Hiking

Tijd om de bergschoenen uit de kast te pakken! De veelzijdige landschappen van het Afrikaanse continent zijn gevuld met de mooiste heuvels en bergen. Deze bieden de mogelijkheid om met veel afleiding van de uitzichten onderweg, de nodige studenten-kilootjes kwijt te raken. Een halve, hele of meerdere dag(en) hiken… Hoe dan ook, afzien verbroedert!

Krijg reisadvies op maat

Klimmen, Klauteren.. What a view!

Jullie zijn al even onderweg. Onder je voeten gaat de grond steiler omhoog, je zweet je inmiddels kapot, dus je bent blij met de schaduw die je vindt onder steeds dichtere bebossing. Hoewel het daardoor aangenamer wordt, is dit wel de fase waar de zwakkeren onder jullie beginnen te klagen en de frequentie aan pauzes toeneemt. Langzaamaan komen jullie steeds dichter bij de top en dan zie je het ineens lichter worden. Het dak aan bomen boven jullie hoofd verdwijnt en de zon komt jullie tegemoet. Een laatste stukje klauteren over de rotsen… en dan is de finish bereikt! Het gevloek, het gezweet en de blaren zijn onmiddellijk vergeten: What a view!

Madagascar
Oeganda
Kenia
Rwanda
Zuid-Afrika
Tanzania

Maasai Tribal Trek

Jullie laten de bewoonde wereld achter je. Vanaf hier is het nog zo’n twee uur rijden richting de Loita Hills, het gebied waar de Maasai-oudste Robert en zijn familie wonen. Jullie zijn omringd door groene heuvels en rijden over wegen die soms wat te wensen over laten. Jullie hebben het startpunt van de trekking bereikt en gaan nu te voet verder. No worries, een horde ezels onder begeleiding van Maasai krijgers zal ervoor zorgen dat jullie camping gear ook mee komt. Met slechts een kleine rugzak achterop, zullen jullie de komende dagen door heuvels, dichte bush en droge savannes hiken. De eerste campsite vinden jullie de eerste dag hiken al na zo’n 1,5 uur, maar op een volle hike dag zijn jullie blij na 6 uur hiken in de meegenomen kampeerstoeltjes neer te kunnen strijken. Geit eigenhandig slachten en laten braden rondom het eigen gecreëerde kampvuur, met een glaasje whisky in de hand. De private chef die met jullie mee is zorgt voor de nodige brandstof gedurende dag. Tijd voor ontspanning. De Maasai delen graag verhalen met jullie hoe zij bijvoorbeeld hun eerste leeuw hebben vermoord… Jullie begeven je in waanzinnige natuur ver weg van de bewoonde wereld, met bijzonder gezelschap van de Maasai en je beste maten. Deze hike kunnen jullie over 3 dagen of 4 dagen uitspreiden. Dit is avontuur!

Overnight hiking

Het Afrikaanse continent is rijk aan heuvels, vulkanen en bergen waarvan de toppen de meest Insta-waardige uitzichten vormen. Daar gooien wij nog een natuurlijk filtertje bovenop! Overnacht op de berg en kruip de volgende ochtend je tentje uit voor de meest waanzinnige sunrise. 

Inmiddels hebben we heel wat mooie hikes uitgestippeld die jullie in een paar uurtjes naar boven brengen. Voor wat meer uitdaging kun je denken aan meerdaagse hikes waar je echt de hoogte in gaat. Denk aan de machtige Kilimanjaro of een Mount Kenya en Mount Elgon waar je minstens 4 dagen voor moet uittrekken. Vinden jullie dit te veel van het goede, beklim dan in een, twee of drie dagen het imposante Usambara gebergte of Mount Logido in Tanzania, Mount Ololokwe of Mount Suswa in Kenia of ontdek de verstopte watervallen in de groene heuvels van Swaziland. 

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Day hikes

Liever lui dan moe? Er zijn genoeg mooie plekjes waar je slechts een halve dag voor uit hoeft te trekken. Loop in een dag naar boven, lunch op de top en kom dan weer naar beneden. Met name in Kenia hebben we een handje vol bergen die jullie in een dagdeel zouden kunnen beklimmen. Denk aan de inactieve vulkanen Mount Longonot en Mount Suswa, of kies een van de toppen uit in de Zuidelijk gelegen Taita Hills zoals Mount Kasigau. Na jullie pauze op de top, worden jullie knieën en bovenbenen op de proef gesteld en is het tijd om af te dalen. Altijd fijn te horen dat iedereen weer praatjes heeft, terwijl er tijdens het laatste stuk naar de top niet veel meer hoorbaar was dan wat krakende takken en bladeren. Onderaan de berg kijken jullie nog even achterom… yes, die berg is in da pocket!

Voor een mooie hike hoef je niet altijd de hoogte in. Zo kun je met zwembroek of bikini onder de arm een walking tour doen tussen de Crater Lakes in Oeganda. Onderbreek je hiken met een verfrissende plons in een van de meren. Lang niet gek, toch?!

Anderen gingen jullie voor!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!