hebben de route voor je uitgestippeld op Google Maps, wel zo handig natuurlijk. Veel plezier!

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

HISTORISCHE HOOGSTANDJES

Bezoek Robbeneiland

Na wat feestjes in Kaapstad en een X aantal Black Labels verder, wordt het tijd om je te verdiepen in de rijke historie van Zuid-Afrika. Misschien niet direct heel off the beaten track, maar een tour naar Robbeneiland is zeker heel interessant. Hét bekende eiland waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten en waar je ook nog een oude bekende van hem tegenkomt: de tour in de gevangenis wordt namelijk gegeven door een ex-gevangene die samen met Mandela heeft vastgezeten, impressive!

Robbeneiland: het is een kaal, dof en winderig eilandje voor de kust van Kaapstad. Na een tour over het eiland met heul veel uitleg word je naar het gevangeniscomplex gebracht.  De gids, die vaak al redelijk op leeftijd is, leid je hier rond en heeft jarenlang vastgezeten op dit eenzame eiland. Je wordt door vertrekken, kamers en gangen van de gevangenis geleid en neemt ook een kijkje in Mandela’s cel. Een van de gidsen aan het woord: “Het doet nog steeds pijn als ik mijn verhalen deel met bezoekers, maar mensen moeten die verhalen horen, men moet de Apartheid begrijpen. Men moet weten hoe gruwelijk het was om gevangene te zijn op Robbeneiland. Ik hoop de toekomst beter te maken, door mensen de geschiedenis te laten begrijpen.” Dus wil je iets meer dan alleen maar pilsen en party’s tijdens je lustrumreis in Zuid-Afrika? Neem dan zeker een bezoekje aan dit bijzondere eiland!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!