Verslag vriendenreis naar Afrika deel 2: Safari!

De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Afrika! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel twee!

Boekjesbus vs Pokerbus

De ochtend na het daggeren in Nairobi is het toch wel stilletjes in de twee busjes die ons de stad uit rijden. Raampje open, warme lucht, stoffige snelweg, nieuwe vergezichten. Het ene busje doet aan boekjes lezen en een beetje slapen. De andere bus is al snel omgedoopt tot de Poker Bus; uiteraard gokt men daar wel voor het goede doel. De vriendenreis naar Afrika vliegt voorbij. ’t Is vakantie. Niemand heeft belangrijke afspraken elders…

Oboema Amboseli

Volledig onthaast rijden we de zonsondergang tegemoet in Amboseli National Park. De openingsscène van de Lion King openbaart zich voor onze neus. Het uitgestrekte veld is groen en bezaaid met wildlife. 

Pils & de Kili

Een luie leeuwin ligt naast haar prooi. Tientallen olifanten en nijlpaarden badderen in het uitgestrekte moeras. En werkelijk overal wildebeasts en zebra’s. Mt. Kilimanjaro kijkt toe op de achtergrond. Koud biertje bij de hand en met de beste vrienden in de wagen. Dit moment is op ons netvlies gebrand. En we zijn nog maar net begonnen aan de safari!

Voor het eerst op de motor

De volgende ochtend speelt het weer ons parten. We zien heel veel olifanten in het park, het kleurenpalet is alleen ietsjes grauwer. Toch staan we weer versteld van het uitzicht vanaf de lookout point. Terug bij de luxe lodge kunnen we oefenen met motorrijden – dat hadden we allemaal nog nooit gedaan. Voorzichtig leren we de motoren kennen. Het lijkt alsof we toch allemaal heel nette vaders en bijna-veertigers zijn. Of gewoon hele laffe gasten…

 
Video door Video Bros

Juichend door de greppels

Het weer bepaalt dat de motorsafari wordt ingeruild voor een heel ontspannen middag en avond in de heerlijke lodge. Goede bar, lekker eten. De volgende ochtend zitten we alsnog vol goede moed op de motor. We crossen achter onze Maasai-krijger aan. Die zag al snel dat het goed zat, dus voor we het wisten crossten we juichend door de greppels.

Full throttle motorsafari

De regen heeft een stevig pad voor ons achtergelaten, met uitdagende ditches tussendoor. Het is nog steeds een challenge om te schakelen zonder de motor te laten afslaan. Hoe harder we gaan, hoe cooler we ons voelen. Zonnetje op de glimmende helm en zo achter de giraffes, olifanten, struisvogels en gazelles aan – alles op gepaste afstand hoor.

Op je eigen motor kalmpjes meerijden met een gezinnetje olifanten geeft wel voer tot napraten – nogal een understatement! Dit was adembenemend.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Wil je ook met je vriend(inn)en op vriendenreis naar Afrika? Check dan onze lustrumreispagina, onze bestemmingspagina voor Kenia of start meteen een chat! Je kunt ook een bericht voor Charlie achterlaten via ons contactformulier. #travelwithfriends

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!