Cultuur Snuiven

Inheemse stammen, historische steden en het koloniale verleden: Afrika heeft een enorme diversiteit aan cultuur. Denk aan de felgekleurde kleding, te gekke muziek en crazy Afrikaanse dansmoves. Daar kunnen wij Nederlanders nog iets van leren. Genoeg cultuur te snuiven dus in het Afrikaanse continent. Uiteraard onder het genot van een ijskoude Tusker, Nile Special of Castle.

Krijg reisadvies op maat

Inheemse stammen

Tribal Trek

Dit is niet voor pussy’s! Het kost je zo’n 3 tot 5 dagen zweten en vloeken om de Loita Hills door te komen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen: je bent natuurlijk met je club/dispuut/bestuur, maar ook een aantal Maasai warriors, geiten en ezels om al je shit te dragen. ‘s Avonds bij het kampvuur, wanneer je een stuk geit naar binnen probeert te werken, zullen je nieuwe Maasai vrienden het ene na het andere heldhaftige verhaal vertellen, helemaal mooi! Slapen doe je onder de sterrenhemel, terwijl de Maasai warriors jullie tentenkamp met speren beschermen tegen rondlopend wild. Deze trek is zeker niet voor watjes, maar al wandelend door de indrukwekkende natuur inclusief een dikke zwanus en stoffige zweetsnor weet je het zeker: dit is verbroedering ten top!

Tom’s Homestay

Houd jij van cultuur, natuur en actief zijn?! Dan is dit de perfecte cultuursnuif-experience voor jou! In Uganda ligt Lake Bunyonyi waar je op een eilandje Tom’s Homestay vindt. Een coole back-to-basic ervaring staat je hier te wachten, zonder elektriciteit of stromend water. Echt een afgezonderd eilandje wat al generaties eigendom is van Tom z’n familie. ’s Avonds eet je Nyama Choma (geit van de BBQ). Deze geit mag je uiteraard zelf aan z’n eind brengen voor de reallife back-to-basic experience!

Om bij Tom’s Homestay te komen peddel je met je kayak over het meer. Naast Tom’s Homestay kom je langs Punishment Island, waar vroeger zwangere ongetrouwde vrouwen werden achtergelaten om te sterven. Je kunt een basisschool bezoeken (waarvoor je eerst de berg moet beklimmen) en ook Sharp’s island wordt bezocht waar vroeger een oud Engelse missionaris heeft gewoond.

Dus lekker peddelen en al deinzend op het water de Ugandese cultuur in je opsnuiven. Af en toe de beentjes strekken tijdens een chille hike en uiteraard heerlijke geit van de braai. Helemaal leuk!

Afrikaanse citysafari’s

Kampala bodasafari

Achterop de boda boda zigzag je behendig om alle toeterende auto’s heen en ontdek je alle markten, kerken, moskeeën en tempels die de stad rijk is. Cultuur in overvloed! Je snuift de geschiedenis en diversiteit van de Oegandese hoofdstad op en geniet met volle teugen. Deze stad is chaotisch en hectisch, maar bovenal heel bruisend. Het nachtleven leent zich dan ook perfect voor wat vermenging in de cultuur. Ontdek alle hotspots en sluit de tour af met een ijskoude Nile Special. Een dag zonder pils, is een dag niet geleefd.

Nai Nami Tour Nairobi

Een bijzondere ervaring is de Nai Nami tour door het central business district (CBD) van Nairobi. Kissmart, Donga en Cheddaz uit Mathare (de op een na grootste slum van Kenia) nemen je 3 uur lang mee op pad door hun stad. Deze 3 gasten hadden een aantal jaar geleden nog een totaal ander leven: door te dealen, stelen en smokkelen konden ze overleven. Al wandelend door de wijk waar ze vroeger mensen beroofden, vertellen ze je nu hun schokkende levensverhalen, shocking! Verder zit er ook nog een heel mooi idee achter deze tour: Kissmart, Donga en Cheddaz proberen hiermee kansarme jongeren uit sloppenwijken ook weer te helpen. Bizar, boeiend en bijzonder!

Wandeltour Mombasa

Veel mensen slaan Mombasa zo snel als ze kunnen over. Maar ben je er toevallig en heb je nog energie en tijd om toch even de stad in te duiken? Doe het! Charlie heeft een wandelroute ontwikkeld die langs alle highlights van de stad gaat. Zie de Tusks, Uhuruu gardens (met duizenden vleermuizen in de bomen!), Shree Cutch Satsang Swaminarayan Temple (10 punten voor het goed uitspreken hiervan) en diverse markten. We hebben de route voor je uitgestippeld op Google Maps, wel zo handig natuurlijk. Veel plezier!

Historische hoogstandjes

Robbeneiland

Na een aantal dagen de nachten doorgehaald te hebben en velen Black Labels naar binnen te hebben gegoten, kan het goed voelen om je (onder het genot van een pilsje) te verdiepen in de rijke historie van Zuid-Afrika. Misschien niet echt off-the-beaten-track, maar zeker wel boeiend is een tour naar Robbeneiland. Iedereen kent Nelson Mandela. Wanneer je dan ook een tour krijgt van een ex-gevangene die samen met Mandela heeft vastgezeten is het extra impressive.

Robbeneiland, het is een kaal, dof en winderig eilandje voor de kust van Kaapstad. Wanneer je van de ferry-boot afstapt word je in verschillende groepen verdeeld en neem je plaats in de bus. Na een tour over het eiland met heel wat uitleg word je naar het gevangeniscomplex gebracht. Je wordt door een gids, die vaak al redelijk op leeftijd is, rondgeleid en je beseft je dat hij jaren vastgezeten heeft op dit eenzame eiland. Je wordt door vertrekken, kamers en gangen van de gevangenis geleid en neemt ook een kijkje in Mandela’s cel. Een van de gidsen aan het woord: “Het doet nog steeds pijn als ik mijn verhalen deel met bezoekers, maar mensen moeten die verhalen horen, men moet de Apartheid begrijpen. Men moet weten hoe gruwelijk het was om gevangene te zijn op Robbeneiland. Ik hoop de toekomst beter te maken, door mensen de geschiedenis te laten begrijpen.” Iets meer dan alleen maar pilzen en chillen op je lustrumreis? Verrijk je verblijf met een bezoekje aan dit bijzondere eilandje.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344