GEZOCHT: Lustrumreizen Sales & Business Developer

Ben jij gek op Afrika, reizen én het studentenwereldje?! Begrijp jij wat het verschil is tussen de wensen van een mannenjaarclub die op hun derde lustrumreis gaan, en die van een dispuut van 30 vrouwen op hun eerste lustrumreis? Ben je daarnaast een enthousiast persoon waar iedereen gewoon blij van wordt? En niet onbelangrijk: weet jij het verschil tussen een das en een stropdas? Mooi! Dan moeten we jou hebben!

Wie zijn wij?

Charlie’s Travels is een jonge Nederlandse travel scale-up, gespecialiseerd in tailor-made off the beaten track reizen in Oost- en Zuidelijk Afrika. Tegenwoordig wil niemand meer achteraan sluiten in de toeristentrein – ze willen het echte Afrika ervaren! En hoe vet als jij ze daar straks bij kunt helpen?

Samen met een gepassioneerd team werken en wonen we samen in het Keniaanse Nairobi. Door on the ground te zijn, kunnen we zelf onze routes en experiences ontwikkelen en bieden we unieke (lustrum)reizen aan. De business gaat als een raket, en we groeien alleen maar harder! Met een stijgende vraag naar lustrumreizen in alle soorten en maten, zijn wij op zoek naar een nieuwe Lustrumreizen Consultant voor ons kantoor in Kenia. Maar naast het kantoor in Nairobi hebben we sinds kort ook kantoren in Kampala (Oeganda) en Kaapstad (Zuid-Afrika) – dus wie weet waar jij over een jaar woont en werkt?!

Zo zag de Charlie’s Tribe week eruit!

Wat houdt deze rol als Lustrumreizen sales & business developer in:

Als Lustrumreizen Sales & Business Developer adviseer je jaarclubs, besturen, disputen en andere vriendengroepen bij het in elkaar zetten van een onvergetelijke lustrumreis naar het mooiste continent ter wereld: Afrika.

Een co-creatie, waarbij jij de jaarclub of het dispuut helpt en natuurlijk een beetje de juiste richting in stuurt. En daar komen een vlotte babbel en sales-skills goed van pas! Is dat lastig? Nee! We verkopen namelijk een uniek product. We willen onze reizigers het Afrikaanse continent beter en op een andere manier laten leren kennen, dan je in de reisgids kunt vinden. We gaan voorbij aan de traditionele doorsnee-reis met alleen safari en strand. We laten onze reizigers het authentieke en pure Afrika ervaren. Als jij hier net zo gepassioneerd over bent als wij, dan hebben we aan jou een hele goede!

Daarnaast ben je ook niet bang om je handen uit de mouwen te steken voor andere projecten die op je pad komen. Zie je ergens een kans om een nieuwe bestemming te ontwikkelen? Hoor je iets over een leipe experience die we volgens jou echt moeten gaan aanbieden? Of misschien heb je een waanzinnig idee waarmee je de marketing een knaller van een boost geeft? De collega die wij zoeken is de allrounder die die handschoen oppakt.

team foto
jungle villa nairobi

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra een aanvraag binnenkomt, ga je de reiziger op geheel eigen wijze helpen een reis samen te stellen. Dit doe je door te chatten, WhatsAppen, skypen, bellen, e-mailen… een gezellig proces met de nadruk op informeel contact en ongeremd enthousiasme. Hierbij is het belangrijk dat je een connectie legt met de klant en haarfijn aanvoelt wat voor reis ze willen maken, maar ook dat je ze juist kunt adviseren door je kennis over de verschillende landen en routes. En no worries als je Afrika nog niet zo goed kent: dat zal snel goedkomen! 😉

Je zult van het begin tot het eind van de reis hun persoonlijke consultant zijn. Je verkoopt de lustrumreis, maar je bent samen met de tourleader ook het aanspreekpunt terwijl ze op pad zijn. Ook ga je mogelijk meerdere keren per jaar als tourleader mee op zo’n reis, om met eigen ogen te zien wat Charlie’s Travels’ lustrumreizen nou echt uniek maken.

Wie ben jij?

 • Enthousiast & sociaal
 • Reislustig & avontuurlijk
 • Georganiseerd & gestructureerd
 • Beschikbaar voor minimaal 12 maanden
 • Bekend met de wondere wereld der studentenverenigingen
 • Pré: ervaring in sales
 • Pré: gewoond, gewerkt en/of gestudeerd in het buitenland
 • Pré: kennis van (Oost-) Afrika

Nieuwsgierig naar de andere Charlie’s Angels? Check ze hier!

Wat wij je bieden:

 • Basissalaris, afhankelijk van je Afrika-, Sales- en/of Travel ervaring plus commissie over verkochte reizen
 • Special pass voor de eerste 6 maanden (lees: tijdelijke werkvergunning) en als het goed gaat en we beiden tevreden zijn, krijg je daarna een werkvergunning voor een langere periode
 • Een heel gezellig en hecht team dat in de weekenden ook vaak samen op pad gaat om het prachtige Afrika te verkennen
 • Retourvlucht en visumkosten worden vergoed
 • Je krijgt een kamer en onze masterchef Ruth verzorgt elke werkdag heerlijk eten
  Kortom, de meest avontuurlijke job van Afrika!

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer door je CV en korte motivatie te mailen naar Diederik van Engelen: diederik@charlies-travels.com. Laat vooral de formele sollicitatiebrief achterwege, we willen voornamelijk horen hoe enthousiast je bent en waarom jij denkt dat we jou moeten hebben voor deze functie!

Deadline: reageren kan tot en met zondag 14 juli aanstaande.

Heb je vragen aan je toekomstige collega’s?