Verslag vriendenreis naar Afrika deel 4: golfen in Kenia

De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Kenia! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel vier, waarin ze gaan golfen in Kenia!

De Keniaanse Gentleman’s Club 

Het is warm en drukkend, dus wij dachten dat we in Kenia prima met een t-shirtje een rondje konden gaan golfen – vaste prik tijdens de lustrumreis. Blijkt dit toch een heuse gentleman’s club te zijn. Kraagjes zijn hier verplicht en polo’s te huur; wel met dubieuze vlekken erop…

Golfen in Kenia, aan de Indische Oceaan

Lootjes worden getrokken voor de flightverdeling. Caddy’s worden toegewezen; tegelijk een luxe en bezwarend gevoel. Wel erg relaxed, want de aanwijzingen van de locals blijken doorslaggevend.

De baan is groen en mooi. We zijn de enigen, zover we kunnen zien. We beseffen dat als je een flinke klap met een driver geeft, dat de bal op het strand ligt. Nog een besef: we golfen in Kenia, vlakbij de Indische Oceaan! We kunnen er natuurlijk geen bal van. Maar als een familie bavianen doodgemoedereerd toeschouwer is van een ‘chip-in birdie’, voel je je toch echt de koning van de greens.

Flapje in de broek

Gelukkig komen we ook nog wat lokale golfers tegen. Op de 7e zitten vier oude, grijze kolonisten aan de champagne onder een prieeltje. Nog voor we ze willen begroeten hebben ze ons al becommentarieerd op het flapje van het gehuurde poloshirt dat niet in de broek blijkt te zitten. Natuurlijk herstelt de voorzitster van de Rotary zich snel wanneer ze ziet dat het gaat om een roedel bronstige, knappe jonge heren op mannenvakantie. Snel nodigt ze ons uit voor het volgende ‘Champaign & Swings’-evenementje deze week. Wij kiezen toch liever voor een nachtje daggeren in de Shakatak Disco na een dag golfen in Kenia!

Op de 19e staan kouwe pilsjes en warme club sandwiches te wachten. Alles is top geregeld. Deze golf club heeft het wel begrepen! Een heerlijke sportieve, rustige, groene enclave. Nu weer snel het t-shirtje aan, in de tuk-tuk springen en to the beach! This is Africa. 


Video door Video Bros

(psst, Charlie hier! Wil jij ook met je vrienden of vriendinnen golfen in Afrika? Klik dan hier of start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor me achterlaten via ons contactformulier)

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Wil je ook met je vrienden golfen in Kenia? Check dan onze lustrumreispagina, onze speciale golfsafari page of onze bestemmingspagina voor Kenia. Meer info? Start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier. #travelwithfriends

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!