Lustrumreis #2, Vlog 3: Motorsafari in Tanzania

Onze tweede dag crossen in Tanzania! De meesten van ons hebben het trucje nu door. De Cacao-boy van het Westen ploetert zich een weg door de Afrikaanse zandbank met vallen en opstaan, en zelfs hij redt het!

Onze geniale Kenia-Tanzania route

How manly it may seem, dit is het bewijs dat een motorsafari in Tanzania ook prima te doen is voor meisjes. Het zal je misschien verbazen, maar we hebben ook genoeg families die de woestenij trotseren op een tweewieler. Mama’s kiezen vaak voor de veilige optie: lekker achterop bij een Maasai. Het is alsof je bij de kapper zit: die gasten lullen de oren van je kop tijdens zo’n ritje.

Amboseli staat vooral bekend om de safari’s en de grote hoeveelheid wildlife. Nadat we het stof van ons af hebben gewassen gaan we op safari om de Big 5 te spotten. Met succes!

Ik heb het al eerder genoemd: de Kenia-Tanzania route die ik hier heb ontwikkeld is geniaal. We steken langs de Kili de grens over naar Moshi Town. Vanuit hier gaan we door het Usambara-gebergte kaarsrecht op ons doel af: tropical beaches en oase-achtige zandbanken bomvol chooky lookoo’s. Livingstone kan hier een puntje aan zuigen.

Next stop: TANZANIA!

Over deze trip

Waar gaat de lustrumreis naartoe als één van de JC’ers een off the beaten track reisbureau in Oost-Afrika runt? That’s right: mijn 2e lustrumreis mocht ik van A tot Z organiseren! Inzicht werd gevraagd, niet gegeven. Deze reis is door mijzelf ontdekt en ontwikkeld en na jarenlange ervaring als travel designer werd ik door de mannen op de proef gesteld. Het adagium van deze mannige lustrumreis: Afzien Verbroedert!

Eerdere vlogs

In Vlog 1 zie je hoe mijn beste maten in Nairobi aankomen, om daar voor het eerst te zien wat ik hier nou allemaal uitspook. Ik neem ze mee op twee epische avonden stappen in Nairobi! Mijn eerste Tanzania-vlog kun je terugkijken via deze link. In Vlog 2 stappen we voor het eerst op de motor, voor sommigen met knikkende knietjes!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Bel: +31 (0) 857430344

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +254796535342, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!