DANSEN & SJANSEN

Schurende, ronde billen waar je kijkt, vette beats van hippe dreadheads en onwijs veel booze! Dát is hoe ze in Afrika dansen en sjansen, oftewel twerken, daggeren en schuren. Nergens anders kun je zo goed uit je plaat gaan als in het Afrikaanse nachtleven. Perfect voor jouw lustrumreis dus. Lees hier alles over onze unieke feesten en festivals die je, geloof ons, écht niet wilt missen.

Krijg reisadvies op maat

Als je dacht dat je in Afrika niet kan feesten, heb je het mis. Goed mis!

Van luxe clubs waar het zien en gezien worden is, tot aan lokale pubs met gezellige Afrikaanse muziek. Klaar om te feesten? Pak er een koude Tusker bij, schud die billen los en dompel je volledig onder in het bruisende Afrikaanse uitgaansleven. Weten waar je het beste kunt feesten?

Oeganda
Mozambique
Kenia
Zuid-Afrika
Tanzania
Marokko

Party Matatu in Nairobi

Nog half (slaap)dronken stap je het vliegtuig uit en sta je in het hart van Kenia: Nairobi! Voor jullie staat een zwaar gepimpte bus klaar waar Xzibit van Pimp My Ride jaloers op zou zijn. Kenianen kennen geen degelijke stadsbussen, maar worden dagelijks in discobussen (genaamd Matatu’s) naar hun werk gereden. Voorzien van een dikke laag graffiti, een booming muziekinstallatie, partyverlichting en meerdere televisieschermen is dit het perfecte vervoermiddel om al feestend de drukke stad te verkennen. Met je meest fancy kleedje aan, een aantal Tuskers achter de kiezen en alle indrukken van de stad begint je maag te knorren. Tijd voor een echt Keniaans maal: Nyama Choma (geit). Nadat je langs de weg bij een pauper barretje je heerlijke geit hebt verorberd en je cultuurcravings verzadigd zijn, is het tijd om je, al lichtelijk aangeschoten, te mengen tussen de Afrikaanse swingende matako’s (booties) in de vetste clubs van de stad!

AfrikaBurn – Zuid Afrika

Eind april (27 april – 3 mei 2020)

“Stolen from Africa… brought to America” – Aldus Bob Marley in Buffalo Soldier. Echter draaien we het dit keer om, stolen from America and brought to Africa. And they did a really good job!

Altijd al naar Burning Man gewild? Wij hebben iets beters voor je in petto… AfrikaBurn! Dit is het Afrikaanse kleine zusje van het Amerikaanse Burning Man festival, maar zeker net zo leuk. Een gemeenschap van vrijwilligers fabriceren jaarlijks 7 dagen lang een tijdelijke kunststad in de Karoo Tankwa waarbij duizenden mensen hun eigen magische wereld creëren. Het motto ‘sharing is caring’ wordt veelvuldig nageleefd en geld is dus een overbodig middel. Het festival ligt midden in de natuur. Helemaal back to basic dus en alles draait om de ervaring. Niet voor niets wordt op de website vermeld dat AfrikaBurn geen festival is, maar “een tijdelijke wereld die gecreëerd wordt door mensen”. Voor de mensen die er zijn geweest is uitleg niet nodig, voor degenen die er niet zijn geweest is uitleg niet mogelijk, aldus de organisatie. Gaan dus!

Nyege Nyege – Oeganda

Begin september

Aan de oevers van de Nijl ligt het stadje Jinja waar jaarlijks 4 dagen lang het festivalpareltje Nyege Nyege wordt gehouden. Rauw, gek, onverwacht en spontaan zijn de woorden die vaak worden gebruikt om deze festivalvibe te beschrijven.

Nyege Nyege is een vertaling uit het Lugandan (Taal van de regio Kampala in Oeganda) en betekend: “De onweerstaanbare drang om te dansen.”. In Kenia heeft het een iets spannendere betekenis, namelijk ‘horny, horny’. Tijd dus om die danspatta’s uit de backpack te trekken en te grooven op de onweerstaanbare Afrikaanse muziek.

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Kilifi New Year – Kenia

30 december – 2 januari

Zon, zee, strand, Tuskers en een te gekke mengelmoes aan muziek, dans, kunst en creativiteit… Geen betere manier om oud en nieuw te vieren tijdens de lustrumreis met je club of dispuut.

Kilifi New Year Festival is een driedaags muziekfestival met een explosie aan Afrikaans electronic, indi en dub-reggae. Naast de te gekke vibes is Kilifi New Year ook nog eens eco-friendly en duurzaam. Overal staan er eco-douches en eco-toiletten. Met een overvloed aan muziek, kunst, dans en creativiteit is dit de perfecte plek om het nieuwe jaar in te luiden!

Oktoberfest – Namibië

Eind oktober

Houd jij van bier, maar ook van zon?! Dan hebben wij de juiste oplossing voor je: het Oktoberfest in Namibië! Heh, Oktoberfest in Afrika? Jazeker! Jááren geleden hebben vele Duitsers zich gevestigd in Namibië en besloten het Oktoberfest niet te willen missen. Zij namen dit geweldige zuipfestijn mee naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië, en maken er nog steeds ieder jaar een groot festijn van. Helaas duurt het Oktoberfest in Namibië niet zo lang als in München, namelijk maar 2 dagen. Maar dit maakt het meer dan perfect om het onderdeel te maken van je lustrumreis door Namibië, Zuid-Afrika of Botswana!

Bushfire Festival – Swaziland

Eind mei

Het Bushfire Festival is meer dan een festival, het is een levend, ademend ecosysteem diepgeworteld in Afrikaanse bodem, maar toch inclusief en gastvrij voor gasten van over de hele wereld. Jaarlijks komen er meer dan 26.000 bezoekers (uit 60 verschillende landen!) op dit festival af voor een energiek en opbeurend weekend. Bushfire zet de muziek en kunst van Afrika in het zonnetje en maakt het toegankelijk voor alles en iedereen!

Dit festival is bekroond tot “African Responsible Tourism Awards” en geprezen door CNN als een van de “7 Afrikaanse muziekfestivals die je echt moet zien”. De winst van het festival wordt gestoken in het ondersteunen van lokale liefdadigheidsinstellingen. Helemaal CSR, zoals wij bij Charlie’s zouden zeggen. Dus, wil jij en een mega vette ervaring en sociaal verantwoord bezig zijn?! Dan is dit het perfecte festival om te combineren tijdens je lustrumreis door bijvoorbeeld Zuid-Afrika!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!