Visum voor Mozambique

Ben je al aan het fantaseren over een reis naar Mozambique? Gelijk heb je! Niet alleen kies je voor een land met 2100 kilometer aan parelwitte zandstranden, maar ook het aanvragen van een visum voor Mozambique is verrassend eenvoudig. Hier is alles wat je moet weten om die begeerde visumstempel van Mozambique in je paspoort te krijgen!

Naar Mozambique? Registratie verplicht!

Wanneer je je klaarmaakt voor een reis naar Mozambique, zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Allereerst, zorg ervoor dat je altijd een geldig paspoort bij je hebt voor identificatie. Mozambique vereist dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is op het moment van aankomst in het land. Wat betreft het visum, als Nederlandse reiziger die voor toerisme of zaken naar Mozambique gaat, heb je geluk. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig. Het enige wat je moet doen is je minstens 2 dagen voor aankomst registreren via de website van de Mozambikaanse overheid.

Als Nederlandse reiziger die voor toerisme of zaken naar Mozambique gaat, heb je geluk. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen heb je geen visum nodig.

Visum voor Mozambique: de kosten

Voor de registratie betaal je MZN 650,- (ongeveer € 10,-), en je kunt dit bedrag betalen in dollars, euro’s of met een creditcard. Bij aankomst in Mozambique dien je een geldig paspoort, een retourticket en een hotelreservering of een bewijs van verblijfplaats of een uitnodigingsbrief te laten zien.

Visum Mozambique: overige informatie

Met je registratie krijg je toegang tot een verblijf van 30 dagen in Mozambique, met de optie om meerdere keren binnen die periode het land binnen te komen. Als je wilt, kun je je verblijf met nog eens 30 dagen verlengen via de website van de Mozambikaanse overheid. Het is goed om te weten dat deze ontheffing alleen geldt voor specifieke soorten visa. Voor andere typen visa geldt deze ontheffing niet en moet je een aanvraag indienen bij de Mozambikaanse overheid of via de ambassade van Mozambique in Brussel. 

Bij het aanvragen van een visum moet je ervoor zorgen dat je paspoort minstens 2 lege bladzijden heeft om de benodigde stempels te ontvangen.

Benieuwd naar Mozambique?

Inhoud

HEB JIJ VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Lustrumreis: Wat betekent een lustrum?

Rwenzori Mountains in Oeganda: de perfecte plek voor een actieve lustrumreis

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika