Safari & Wildlife

Safarihoedje op, afritsbroek aan, verrekijker om de nek, en waarom ook niet… een koud pilske in de hand. Wat kan het leven toch heerlijk relaxed zijn. Op dit waanzinnige continent kom je oog in oog te staan met de mooiste, gevaarlijkste, snelste en grootste op het land levende dieren. Daarnaast reikt het dierenrijk verder dan de kustlijn en valt er ook genoeg te ontdekken in de Afrikaanse wateren. Wij zijn er voor jullie om de experience juist zó te creëren dat jullie zoveel mogelijk en op de vetste manieren wildlife kunnen afvinken in jullie Afrika boekje!

Krijg reisadvies op maat

Lekker wildlife spotten!

Waar jullie op het noordelijk halfrond soepel staan te pilsen aan de bar, spreiden op het zuidelijk halfrond de giraffen hun benen ongemakkelijk om met hun lange nekken de waterpoel te bereiken. Het contrast tussen jullie habitat en van deze beesten is enorm en zo overweldigend, dat dit een onbeschrijfelijke indruk op jullie zal maken. Een dergelijke experience met je vrienden, die normaal brallend door het leven gaan, kunnen hier zo maar eens woorden tekort schieten. Wij delen met jullie de mogelijkheid om al het Afrikaanse wildlife op de meest uiteenlopende manieren te spotten: boot-, bus-, fiets-, wandel-, jeep- en motor safari’s, het kan hier allemaal!

Tanzania
Botswana
Kenia
Zuid-Afrika
Namibië
Oeganda

Op reis, op safari

Wanneer je dit machtig mooie continent bezoekt, is op safari gaan natuurlijk een must. Safari betekent ‘reis’ in Kiswahili, wat op dit continent een terechte associatie heeft met het spotten van wildlife. Door heel Afrika is wildlife te vinden, maar de grootste groepen en hoogste diversiteit vind je in Oost- en Zuidelijk Afrika. Hoewel we er niet aan twijfelen dat jullie je tijdens een langere rit wel vermaken met elkaar, is het een fijne bonus dat er onderweg genoeg andere afleiding is. Je hoeft immers niet altijd een national park te betreden om omringt te worden door een familie bavianen of een horde giraffes. Vanzelfsprekend zijn de nationale parken en reservaten er niet voor niets. Dit zijn de plekken waar je de grootste kans hebt om wild in groten getale te bewonderen, aangezien de dieren hier beschermd kunnen leven. Ook hier nemen we jullie dan ook graag mee naartoe om de Big Five te spotten! Weet jij welke dieren de Big Five vormen en waarom juist deze dieren zo genoemd worden?

Game drive

Waarschijnlijk denk je bij een safari aan een rit in een voertuig met welgeteld 4 wielen. Heel goed smartie pants, moeilijker dan dat wordt het niet. Dit kan bijvoorbeeld een busje met verhoogd open dak zijn (safari van), een stoere jeep of Landcruiser, of een overland truck. De driver die jullie vergezelt tijdens jullie reis heeft vaak zelf al behoorlijk wat kennis over het landschap en mag zichzelf best gids noemen. Dit zal de beste man nog doen naast de rol van dj, zodat jullie kunnen chillen op de nodige Afrikaanse hitjes. Bij zonsopkomst, als de meeste dieren actief zijn, gaan jullie op pad en worden jullie in je veilige stalen kooi benaderd door leeuwen, olifanten, neushoorns en ander wildlife. Gaan jullie voor een full day game drive, dan zal jullie gids jullie meenemen naar een mooie picknickplek voor de lunch. In de loop van de middag is het vervolgens goed vertoeven vanuit jullie aangename stoeltjes, met een rosé of pils in de ene hand en je camera in de andere hand. Ook nadat de zon onder is en een aantal natuurlijke jagers weer op pad gaan, kunnen jullie op night game drive gaan. Hier mag je een extra hoog adrenalinepeil verwachten!

MEER WETEN, OF EEN REISVOORSTEL AANVRAGEN? VRAAG HET AAN  ONZE AFRIKA-EXPERTS.

Into the great wide open

Naast de ‘standaard’ game drive, zijn er nog veel meer manieren om op safari te gaan. De vetste manier is misschien wel op de motor, al cruisend over de savannes en slalommend om de giraffen, impala’s en kraanvogels heen. Lees hier vooral verder hoe je Afrika op de motor kunt beleven.

Een andere unieke ervaring is om op de fiets Hell’s Gate National Park in Kenia door te steken, een van de weinige parken in Oost-Afrika waar dit mogelijk is! Af en toe een verplichte stop voor een real-life zebra(pad), zodat je de kuddes wilde dieren de weg over kan laten steken. Zijn jullie liever lui dan moe, stap dan vooral aan boord voor een boat safari waarmee jullie langs de oevers vol met hippo’s en flamingo’s varen. Lekker rozig worden in het middagzonnetje, met een biertje in de hand, al dobberend over Lake Oloiden of Lake Naivasha in Kenia, of Kazinga Channel in Oeganda. Een van de meest relaxte safari’s die wij ons kunnen bedenken! 

Tot slot kun je op sommige plekken zelfs de benenwagen nemen. Wie strikt z’n sjaaltje weer om en laat zijn of haar inner scout (weer) naar buiten komen?! Vind al spoorzoekend de verstopplekjes van stokstaartjes, struisvogels en luipaarden. Het avontuur kan altijd nog groter, dus duik vooral de regenwouden in voor een chimp- of gorilla trekking! Geen zorgen, er zal altijd een ranger meegaan om jullie te beschermen. Safari nyema!

Anderen gingen jullie voor!

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!