Uitgaan in Afrika: zó ziet dat eruit!

Denk jij dat uitgaan en feesten niet zo'n big deal is in Afrika? Dan sla je de plank goed mis. Als het op feesten aankomt, zijn de locals absolute pro's. Eenmaal ondergedompeld in het bruisende nachtleven van Afrika, word je omringd door dansende derrières en heerlijke afrobeats. Vergeet stijve harken die aan de bar hangen, hier is het dansen tot je erbij neervalt. En over personal space gesproken? Die bestaat hier niet!

Afrobeats en losse heupen: Dansen is een kunst in Afrika!

Tijd om jouw Nederlandse danspassen en geleerde TikTok dansjes een Afrikaanse boost te geven! Overal waar je kijkt, zie je mensen met de heupen schudden, twerken of daggeren; Afrikanen hebben het dansen tot een kunst verheven. Kijk, leer en doe het dan zelf. Neem een paar biertjes, laat je heupen draaien en laat zien wat je kunt! Blikken scoren gegarandeerd, en wie weet scoor je zelfs meer dan dat.

Clubs en Pubs in Afrika

Het uitgaansleven op het Afrikaanse continent is net zo divers als de mensen zelf. Aan de ene kant heb je de clubs waar het draait om zien en gezien worden. Aan de andere kant zijn er de gezellige lokale pubs, waar je op plastic stoeltjes kunt neerploffen en lekker kunt kletsen met de locals, terwijl je een halve liter in de hand hebt. Langs de tropische kustlijnen vind je relaxte beachclubs waar je met je voeten in het zand kunt dansen, en vergeet vooral niet de geweldige festivals die het continent te bieden heeft. Voor ieder wat wils dus.

Breng een bezoek aan een lokale pub, waar je op plastic stoeltjes kunt neerploffen en lekker kunt kletsen met de locals terwijl je een halve liter in de hand hebt.

Uitgaan in Nairobi: de busrit van je leven in de party matatu!

Hier in Nairobi ziet het openbaar vervoer er toch nét een tikkeltje anders uit. Vergeet de taxi of de fiets: Nairobi ontdek je met de Matatu, een zwaar gepimpte bus die hier als ov wordt gebruikt. Je komt er maar moeilijk omheen: met zijn felgekleurde tekeningen en dikke beats die eruit komen, valt de Matatu wel op. De Matatu bezit daadwerkelijk alle ingrediënten voor een te gekke party. Elk exemplaar is voorzien van dikke bumpers, sicke spoilers, flitsende verlichting, een gruwelijke muziekinstallatie en ook altijd nog een aantal televisieschermen. Dus: laad die sixpacks Tusker of Whitecap in, trek je feest outfit aan en rijd met je club, dispuut of bestuur de stad door.

Oost-Afrikaanse kroegentocht: de TukTuk pub crawl

Stap in de TukTuk en maak je klaar voor een typische Oost-Afrikaanse kroegentocht. Op deze feestavond, ontdek je het bruisende nachtleven van de regio op een unieke manier. Laat onze ervaren gidsen je meenemen door de kleurrijke straten van Nairobi, Kampala of Dar es Salaam, terwijl je geniet van lokale lekkernijen, drankjes, shots en de beste dansmoves.

Amsterdamse grachten verleden tijd: bootfeestjes op de Indische Oceaan

Als je dacht dat bootfeestjes op de Amsterdamse gracht de shit waren, heb je het mis. Hier dan geen boten met ingebouwde barbeques, maar wel met boxen waar de dikste beats uit knallen voor een perfect bootfeestje. Dans onder de stralende zon op het ritme van de golven en neem af en toe een verfrissende duik in de Indische Oceaan wanneer het dansen je net wat te warm wordt.

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika