• VERSLAG VRIENDENREIS NAAR AFRIKA DEEL 5: DIANI BEACH

    De heren van JC Oboema gingen onlangs met Charlie’s Travels op vriendenreis naar Kenia! Hun multimediale verslag is terug te vinden op onze blog-pagina en is onderverdeeld in vijf hoofdstukken: Nairobi, Safari, Mount Kasigau, Golf en Diani Beach! Alle hoofdstukken hebben een bijbehorende experience video, geschoten door Bas Govaarts. Hier lees je deel vijf!

AFGESCHREVEN VEERPONT

Na het beklimmen van Mt. Kasigau en na het golfen in de brandende zon hebben de heren wel wat ontspanning verdiend. Hop, de bus in dus, voor een rit van een paar uurtjes richting de kust van Diani Beach! Eerst rijden we naar Mombasa waar we via een afgeschreven veerpont verder naar het zouden rijden tot we in Diani zijn. De kust hier staat bekend om z’n prachtige, met palmbomen omgeven, witte stranden. Best lekker om hier een paar dagen bij te komen!

DIANI BEACH + APEN IN BIDI BADU

We verblijven in het Bidi Badu beach resort waar we een villa delen met een groep apen. Aan het strand met een barretje, een volleybal-veldje, wat ligbedden en wat andere toeristen kunnen deze mannen zich goed vermaken. Zonder zonnebril kan je het strand niet op, zo wit is het zand van Diani Beach. Maar met een dikke laag sun-block op onze net zo witte lichamen laten we ons daar niet door tegenhouden. Overigens blijkt dat dit laagje vet ook prima door de parate masseuses aan kan worden gebracht. Tijd voor vakantie op deze lustrumreis. Ook wordt er met tuktuk’s de eerste dag wat rotzooi voor het thuisfront gekocht in de vele souvenirwinkeltjes.

PSST, CHARLIE HIER! WIL JIJ OOK MET JE VRIENDEN OF VRIENDINNEN OP REIS NAAR AFRIKA? KLIK DAN HIER!

DE INDISCHE OCEAAN OP

Vanaf ons strand vertrekt een Dhow voor rondvaartjes. Duidelijk een tourist-trap maar we laten ons door wat dames verleiden om mee te gaan. Hier krijgen we geen spijt van. Supermooi om de kust vanaf het water te zien en het wordt een groot feest op het water met drankjes, muziek en duiken vanaf het dak van de boot. We voelden ons weer 25, alhoewel de dames aan boord die daadwerkelijk die leeftijd hadden hier waarschijnlijk anders over dachten…

AFRIKA MET ARABISCHE INVLOEDEN

Langs de kust hier zijn meerdere goede restaurants te vinden die prachtig aan het strand liggen en de mix van Afrika met Arabische invloeden maakt het hier erg speciaal. De perfecte plek dus om een ouderwets avondje te gaan drinken. We starten dit laatste stuk van onze lustrumreis in de ‘Forty Thieves’, een restaurant/ poolhal/ beach bar waar we ook prima een week hadden willen blijven. Na dit rustige gedeelte verplaatst de groep zich naar de wat lagere barren die aan de weg liggen.

Er wordt lekker geïntegreerd met de locals in de Tandoori Bar en ook de Shakatak stelt niet teleur. Voor de die-hards onder ons bleek bij thuiskomst dat onze eigen beach bar 24/7 open was dus daar werden ook nog wat nachtelijke bieren genuttigd. De alcohol wordt er gelukkig meteen weer uitgezweet ‘s nachts door het ontbreken van airco’s dus in de ochtend geen centje pijn en klaar voor nog zo’n dag/nacht.

Al met al: Diani Beach is een topplek om onze Kenia-lustrumreis op een zeer ontspannen manier te eindigen. Vanuit Mombasa vliegen we terug naar Nairobi vanwaar we weer naar Amsterdam vliegen.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!